www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

5.11.13

SAXO BANK - ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ


Στο επίκεντρο η ομιλία Draghi

Αγορά Συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται χαμηλότερα
Source: Bloomberg



Το EUR διαπραγματεύεται υπό πίεση έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί με την αγορά να αναμένει την σημερινή ομιλία του Mario Draghi, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με σκοπό την αποκωδικοποίηση της στάσης της Κεντρικής Τράπεζας απέναντι στην νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης. Επιπλέον, οι προβλέψεις οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή θα κεντρίσουν και αυτές το ενδιαφέρον της αγοράς.

Στις ΗΠΑ, χωρίς κάποιο σημαντικό οικονομικό στοιχείο να αναμένουμε για δημοσίευση σήμερα, οι αγορές θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους σε ομιλίες που αφορούν την Fed και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Στις 06:00 GMT, το EUR υποχώρησε κατά 0.1 τοις εκατό έναντι του USD και του GBP στα USD 1.3501 και GBP 0.8454, αντίστοιχα.

Το AUD υποχώρησε και αυτό κατά 0.4 τοις εκατό έναντι του USD μετά την αναφορά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας, Glenn Stevens, ότι το εγχώριο νόμισμα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.









Μετοχές Αγγλίας: Αναμένεται να ανοίξουν στο πράσινο


Source: Bloomberg

Ο δείκτης FTSE 100 είναι πιθανόν να ανοίξει 17 με 18 μονάδες υψηλότερα.

Δείκτες που αφορούν τις υπηρεσίες αλλά και τις τιμές κατοικιών (Halifax House Price Index και Markit Services Purchasing Managers’ Index) είναι και οι βασικοί που αναμένουμε για δημοσίευση σήμερα.

Οι Imperial Tobacco Group (IMT), Associated British Foods (ABF),Marks & Spencer Group (MKS), InterContinental Hotels Group (IHG), CSR (CSR), Blinkx (BLNX), Kofax (KFX), First Derivatives (FDP)και Next Fifteen Communications Group (NFC) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Το Bloomberg ανέφερε ότι ο Christopher Yaluma, ο Υπουργός Ενέργειας στην Ζάμπια, ανέφερε ότι εταιρείες συμπεριλαμβανομένων και των τοπικών μονάδων των Glencore Xstrata (GLEN) και Vedanta Resources (VED), συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνομιλίες για το κόστος ενέργειας στον μεγαλύτερο παραγωγό χαλκού στην Αφρική.

Οι Times ανέφεραν ότι ο Sam Laidlaw, ο επικεφαλής της Centrica (CNA), ανέφερε ότι θα παραιτηθεί από το μπόνους του στο τέλος του χρόνου ύψους GBP 3.5 εκ. και θα το δωρίσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.









Αγορές Ασίας: Διαπραγματεύονται χαμηλότερα


Source: Bloomberg

Οι αγορές στην Ασία διαπραγματεύονταν κυρίως στο κόκκινο σήμερα το πρωί.

Στην Ιαπωνία, η Kubota Corporation (6326) ενισχύθηκε μετά την καθοδήγηση για τα κέρδη του εξαμήνου ενώ από την άλλη μεριά η Nissan Motor (7201) υποχώρησε σημαντικά μετά την καθοδήγηση για τα αποτελέσματα της στο τέλος του χρόνου.

Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0.1 τοις εκατό στις 14,209.3 μονάδες.

Στην Κίνα, οι China Vanke (000002) και Poly Real Estate Group (600048) υποχώρησαν εν μέσω δημοσιευμάτων ότι το Πεκίνο δεν θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να αυξήσουν τις τιμές των κατοικιών πριν το τέλος του χρόνου.

Στο Χονγκ Κονγκ, η Juda International Holdings (1329) υποχώρησε εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η Xian Communication Gas Corporation θα εξαγοράσει το 75 τοις εκατό της εταιρείας από τον πρώην πρόεδρο της, Choi Lim Chi, για περίπου USD 90.3 εκ.

Στην Ν. Κορέα, η Samsung Electronics (005930) και Hyundai Motor (005380) υποχώρησαν και αυτές.










Μετοχές ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται οριακά χαμηλότερα


Source: Bloomberg

Στις 06:00 GMT, τα ΣΜΕ του S&P 500 διαπραγματεύονταν κατά 0.6 μονάδες στο κόκκινο.

Οι CVS Caremark (CVS), Emerson Electric (EMR), Dominion Resources (D), DIRECTV (DTV), Regeneron Pharmaceuticals (REGN) και Cognizant Technology Solutions (CTSH) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Μετά την κανονική διαπραγμάτευση η Anadarko Petroleum (APC) υποχώρησε κατά 1.9 τοις εκατό ενώ και οι BroadSoft (BSFT) και Polypore International (PPO) υποχώρησαν κατά 18.2 τοις εκατό και 13.4 τοις εκατό, αντίστοιχα. Από την άλλη μεριά, τα αποτελέσματα τριμήνου για την Marathon Oil (MRO) την οδήγησαν σε ενίσχυση του 1.7 τοις εκατό.

Χθες, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.4 τοις εκατό κατά την διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης με τις United States Steel (X) και Abercrombie & Fitch (ANF) να ενισχύονται κατά 4.4 τοις εκατό και 3.6 τοις εκατό, αντίστοιχα. Καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα, οδήγησαν και την Vulcan Materials (VMC) σε ενίσχυση του 7.7 τοις εκατό.

Από την άλλη μεριά, η Johnson & Johnson (JNJ) υποχώρησε κατά 0.4 τοις εκατό μετά την συμφωνία της εταιρείας να καταβάλλει περίπου USD 2 δις. για την επίλυση έρευνας του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με το φάρμακο Riperdal.








Ευρωπαϊκές Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα


Source: Bloomberg

Ο δείκτης DAX και CAC αναμένεται να ανοίξει 9 με 23 μονάδες και 4 με 8 μονάδες σε θετικό έδαφος, αντίστοιχα.

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού για την Ευρωζώνη, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για την Ελβετία και το Ποσοστό Ανεργίας στην Ισπανία, είναι κάποιοι από τους βασικούς που αναμένουμε για σήμερα.

Οι Bayerische Motoren Werke AG (BMW), Holcim Limited (HOLN),Beiersdorf AG (BEI), Gas Natural SDG SA (GAS), Fresenius SE & Company KGaA (FRE), Fresenius Medical Care AG & Company KGaA (FME), Grifols SA (GRF) και Hannover Rueck SE (HNR1) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Η EDF Renewable Energy, η θυγατρική της Electricite de France SA (EDF) στις ΗΠΑ, συμφώνησε να αγοράσει έργο αιολικής ενέργειας 200-megawatt το Τέξας.

Η εισαγγελία του Μονάχου ανέφερε ότι ο Juergen Fitschen, ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank AG (DBK), είναι υπό έρευνα για την παροχή παραπλανητικών πληροφοριών κατά την διάρκεια της διαδικασίας που ακολούθησε την κατάρρευση του ομίλου του Leo Kirch.











Μακροοικονομική ενημέρωση

Η RBA διατηρεί την νομισματική πολιτική της αμετάβλητη
Στην τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής, η Reserve Bank of Australia (RBA) διατήρησε το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο στο 2.5 τοις εκατό percent, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Η νομισματική βάση της Ιαπωνίας αναπτύσσεται με βραδύτερο ρυθμό
Σε ετήσια βάση, η νομισματική βάση της Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 45.8 τοις εκατό τον Οκτώβριο σε σύγκριση με την αύξηση του 46.1 τοις εκατό που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ο τομέας υπηρεσιών στην Κίνα επεκτείνεται οριακά
Ο δείκτης HSBC/Markit services Purchasing Managers’ Index στην Κίνα ενισχύθηκε σε μια μέτρηση του 52.6 τον Οκτώβριο σε σύγκριση με την μέτρηση των 52.4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Βελτίωση της δραστηριότητας παροχής υπηρεσιών στην Αυστραλία
Ο δείκτης Australia Industry Group’s Performance of Service Index στην Αυστραλία ενισχύθηκε σε μια μέτρηση των 47.9 μονάδων τον Οκτώβριο σε σύγκριση με μέτρηση 47.1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.


Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ), δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ