www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

14.10.13

SAXO BANK- ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


SAXO BANK
Επισκόπηση της αγοράς: Στο επίκεντρο οι συνομιλίες στις ΗΠΑ και η προθεσμία για το όριο του χρέους
Αγορά Forex: Το USD διαπραγματεύεται πιο αδύναμο
Το USD διαπραγματεύεται κάτω από πίεση σε σχέση με τα βασικά νομίσματα σήμερα το πρωί μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι οι συνομιλίες του Πρόεδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα με συνέπεια την συνέχιση διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ με την λήξη προθεσμίας για το όριο του χρέους να πλησιάζει αυτή την εβδομάδα.

Χωρίς σημαντικά οικονομικά στοιχεία για σήμερα με τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Στις 05:00 GMT, το GBP και το EUR ενισχύθηκαν κατά 0.4 τοις εκατό και 0.2 τοις εκατό έναντι του USD στα USD 1.5983 και USD 1.3563, αντίστοιχα.

Το JPY ενισχύθηκε κατά 0.3 τοις εκατό και 0.1 τοις εκατό έναντι του USD και του EUR, αντίστοιχα.


Μετοχές Αγγλίας: Αναμένεται να ανοίξουν σε αρνητικό έδαφος

Ο δείκτης FTSE 100 είναι πιθανόν να ανοίξει 17 με 20 μονάδες στο κόκκινο.

Δεν υπάρχουν σημαντικά οικονομικά στοιχεία για σήμερα.

Η Nanoco Group (NANO) είναι προγραμματισμένο να προχωρήσει σε δημοσίευση των αποτελεσμάτων της σήμερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph, η Barclays (BARC) θα προσπαθήσει να απορρίψει νομική αξίωση ύψους GBP 70 εκ. από την πώληση σύνθετων χρηματοοικονομικών προϊόντων αντιστάθμισης κινδύνου στην επερχόμενη τριήμερη εκδίκαση της έφεσης στην Μ. Βρετανία.



Οι Sunday Times ανέφεραν ότι η Καναδική Toronto-Dominion Bank εξετάζει το ενδεχόμενο προσφοράς ύψους GBP 8 δις. για το Αμερικανικό κομμάτι λιανικής τραπεζικής της Royal Bank of Scotland’s (RBS).


Ασία: Διαπραγματεύεται κυρίως υψηλότερα

Οι αγορές στην Ασία διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος σήμερα το πρωί.

Στην Κίνα, οι αγορές διαπραγματεύονται υψηλότερα μετά από στοιχεία που έδειξαν ότι ετήσιος πληθωρισμός για τους καταναλωτές ενισχύθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, τα κέρδη περιορίστηκαν μετά και τα ασθενή στοιχεία για το εμπόριο από την Κίνα και το πολιτικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ.

Οι CSR Corporation (601766) και China CNR Corporation (601299) ενισχύθηκαν μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Ταϊλάνδης ότι η Κίνα είναι πιθανόν να βοηθήσει την χώρα στην κατασκευή υψηλών ταχυτήτων σιδηροδρομικής γραμμής.

Από την άλλη μεριά, οι China Vanke (000002) και Poly Real Estate Group (600048) υποχώρησαν εν μέσω ανακοινώσεων ότι η Κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να επιταχύνει την δημιουργία μακροπρόθεσμων ελέγχων στην αγορά ακινήτων.

Στην Ν.Κορέα, οι Korea Gas Corporation (036460) ενισχύθηκαν μετά την ανακοίνωση αύξησης στις εγχώριες πωλήσεις φυσικού αερίου τον Σεπτέμβριο.

Οι αγορές στην Ιαπωνία και στο Χονγκ Κονγκ είναι κλειστές σήμερα λόγω αργίας.


Μετοχές ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται χαμηλότερα

Στις 05:00 GMT, τα Σ.Μ.Ε του S&P 500 διαπραγματεύονταν 12 μονάδες χαμηλότερα.

Δεν υπάρχουν βασικά οικονομικά στοιχεία για σήμερα.

Οι J B Hunt Transport Services (JBHT), Packaging Corporation of America (PKG), Brown & Brown (BRO), Penn National Gaming (PENN), Wintrust Financial (WTFC) και Heartland Express (HTLD) είναι προγραμματισμένο να προχωρήσουν σε ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα.
Μετά την λήξη της κανονικής συνεδρίασης, οι Star Scientific (STSI), Gastar Exploration (GST) και Ironwood Pharmaceuticals (IRWD) ενισχύθηκαν κατά 8.7, 3.6 και 2.4 τοις εκατό, αντίστοιχα. Οι Halozyme Therapeutics (HALO) και Ruby Tuesday (RT) ανέτρεψαν τις απώλειες στην διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης και ενισχύθηκαν κατά 4 και 3.1 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Από την άλλη μεριά, οι XOMA Corporation (XOMA) και Omeros Corporation (OMER) παρέτειναν τις απώλειες στην διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης και υποχώρησαν κατά 3.4 και 1.8 τοις εκατό, αντίστοιχα. Οι Raptor Pharmaceutical (RPTP) και Cobalt International Energy (CIE) ανέτρεψαν τα κέρδη τους στην διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης και υποχώρησαν σημαντικά κατά 12.5 και 5.7 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Την Παρασκευή, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.6 τοις εκατό με την αισιοδοξία, για πιθανή συμφωνία στο πολιτικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ άλλα και την άρση του ανώτατου ορίου χρέους, να επικρατεί στην αγορά.


Ευρωπαϊκές Μετοχές: Πιθανόν να ανοίξουν στο κόκκινο

Οι δείκτες DAX και CAC αναμένεται να ανοίξουν 25 με 27 μονάδες και 5 με 6 μονάδες σε αρνητικό έδαφος, αντίστοιχα.

Τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη και τις τιμές καταναλωτών και παραγωγού από την Ελβετίας, είναι και τα βασικά στοιχεία που αναμένουμε σήμερα.
Οι Ahlers AG (AAH), InVision AG (IVX) και Cerep (ALCER) είναι προγραμματισμένο να προχωρήσουν σε ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα.

Οι Bayerische Motoren Werke AG (BMW) ανέφερε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους και σημείωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει σε πωλήσεις ρεκόρ στην Κίνα αυτό το χρόνο. Η εταιρεία δήλωσε ότι παράλληλα θα προχωρήσει σε ανάκληση περίπου 25.000 αυτοκινήτων στην Κίνα λόγω προβλήματος στο σύστημα πέδησης.

Το Reuters ανέφερε ότι η Peugeot SA (UG) σχεδιάζει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους EUR 3 δις. στην οποία ο Κινεζικός εταίρος, Dongfeng Motor Company, και η Γαλλική κυβέρνηση θα συνεισφέρουν περίπου EUR 1.5 δις. η κάθε πλευρά με σκοπό την εξαγορά ποσοστού στην εταιρείας.
Σύμφωνα με το Reuters, η Air France-KLM (AF) ανέφερε ότι θα αποφασίσει μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης των μετόχων της Αlitalia, της Ιταλικής αεροπορικής εταιρείας, το κατά πόσο θα πάρει μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, σαν μέρος της προσπάθειας συνεχίσεις της λειτουργίας της.


Μακροοικονομική ενημέρωση

Το πολιτικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ συνεχίζεται
Ο Λευκός Οίκος απόρριψε το τελευταίο σχέδιο επαναλειτουργίας της κυβέρνησης όπως και την πρόταση μιας βραχυπρόθεσμης συμφωνίας της Susan Collins, με σκοπό την αποφυγή υπέρβασης στο όριο του χρέους.

Η επικεφαλής του IMF προειδοποιεί για τεράστια αναστάτωση στην περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών στις ΗΠΑ για το όριο του χρέους
Η Christine Lagarde του IMF, κάλεσε τους νομοθέτες να επισπεύσουν την επίλυση του δημοσιονομικού αδιεξόδου πριν την Πέμπτη, προειδοποιώντας ότι πιθανή αποτυχία επίλυσης θα προκαλούσε “τεράστια αναστάτωση σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Σίγουρος ο Kuroda της BoJ για την πορεία της Ιαπωνικής οικονομίας
Μιλώντας στο Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής στην Ουάσινγκτον, ο κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ), Haruhiko Kuroda, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Ιαπωνική οικονομία, επικαλούμενος τις θετικές εξελίξεις από την στιγμή τις επιθετικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής που υιοθέτησε η Τράπεζα τον Απρίλιο του 2013.

Συρρίκνωση του εμπορικού πλεονάσματος στην Κίνα
Το εμπορικό πλεόνασμα στην Κίνα μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στα USD 15.2 δις. τον Σεπτέμβριο από τα USD 28.6 δις. που δημοσιεύτηκαν τον Αύγουστο. Εν τω μεταξύ, σε ετήσια βάση, οι εξαγωγές μειώθηκαν απροσδόκητα κατά 0.3 τοις εκατό τον Σεπτέμβριο με τις εισαγωγές να ενισχύονται περισσότερο από το αναμενόμενο κατά 7.4 τοις εκατό για τον ίδιο μήνα.

Μείωση πάνω από τις προβλέψεις των στεγαστικών δανείων στην Αυστραλία
Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ο συνολικός αριθμός των στεγαστικών δανείων που χορηγήθηκαν στην Αυστραλία μειώθηκε κατά 3.9 τοις εκατό τον Αύγουστο, πάνω από τις προβλέψεις και σε σύγκριση με την αύξηση του 2.1 τοις εκατό που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.


Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ),δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.


Saxo Bank AS Hellas  |  4 Vasilissis Sofias Avenue |  106 74  Athens Greece
Phone: +30 211 181 2 181 |   Direct Phone: +30 211 181 2 184 | 
Toll Free Number  Greece: 800 500 5050     Cyprus : 8009  3293

Please visit our website at www.saxobank.gr

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ