www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

15.10.13

SAXO BANK - Επισκόπηση αγοράς



SAXO BANK A/S HELLAS
Επισκόπηση αγοράς: Στο επίκεντρο η πιθανή συμφωνία στις ΗΠΑ και τα στοιχεία του ZEW για την Ευρωζώνη


Αγορά Συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται με ανάμικτες τάσεις

Το EUR διαπραγματεύεται με ανάμικτες τάσεις έναντι των βασικότερων νομισμάτων σήμερα το πρωί. Με την προθεσμία για το καθορισμό του ανώτατου ορίου στο χρέος να πλησιάζει στην λήξη, οι υπεύθυνοι για την χάραξη πολιτικής στις ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες συμφωνίας για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους και την αποτροπή μιας πιθανής χρεοκοπίας. Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία των δεικτών του ινστιτούτου ZEW για την Ευρωζώνη και την Γερμανία αλλά και τα στοιχεία για την κατασκευαστική δραστηριότητα στην Νέα Υόρκη είναι πιθανόν να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον της αγοράς.
Στις 05:00 GMT, το ΕUR ενισχύθηκε κατά 0.1 τοις εκατό έναντι του USD στα USD 1.3567 ενώ διαπραγματεύεται στα ίδια επίπεδα έναντι του GBP στα GBP 0.8481.

Το AUD ενισχύθηκε κατά 0.5 τοις εκατό έναντι του USD.


Μετοχές Αγγλίας: Πιθανόν να ανοίξουν σε θετικό έδαφος

Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει κατά 31 με 33 μονάδες ανοδικά.

Στοιχεία που αφορούν τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, τον Δείκτη Τιμών Παραγωγού, τον Δείκτη Τιμών Λιανικής αλλά και στοιχεία για την αγορά κατοικίας (ONS House Price Index) είναι και τα βασικά που αναμένουμε για σήμερα.

Οι Bellway (BWY), Matchtech Group (MTEC), Utilitywise (UTW) και Fusion IP (FIP) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Η Rio Tinto (RIO) ανέφερε ότι η παραγωγή της σε σιδηρομετάλλευμα ενισχύθηκε το τρίτο τρίμηνο σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της αγοράς.
Το Bloomberg ανέφερε ότι η WPP (WPP) αγόρασε την IM2.0, μια Κινεζική διαφημιστική εταιρεία, σαν μέρος της στρατηγικής της επέκτασης στην Κίνα. Η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των αρμοδίων αρχών.




Ασία: Διαπραγματεύεται ανοδικά

Οι Ασιατικές αγορές διαπραγματεύονται υψηλότερα σήμερα το πρωί εν μέσω θετικών εξελίξεων και ενδεχόμενης συμφωνίας για το όριο του χρέους στις ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία, η Fuji Heavy Industries (7270) ενισχύθηκε σημαντικά μετά και τα δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία να παρουσιάζει σημαντική αύξηση στα λειτουργικά της κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η Mazda Motor (7261) και η Fast Retailing (9983) ενισχύθηκαν μετά και την αναβάθμιση που γνώρισε η μετοχή τους από χρηματιστηριακό γραφείο.

Στο Χονγκ Κονγκ, η Agricultural Bank of China (1288), Bank of China (3988) και China Construction Bank (939) κινήθηκαν ανοδικά μετά και τα στοιχεία που δείχνουν τις Κινεζικές τράπεζες να εκδίδουν περισσότερα από το αναμενόμενο δάνεια σε γιουάν τον Σεπτέμβριο.

Στην Ν.Κορέα, η Hankook Tire Company (161390) ενισχύθηκε μετά την αποκάλυψη της εταιρείας ότι πρόκειται να επενδύσει περίπου USD 800 εκ. για την κατασκευή του πρώτου της εργοστασίου κατασκευής ελαστικών για επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά.

Στην Κίνα, η CSR Corporation(601766) και η China CNR Corporation (601299) ανέτρεψαν τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων και διαπραγματεύονται χαμηλότερα.


Μετοχές ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται στο πράσινο

Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του S&P 500 διαπραγματεύονται κατά 1.9 μονάδες υψηλότερα.

Στοιχεία για την κατασκευαστική δραστηριότητα στην Νέα Υόρκη και ο δείκτης Redbook είναι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες για σήμερα.

Οι Johnson & Johnson (JNJ), Coca -Cola (KO), Citigroup (C), Intel Corporation (INTC), Yahoo! (YHOO), Charles Schwab (SCHW), CSXCorporation (CSX) and Omnicom Group (OMC) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Η QUALCOMM (QCOM) ενισχύθηκε κατά 0.2 τοις εκατό μετά την διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης την Δευτέρα ενώ οι Packaging Corporation of America (PKG) και WintrustFinancial (WTFC) ενισχύθηκαν κατά 1.4 τοις εκατό και 0.2 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Από την άλλη μεριά, η Coldwater Creek (CWTR) υποχώρησε κατά 28.6 τοις εκατό ενώ η Teradata Corporation (TDC) κατά 11.6 τοις εκατό.

Εχθές, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.4 τοις εκατό στην διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης εν μέσω ελπίδων ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες είναι πιθανόν να φτάσουν σε συμφωνία για το όριο του χρέους πριν την λήξη της προθεσμίας στις 17 Οκτωβρίου,2013.


Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα

Ο δείκτης DAX και CAC είναι πιθανόν να ανοίξει 37 με 39 μονάδες και 19 με 20 μονάδες στο πράσινο,
αντίστοιχα.

Τα στοιχεία για Γερμανία και Ευρωζώνη από το ινστιτούτο ZEW, ο Δείκτης Τιμών Εισαγωγών για την Γερμανία και ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για την Γαλλία, είναι και τα βασικά οικονομικά στοιχεία που αναμένουμε σήμερα.

Οι Kuehne + Nagel International AG (KNIN), SKF AB (SKFB), Prodware (ALPRO) και OL Groupe (OLG) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Σύμφωνα με το Reuters, η Telefonica SA (TEF) εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του μεριδίου της στην Telefonica Czech Republic AS, στην προσπάθειά της να αυξήσει τα ρευστά διαθέσιμα της.

Ο Friedrich Eichiner, ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Bayerische Motoren Werke AG (BMW), ανέφερε ότι η εταιρεία θα πρέπει να αυξήσει τις επενδύσεις της στο κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στην περίπτωση που η ζήτηση για το νέο της μοντέλο i3 συνεχίσει να αυξάνεται.

Η Danone SA (BN) ανέφερε ότι η εταιρεία θα διορίσει νέο υπεύθυνο στην μονάδα παιδικής διατροφής στην Κίνα, Dumex.

Η GSW Immobilien AG (GIB) ανέφερε ότι θα ζητήσει από τους μετόχους της να αποδεχθούν την προσφορά εξαγοράς της Deutsche Wohnen AG’s (DWNI) ύψους EUR 1.7 δις.





Μακροοικονομική Ενημέρωση

Αισιόδοξοι οι Γερουσιαστές για την επίτευξη συμφωνίας
Οι ηγέτες των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία δήλωσαν ότι έκαναν σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η υπό συζήτηση πρόταση θα επεκτείνει το όριο δανεισμού μέχρι της 7 Φεβρουαρίου του 2014, θα χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση ενώ θα αποτελείται και από ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο φόρων και δαπανών το αργότερο μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου του 2013.

Δεν μπορούν να αποκλειστούν περαιτέρω μειώσεις στα επιτόκια, σύμφωνα με τα πρακτικά της RBA
Σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνάντησης της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας RBA η Αυστραλιανή οικονομία συνεχίζει να λειτουργεί κάτω από την τάση του πρόσφατου παρελθόντος με την Κεντρική Τράπεζα να διατηρεί την δυνατότητα περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων χωρίς μια τέτοια κίνηση να κρίνεται βέβαιη.

Μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Αυστραλία
Σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, οι πωλήσεις οχημάτων στην Αυστραλία υποχώρησαν κατά 0.1 τοις εκατό τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με την αναθεωρημένη αύξηση του 0.8 τοις εκατό που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα.

Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ),δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ