www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

23.10.13

SAXO BANK- ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ

Επισκόπηση αγοράς: Στο επίκεντρο το σχέδιο της ΕΚΤ και η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ΕΕ
Αγορά Συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται κυρίως χαμηλότερα
Source: Bloomberg



Το ΕUR διαπραγματεύεται υπό πίεση έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα. Οι επενδυτές αναμένουν την προκαταρκτική ανάγνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη που αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση τον Οκτώβριο. Επιπλέον, τα πρακτικά της συνάντησης της Τράπεζας της Αγγλίας αλλά και η μεθοδολογία Asset Quality Review από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την υγεία του Ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος αναμένονται και αυτά με την σειρά τους να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Στις 05:00 GMT, το EUR υποχώρησε κατά 0.1 τοις εκατό έναντι του USD στα USD 1.3773 ενώ διαπραγματευόταν στα ίδια επίπεδα έναντι του GBP στα GBP 0.8491.

Το AUD υποχώρησε κατά 0.7 τοις εκατό έναντι του USD. Στοιχεία που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα σήμερα έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός των τιμών του καταναλωτή στην Αυστραλία υποχώρησε λιγότερο από το αναμενόμενο το τρίτο τρίμηνο του 2013.









Μετοχές Αγγλίας: Πιθανόν να ανοίξουν σε χαμηλότερα επίπεδα


Source: Bloomberg

Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει 15 με 23 μονάδες στο κόκκινο.

Στοιχεία που αφορούν τις εγκρίσεις στεγαστικών δανείων είναι τα βασικά που αναμένουμε για σήμερα. Επιπλέον, η αγορά θα παρακολουθήσει και τα πρακτικά της συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας.

Οι GlaxoSmithKline (GSK), ASOS (ASOS), International Personal Finance (IPF) και Home Retail Group (HOME) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Σύμφωνα με το Reuters, η BHP Billiton (BLT) εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης σχεδόν της μισής δραστηριότητας της στο τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην περιοχή Permian Basin στο Τέξας και στο Νέο Μεξικό σε μια προσπάθεια να επικεντρωθεί σε πιο παραγωγικά στοιχεία στην περιοχή.

Το SkyNews ανέφερε ότι η GlaxoSmithKline (GSK), κατά την διάρκεια των σημερινών ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα της για το τρίτο τρίμηνο, είναι πιθανόν να αναφέρει σημαντική μείωση των πωλήσεων της στην Κίνα εξαιτίας έρευνας για διαφθορά στις δραστηριότητες της στην χώρα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κρατική εταιρεία Zimbabwe Mining Development Corporation, σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή πλατίνας με την Eurasian Natural Resources Corporation (ENRC) και μια εταιρεία Κινεζικών συμφερόντων στην Ζιμπάμπουε το πρώτο τρίμηνο του 2014.








Αγορές Ασίας: Διαπραγματεύεται υπό πίεση


Source: Bloomberg

Οι αγορές στην Ασία διαπραγματεύονταν στο κόκκινο σήμερα το πρωί.

Στην Ιαπωνία, η Japan Exchange Group (8697) υποχώρησε μετά την ανακοίνωση της για τις προοπτικές κερδοφορίας της στο έτος ενώ η Fuji Heavy Industries (7270) κατέγραψε και αυτή ζημιές με τα ΜΜΕ να αναφέρουν ότι η εταιρεία σχεδιάζει την επιβράδυνση της παραγωγικής της ικανότητας στις ΗΠΑ για τα οχήματα της Subaru.

Από την άλλη μεριά, η Tokyo Electron (8035) ενισχύθηκε εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η εταιρεία είναι πιθανόν να καταγράψει λιγότερες από το αναμενόμενο λειτουργικές ζημιές για το πρώτο εξάμηνο ενώ η Nidec Copal Electronics (6883) ενισχύθηκε και αυτή μετά την αύξηση της πρόβλεψης για τα καθαρά κέρδη της το 2014.

Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1.2 τοις εκατό στις 14,530.6 μονάδες.

Στην Κίνα, η Huaneng Power International (600011) υποχώρησε μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων από το αναμενόμενο κερδών για το τρίτο τρίμηνο.

Στο Χονγκ Κονγκ, οι China Eastern Airlines (670) και China Southern Airlines (1055) κατέγραψαν ζημιές ενώ η Aluminum Corporation of China (2600) ενισχύθηκε με την Alcoa να προχωράει σε συνεργασία με εταιρεία Ρωσικών συμφερόντων με σκοπό την προμήθεια υλικών στους κατασκευαστές αεροσκαφών.

Στην Ν. Κορέα, η Daelim Industrial Company (000210) υποχώρησε μετά την ανακοίνωση της για μείωση των λειτουργικών της κερδών το τρίτο τρίμηνο.




Μετοχές ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται στο κόκκινο


Source: Bloomberg

Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του S&P 500 διαπραγματεύονταν χαμηλότερα κατά 4.8 μονάδες.

Οι τιμές Εισαγωγών και Εξαγωγών, ο δείκτης Τιμών Κατοικιών και οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων (MBA Mortgage Applications) είναι κάποιο από τους βασικούς δείκτες που αναμένονται για δημοσίευση σήμερα.

Οι AT&T (T), Boeing Company (BA), Bristol-Myers Squibb (BMY), Caterpillar (CAT), Eli Lilly (LLY), Thermo Fisher Scientific (TMO), ACE Limited (ACE), και General Dynamics (GD) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Η Netflix (NFLX) υποχώρησε κατά 2.3 τοις εκατό μετά το τέλος της κανονικής διαπραγμάτευσης μετά από ενημέρωση ότι ο Carl Icahn, ένας ακτιβιστής επενδυτής, προχώρησε σε πώληση της μεγαλύτερης από το μισό συμμετοχής του στην εταιρεία. Η Apple (AAPL) υποχώρησε και αυτή κατά 0.3 τοις εκατό με την εταιρεία να παρουσιάζει μια νέα σειρά iPad και να αναφέρει ότι το τελευταίο λειτουργικό της σύστημά OSX Mavericks, θα είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Από την άλλη μεριά, οι Apollo Group (APOL) και Amgen (AMGN) ενισχύθηκαν κατά 15.8 τοις εκατό και 1.5 τοις εκατό, αντίστοιχα μετά τα πιο ισχυρά από το αναμενόμενο αποτελέσματα για το τρίμηνο. Η Corning (GLW) ενισχύθηκε και αυτή κατά 25.8 τοις εκατό μετά από αναφορά της ότι θα προχωρήσει σε εξαγορά της συμμετοχής της στην κοινοπραξία της με την Samsung για τις οθόνες LCD ενώ οι Whirlpool (WHR), Lockheed Martin (LMT) και Freeport-McMoRan Copper & Gold (FCX) ενισχύθηκαν και αυτές λόγω των αποτελεσμάτων τους για το τρίμηνο.

Χθες ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.6 τοις εκατό κατά την διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης, μετά και την ανακοίνωση για τις non-farm μισθοδοσίες στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, οι οποίες δημιούργησαν εικασίες επέκτασης του νομισματικού προγράμματος τόνωσης της οικονομίας από την Fed.


Μετοχές Ευρώπης: Αναμένονται να ανοίξουν σε αρνητικό έδαφος



Source: Bloomberg

Οι δείκτες DAX και CAC αναμένεται να ανοίξουν 13 με 27 μονάδες και 12 με 22 μονάδες χαμηλότερα, αντίστοιχα.

Ο Δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης για την Ευρωζώνη, ο Γαλλικός Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος και τα Εμπορικά Ισοζύγια σε Ιταλία και Ισπανία, είναι κάποια από τα βασικά οικονομικά στοιχεία που αναμένουμε για σήμερα.

Οι Nordea Bank AB (NDA), Iberdrola SA (IBE), Orange SA (ORA), Hexagon AB (HEXAB) και MTU Aero Engines AG (MTX) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Ο Miguel Galuccio, ο Διευθύνον Σύμβουλος της YPF, εταιρείας με έδρα την Αργεντινή, ανέφερε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να αγοράζει υγροποιημένο φυσικό αέριο από την Gas Natural SDG SA (GAS) παρά την απόφαση δικαστηρίου κατά των συγκεκριμένων αγορών.

Η Ferrovial SA (FER) έφτασε σε συμφωνία πώλησης του 8.65 τοις εκατό της FGP Topco, εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο του Heathrow, στην Universities Superannuation Scheme, για περίπου GBP 392.0 εκ.









Μακροοικονομική ενημέρωση

Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Κίνα
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος MNI στην Κίνα υποχώρησε σε μια μέτρηση των 55.3 μονάδων τον Οκτώβριο σε σύγκριση με την μέτρηση των 58.0 μονάδων που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Υποχώρηση του πληθωρισμού στις τιμές του καταναλωτή στην Αυστραλία
Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός τιμών καταναλωτή για την Αυστραλία υποχώρησε περισσότερο από το προβλεπόμενο σε μια μέτρηση του 2.2 τοις εκατό για το τρίτο τρίμηνο του 2013 σε σύγκριση με την μέτρηση του 2.4 τοις εκατό τον προηγούμενο τρίμηνο.

Μείωση του κορυφαίου οικονομικού δείκτη για την Αυστραλία
Ο κορυφαίος οικονομικός δείκτης του Conference Board στην Αυστραλία παρουσίασε επιδείνωση με μια μέτρηση των 123.3 μονάδων τον Αύγουστο σε σύγκριση με την μέτρηση των 123.5 μονάδων που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.



Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ),δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.



ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ