www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

12.11.13

SAXO BANK - Επισκόπηση Αγοράς.

Στο επίκεντρο τα σχόλια στελεχών της Fed

Αγορά Συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται με ανάμικτες τάσεις




Source: Bloomberg

Το EUR διαπραγματεύεται με ανάμικτες τάσεις έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί.

Στοιχεία που αφορούν τον πληθωρισμό στην Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης και στην Αγγλία αναμένεται να συγκεντρώσουν τα βλέμματα της αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση.

Στις 06:00 GMT, το EUR υποχώρησε κατά 0.2 τοις εκατό και 0.1 τοις εκατό έναντι των USD και GBP στα USD 1.3387 και GBP 0.8379, αντίστοιχα.

Το AUD υποχώρησε κατά 0.3 τοις εκατό έναντι του USD με τα στοιχεία να δείχνουν επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Αυστραλία τον Οκτώβριο.

Το JPY υποχώρησε κατά 0.4 τοις εκατό και 0.3 τοις εκατό έναντι του USD και του EUR, αντίστοιχα.









Μετοχές Αγγλίας: Πιθανόν να ανοίξουν στο πράσινο


Source: Bloomberg

Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξουν 9 μονάδες υψηλότερα.

Στοιχεία που αφορούν τους Δείκτες Τιμών Καταναλωτή και Παραγωγού, τον Δείκτη Τιμών Λιανικής και στοιχεία που αφορούν την αγορά κατοικίας (ONS House Price Index) είναι τα βασικά που αναμένουμε σήμερα.

Οι Vodafone Group (VOD), Land Securities Group (LAND), Babcock International Group (BAB), Talktalk Telecom Group (TALK), BTG (BTG) και Oxford Instruments (OXIG) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Ο Charles Island, ο διευθύνον σύμβουλος της θυγατρικής της Diageo (DGE) στην Κένυα, ανέφερε ότι η μονάδα προτίθεται να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στο Νότιο Σουδάν και σε άλλες χώρες της Αφρικής για να επωφεληθούν από την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή.

Το Reuters ανέφερε ότι η Barclays (BARC) κέρδισε συμφωνία προμήθειας αργού πετρελαίου στο Γερμανικό διυλιστήριο που βρίσκεται στην Ελβετία της Klesch Group, ενισχύοντας την δραστηριότητα στον τομέα των εμπορευμάτων.










Αγορές Ασίας: Διαπραγματεύονται θετικά


Source: Bloomberg

Οι αγορές στην Ασία διαπραγματεύονται υψηλότερα σήμερα το πρωί.

Στην Ιαπωνία, η KDDI Corporation (9433) ενισχύθηκε μετά την πρόβλεψη της εταιρείας για αύξηση των μέσων εσόδων της για το έτος ενώ η Dentsu Corporation (4324) ενισχύθηκε ,μετά την θετική για τα καθαρά της κέρδη, αναθεώρηση στην οποία προέβη η εταιρεία.

Από την άλλη μεριά, η Taiyo Yuden (6976) υποχώρησε μετά την μείωση των προοπτικών για τα καθαρά της κέρδη για το έτος.

Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 2.1 τοις εκατό στις 14,565.5 μονάδες.

Στην Κίνα, η Kweichow Moutai (600519) ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση για το σχέδιο αγοράς ακινήτων στο Παρίσι για περίπου EUR 8.8 εκ. με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων της και στην Ευρώπη.

Στην Νότιο Κορέα, η Hyundai Motor (005380) ενισχύθηκε ενώ η KCC Corporation (002380) υποχώρησε μετά τα αποτελέσματα για τα κέρδη της το τρίτο τρίμηνο.

Στο Χονγκ Κονγκ, η SJM Holdings (880) υποχώρησε μετά την υποβάθμιση από χρηματιστηριακό γραφείο εξαιτίας των χαμηλότερων από το αναμενόμενο λειτουργικών κερδών για το τρίτο τρίμηνο.








Μετοχές ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται υψηλότερα


Source: Bloomberg

Στις 06:00 GMT, τα ΣΜΕ τουS&P 500 διαπραγματεύονταν 1.5 μονάδα υψηλότερα.

Δείκτες όπως οι Chicago Federal Reserve’s National Activity Index και NFIB Small Business Optimism Index είναι κάποιοι από τους σημαντικότερους που αναμένουμε για σήμερα.

Οι DISH Network (DISH), Argonaut Gold (AR), NRG Energy (NRG) και D. R. Horton (DHI) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Μετά την κανονική συνεδρίαση χθες, οι News Corporation (NWSA) υποχώρησε κατά 1.6 τοις εκατό ενώ η Rackspace Hosting (RAX) υποχώρησε κατά 7.8 τοις εκατό.

Από την άλλη μεριά, η Solta Medical (SLTM) ενισχύθηκε κατά 5.5 τοις εκατό ενώ η Fuel Tech (FTEK) ενισχύθηκε κατά 19 τοις εκατό.

Χθες, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.1 τοις εκατό κατά την διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης.

Η Amazon.com (AMZN) ενισχύθηκε κατά 1.2 τοις εκατό ενώ η Transocean (RIG) ενισχύθηκε κατά 3.6 τοις εκατό. Από την άλλη μεριά, η Google (GOOG) υποχώρησε κατά 0.5 τοις εκατό ενώ η Denbury Resources (DNR) υποχώρησε κατά 5.9 τοις εκατό.








Μετοχές Ευρώπης: Αναμένεται να ανοίξουν σε θετικό έδαφος


Source: Bloomberg

Οι δείκτες DAX και CAC είναι πιθανόν να ανοίξουν 18 με 19 μονάδες και 3 μονάδες υψηλότερα, αντίστοιχα.

Οι Δείκτες Τιμών Καταναλωτή για Γερμανία, Ιταλία και Πορτογαλία καθώς και ο Δείκτης Τιμών Χονδρικής για την Γερμανία, είναι οι βασικοί που αναμένουμε για σήμερα.

Οι Henkel AG & Company KGaA (HEN3), Deutsche Post AG (DPW), Enbw Energie Baden Wuerttemberg AG (EBK), Infineon Technologies AG (IFX), Lanxess AG (LXS), Bilfinger SE (GBF) και Acciona SA (ANA) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Ο Joaquin Almunia, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, εξετάζει το εάν οι Deutsche Telekom AG (DTE), Orange SA (ORA) και Telefonica SA (TEF) επιβράδυναν την ταχύτητα σύνδεσης στο internet με σκοπό την πρόκληση ζημιάς στους ανταγωνιστές τους οι οποίοι και απαιτούν μεγάλο όγκο δεδομένων.

Η Caixabank SA (CABK) ανέφερε ότι σχεδιάζει την έκδοση ομολόγου αξίας γύρω στα EUR 620 εκ. Που θα μπορούσαν στην λήξη να ανταλλαχτούν με μετοχές στην Repsol SA (REP) ή με μετρητά ή με ένα συνδυασμό και των δύο.










Μακροοικονομική ενημέρωση

Ενίσχυση στις τιμές κατοικιών στην Αγγλία, σύμφωνα με το RICS
Το ινστιτούτο RICS ανέφερε ότι σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση οι τιμές κατοικιών στην Αγγλία ενισχύθηκαν σε μια μέτρηση των 57.0 μονάδων τον Οκτώβριο το οποίο αποτελεί και υψηλό 11 ετών, σε σύγκριση με την μέτρηση των 53.0 μονάδων τον Σεπτέμβριο.

Επιτάχυνση της προσφοράς χρήματος στην Ιαπωνία
Σε ετήσια βάση, το μέγεθος M2+CD της προσφοράς χρήματος στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά 4.1 τοις εκατό τον Οκτώβριο, περισσότερο από το αναμενόμενο και σε σύγκριση με το 3.9 τοις εκατό που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα. Εν τω μεταξύ, το ετήσιο μέγεθος της προσφοράς M3 ενισχύθηκε σε μια μέτρηση του 3.3 τοις εκατό τον Οκτώβριο σε σύγκριση με την μέτρηση του 3.1 τοις εκατό που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Αποδυνάμωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Αυστραλία
Η Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας (NAB) ανέφερε ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Αυστραλία επιδεινώθηκε σε μια μέτρηση των 5.0 μονάδων τον Οκτώβριο σε σύγκριση με μέτρηση των 12.0 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.









Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ), δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ