www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

8.11.13

Saxo Bank -Επισκόπηση της Αγοράς - 08 Νοεμβρίου 2013


Η S&P υποβαθμίζει τη Γαλλία, η προσοχή είναι στραμμένη στη μισθοδοσία εκτός αγροτικού τομέα στις ΗΠΑ

Αγορά Συναλλάγματος: Σχεδόν αμετάβλητο το USD




Το USD διαπραγματεύεται αμετάβλητο έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων, σήμερα το πρωί. Με τα χθεσινά, μακροοικονομικά δεδομένα να εκπλήσσουν ευχάριστα, οι αγορές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους σε μία πληθώρα οικονομικών ανακοινώσεων στις ΗΠΑ, με κυριότερες τις δαπάνες μισθοδοσίας εκτός αγροτικού τομέα και το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Reuters/Michigan, ώστε να επιβεβαιώσουν την ένταση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ. Επιπλέον, οι ομιλίες πολλών Αμερικανών αξιωματούχων θα εξεταστούν ενδελεχώς, ώστε να αποκρυπτογραφηθούν οι προθέσεις της Fed σχετικά με τη μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Στην Ευρώπη, τα στοιχεία για τα εμπορικά ισοζύγια των περιφερειακών οικονομικών και την κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη θα τραβήξουν το ενδιαφέρον. Στις 06:00 GMT, το EUR ΥΠΟΧΩΡΟΎΣΕ 0.1% έναντι του USD, διαπραγματευόμενο στα USD 1.3412, ενώ η GBP παρέμενε σχεδόν αμετάβλητη έναντι του USD, διαπραγματευόμενη στα USD 1.6094. Το AUD ενισχυόταν 0,1% έναντι του USD, έπειτα από την ανακοίνωση ενθαρρυντικών στοιχείων για το κινεζικό εμπορικό ισοζύγιο του Οκτωβρίου.

Μετοχές Η.Β: Αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά



Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει με απώλειες 30 έως 32 μονάδων. Το Εμφανές και το Συνολικό Εμπορικό Ισοζύγιο και η Κατασκευαστική Δραστηριότητα είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που θα δημοσιευθούν σήμερα. Οι International Consolidated Airlines Group SA (IAG) και Afarak Group Oyj (AFRK) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Royal Dutch Shell (RDSA), η οποία υπέγραψε μία συμφωνία, ύψους USD 10 δις, με την κυβέρνηση της Ουκρανίας νωρίτερα φέτος, για την εξόρυξη σχιστολιθικού αερίου, αναμένει ότι θα έχει ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στην περιοχή Yuzivska μέχρι 2014. Το πρακτορείο Bloomberg ανακοίνωσε ότι η Royal Bank of Scotland Group (RBS) συμφώνησε στην καταβολή 153,7 εκατομμυρίων δολαρίων, προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, για το συμβιβασμό των κατηγοριών σχετικά με την παραπλάνηση των πελατών ώστε να επενδύσουν σε ενυπόθηκα επενδυτικά προϊόντα. Το Property Week ανακοίνωσε ότι η Aviva (AV/) έχει θέσει προς πώληση ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων για τα οποία έχουν εκπέσει τα ενυπόθηκα δάνεια, αξίας GBP 400 εκατομμυρίων, υποδεικνύοντας ότι η ζήτηση των επενδυτών για επενδύσεις υψηλών αποδόσεων βοηθά τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές να αποσβέσουν προηγούμενες ζημίες.


Ασία: Διαπραγματεύσεις σε αρνητικό πρόσημο


Οι ασιατικές αγορές διαπραγματεύονται με απώλειες, σήμερα το πρωί, εν μέσω εικασιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα εκκινήσει σύντομα τη σταδιακή μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, έπειτα από την ανακοίνωση ενθαρρυντικών στοιχείων για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, κατά το τρίτο τρίμηνο.

Μετοχές Η.Π.Α. :Tα futures διαπραγματεύονται ελαφρώς ανοδικά



Η Μεταβολή στις Δαπάνες Μισθοδοσίας Εκτός Αγροτικού Τομέα, Το Ποσοστό Ανεργίας, o Δείκτης Καταναλωτικού Συναισθήματος Reuters/Michigan Consumer, το Προσωπικό Εισόδημα και η Προσωπική Κατανάλωση, οι Μέσες Ωριαίες Αποδοχές, η Βασική Προσωπική Καταναλωτική Δαπάνη και η Μεταβολή Οικιακής Εργασίας είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα.

Οι McDonald’s (MCD), Covidien Plc (COV), Aqua America (WTR) και Cablevision Systems (CVC) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του αργότερα εντός της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων εκτός κανονικής συνεδρίας την Πέμπτη, οι Groupon (GRPN) και NVIDIA (NVDA) ενισχύθηκαν κατά 1.5% και 1.3%, αντιστοίχως, καθώς ανακοίνωσαν καλύτερα του αναμενομένου προσαρμοσμένα κέρδη τρίτου τριμήνου. Η Gap (GPS) κατέγραψε κέρδη 8%, καθώς οι πωλήσεις των καταστημάτων της τον Οκτώβριο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς και ανακοίνωσε βελτιωμένη πρόβλεψη κέρδους τρίτου τριμήνου. Στον αντίποδα, η Walt Disney (DIS) υποχώρησε 1.7% παρά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου. Εν τω μεταξύ η priceline.com (PCLN) υποχώρησε 1.1%, καθώς ανακοίνωσε απογοητευτικές προβλέψεις σχετικά με την αύξηση των εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο. Παρόλα αυτά, η εταιρεία παρουσίασε ενθαρρυντικά έσοδα και προσαρμοσμένα κέρδη τρίτου τριμήνου και ανακοίνωσε ότι διορίζει τον Darren Huston στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, από την 1η Ιανουαρίου 2014. Η IBM (IBM) κατέγραψε απώλειες 0.8%, καθώς υπέδειξε ότι ο οικονομικός διευθυντής της, ο Mark Loughridge, θα αποχωρήσει από την εταιρεία στις 31 Δεκεμβρίου 2013. Απογοητευτικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, οδήγησαν τη Monster Beverage (MNST) σε οριακές απώλειες, ύψους 1.2%.

Χθες, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 1.3%, κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίας, καθώς τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, ενέτειναν τη φημολογία ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ίσως εκκινήσει τη σταδιακή μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, νωρίτερα του αναμενομένου. Οι απαισιόδοξες προβλέψεις για της πωλήσεις του τετάρτου τριμήνου, αλλά και η προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη των πωλήσεων και των κερδών του 2014, οδήγησαν την Whole Foods Market (WFM) σε απώλειες 11.2%. Η WPX Energy (WPX) υποχώρησε 13%, έπειτα από την ανακοίνωση μεγαλύτερης του αναμενομένου προσαρμοσμένης ζημίας τρίτου τριμήνου. Τα απογοητευτικά προσαρμοσμένα κέρδη τρίτου τριμήνου, οδήγησαν την International Game Technology (IGT) σε υποχώρηση 12.4%. Η Pioneer Natural Resources (PXD) κατέγραψε απώλειες 6.2%  έπειτα από την υποβάθμιση της μετοχής από κάποιον ειδικό διαπραγματευτή. Στον αντίποδα, η Transocean (RIG) ενισχύθηκε 7%, έπειτα από την ανακοίνωση ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Η J. C. Penney (JCP) σημείωσε άνοδο 5,6%, καθώς ανακοίνωσε άνοδο των πωλήσεων των καταστημάτων της τον Οκτώβριο, την πρώτη από το Δεκέμβριο του 2011.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν πιο αδύναμες


Ο DAX και ο CAC αναμένεται να ανοίξουν 40 με 45 και 14 με 17 μονάδες πτωτικά, ο καθένας αντίστοιχα. Ο δείκτης κατασκευών της Ευρωζώνης, το εμπορικό και ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι λιανικές πωλήσεις και ο δείκτης ανεργίας της Ελβετίας, η βιομηχανική και μεταποιητική παραγωγή της Γαλλίας και ο ελληνικός δείκτης παραγωγού είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Η Telefonica SA (TEF), η Allianz SE (ALV), η Cie Financiere Richemont SA (CFR), η Puma SE (PUM), η Fomento de Construcciones y Contratas SA (FCC) και η  Rheinmetall AG (RHM) θα ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα. Η Enel SpA (ENEL) ανακοίνωσε σημαντική πτώση στα καθαρά έσοδα του τρίτου τριμήνου. Η Carrefour SA (CA) επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Klepierre SA (LI) για πιθανή εξαγορά μέρους του χαρτοφυλακίου της.
Μακροοικονομική ενημέρωση
Ο Draghi προειδοποιεί για παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού
Ο Mario Draghi, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, δήλωσε ότι η Ευρωζώνη είναι αντιμέτωπη με μία “ευρεία και παρατεταμένη” περίοδο πληθωρισμού κάτω του στόχου, και ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρέχει όση ρευστότητα χρειάζονται οι τράπεζες έως τα μέσα του 2015. Επίσης, επανέλαβε ότι η νομισματική πολιτική της τράπεζας θα παραμείνει χαλαρή για όσο είναι απαραίτητο.

Η RBA αφήνει ανοιχτή τη πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων μειώνοντας τις προβλέψεις για οικονομική ανάπτυξη της χώρας
Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) έχει κρατήσει τη πόρτα μισάνοιχτη για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.

Η S&P υποβαθμίζει τη πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας
Η Standard and Poor’s (S&P) έχει μειώσει τη πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας σε “AA” από “AA+”, επικαλούμενη αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης. Επιπλέον, αναθεώρησε τις προοπτικές από “σταθερές” σε “αρνητικές”.

Μη αναμενόμενη αύξησης της καταναλωτικής πίστης στις ΗΠΑ
Η καταναλωτική πίστη στα ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά USD 13.7 δις το Σεπτέμβριο, παραπάνω από ότι προσδοκούσε η αγορά, ενώ μία αύξηση κατά USD 14.2 δις είχε σημειωθεί τον Αύγουστο.

Διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος στην Κίνα
Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας ανήλθε στα USD 31.1 δις τον Οκτώβριο, ενώ στα USD 15.2 δις είχε ανέλθει το προηγούμενο μήνα. 

Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ), δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ