www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

1.11.13

Saxo Bank -Επισκόπηση της Αγοράς - 01 Νοεμβρίου 2013

 
Το βλέμμα στραμμένο  στον ISM μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος  : Το Ευρώ διαπραγματεύεται χαμηλότερα





Το ευρώ διαπραγματεύεται χαμηλότερα έναντι στα περισσότερα κύρια νομίσματα σήμερα το πρωί βασιζόμενο στην  κερδοσκοπία σχετικά με τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη μετά την πτώση του ετήσιου πληθωρισμού των καταναλωτών για την περιοχή . Με τα πρόσφατα δεδομένα της Ευρωζώνης που απεικονίζει μια μελαγχολική εικόνα , οι τελικές μετρήσεις της επόμενης εβδομάδας της δραστηριότητας στον μεταποιητικό τομέα θα είναι στο επίκεντρο . Αργότερα σήμερα , ο ISM μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ θα πρέπει να παρακολουθείται στενά για να διαπιστωθεί εάν τα σχετικά νούμερα έχουν  μείνει ανεπηρέαστα από  την επίδραση του πρόσφατου αδιέξοδου με τον  προϋπολογισμού των ΗΠΑ . Στις 06:00 GMT , το ευρώ έχει υποχωρήσει 0,3 τοις εκατό και 0,2 τοις εκατό έναντι του USD και της GBP , διαπραγματευόμενο στα 1,3556 USD και 0,8455 GBP , αντίστοιχα .

Το AUD έχει προχωρήσει 0,2 τοις εκατό έναντι του USD ακολουθώντας αισιόδοξα στοιχεία για την Κινέζικη μεταποιητική δραστηριότητα για τον Οκτώβριο .

Μετοχές Η.Β. : Αναμένεται να ανοίξουν πιο σταθερά




Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει πέντε με εννιά μονάδες ανοδικά .

Δείκτης Markit Υπευθύνων Προμηθειών Μεταποίησης είναι ο βασικός οικονομικός δείκτης που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα .

Οι Royal Bank of Scotland Group ( RBS ) και Direct Insurance Group Γραμμή ( DLG ) έχουν προγραμματιστεί να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους σήμερα .

Ασία : Μικτή Διαπραγμάτευση




Οι ασιατικές αγορές κινούνται μικτά σήμερα το πρωί .

Μετοχές ΗΠΑ : Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται υψηλότερα




Στις 06:00 GMT ,τα futures του  S & P 500 διαπραγματεύονται 1,2 μονάδες υψηλότερα .

Oι Berkshire Hathaway ( BRK / Β ) , Chevron ( CVX ) , NextEra Energy ( ΝΕΕ ) και Washington Post ( WPO ) αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους αργότερα σήμερα .

H American International Group (AIG) υποχώρησε 3,2% στη συνεδρίαση μετά το κλείσιμο των αγορών (after hours trading season) χθες,  καθώς τα αποτελέσματα των εσόδων της για το τρίτο τρίμηνο δεν ικανοποίησαν τις εκτιμήσεις των αγορών. Η Ellie Mae (ELLI) υποχώρησε 17,4% μετά τα αρνητικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και αφού μείωσε τις προβλέψεις της για την ετήσια κερδοφορία. Επιπροσθέτως, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει έλθει σε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της MortgageCEO , εταιρείας που παρέχει λύσεις στη διαχείριση των πελατειακών σχέσεων και το μάρκετινγκ . Τα απογοητευτικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου οδήγησαν την Central (BODY) σε πτώση 18,2% . Επιπλέον, η εταιρεία ανέφερε ότι θα μειώσει άμεσα, κατά περίπου 11%, το εργατικό δυναμικό της. Από την άλλη πλευρά, τα ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και η αύξηση των προβλέψεων για την ετήσια κερδοφορία οδήγησαν την First Solar (FSLR) σε άνοδο 7,3%. Η Green Dot (GDOT) παρουσίασε άνοδο 14,6% μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και αφού αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις ετήσιες πωλήσεις και την κερδοφορία της.

Χθες, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε πτώση 0,4%  κατά την τακτική συνεδρίαση εν μέσω εικασιών ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ θα μπορούσε να περιορίσει τις μηνιαίες αγορές χρηματοοικονομικών τίτλων, νωρίτερα από το αναμενόμενο. Η Visa (V) υποχώρησε 3,5%, αφού δημοσίευσε απαισιόδοξες προβλέψεις για τα έσοδα του τετάρτου τριμήνου. Η Avon Products (AVP) υποχώρησε 21,9%  μετά την αναφορά αρνητικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο και αφού ανέφερε ότι ο πιθανός διακανονισμός με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ο οποίος συνδέεται  με κατηγορίες για δωροδοκία στο εξωτερικό, θα μπορούσε να πλήξει τα κέρδη της. Οι απογοητευτικές προβλέψεις  για τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου οδήγησαν την JDS Uniphase (JDSU) σε υποχώρηση 11,3%. Η Western Digital (WDC) υποχώρησε 4,9 % καθώς η Hitachi , μια ιαπωνική εταιρεία , δήλωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει περίπου 10,9 εκατ. μετοχές της εταιρείας. Από την άλλη πλευρά , οι εταιρίες Expedia (EXPE) , Harman International Industries (HAR) , Microchip Technology (MCHP) και Exxon Mobil (XOM) παρουσίασαν άνοδο 18,0%, 12,5%, 7,5% και 0,9%  αντίστοιχα , καθώς δημοσίευσαν θετικά τριμηνιαία αποτελέσματα. Η Boeing (BA), κινήθηκε ανοδικά κατά 0,6 %,  καθώς ανέφερε ότι σχεδιάζει να επιταχύνει τη μηνιαία παραγωγή της σε αεροσκάφη τύπου 737 μέχρι το 2017.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται αδύναμες στο άνοιγμα


Ο DAX και ο CAC αναμένονται να ανοίξουν 9 με 17 και 8 με 9 μονάδες πτωτικά, ο καθένας αντίστοιχα. Ο δείκτης PMI υπευθύνων προμηθειών και ο ελληνικός μεταποιητικός PMI είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Η TDC A/S (TDC), η Caverion Corporation (CAV1V) και η Phoenix Mecano AG (PM) αναμένεται να ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα.  Η Indra Sistemas SA (IDR) ανακοίνωσε χαμηλότερα έσοδα από τα αναμενόμενα και κέρδη για τους πρώτους 9 μήνες του χρόνου.

Μακροοικονομική ενημέρωση
Αύξηση ανωτέρα των εκτιμήσεων της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Κίνα
Ο δείκτης PMI υπευθύνων προμηθειών μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα έφτασε τις 51.4 τον Οκτώβριο ενώ είχε φτάσει στις 51.1 το Σεπτέμβριο.

Εξάπλωση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Αυστραλία
Ο μεταποιητικός δείκτης στην Αυστραλία έφτασε στις 53.2 τον Οκτώβριο ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε ανέλθει στις 51.7.

Αύξηση του αυστραλιανού δείκτη PPI
Σε τριμηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού PPI στην Αυστραλία έχει αυξηθεί κατά 1.3% το τρίτο τρίμηνο του 2013, ενώ το δεύτερο τρίμηνο είχε αυξηθεί κατά 0.1%.

Μείωση του πληθωρισμού στη Νότια Κορέα
Ο ετήσιος πληθωρισμός τιμών καταναλωτή στη Νότια Κορέα έχει σημειώσει πτώση κατά 0.7% τον Οκτώβριο, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών.

Διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος στη Νότια Κορέα
Το εμπορικό πλεόνασμα έχει αυξηθεί στη Νότια Κορέα στα USD 4.9 δις τον Οκτώβριο, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε ανέλθει στα USD 3.7 δις.

Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ), δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ