www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

3.1.20

Άνοδος των τιμών του πετρελαίου, χρυσού και ομολόγων της Ευρωζώνης μετά τον φόνο του Σουλεϊμανί

Άνοδος των τιμών του πετρελαίου, χρυσού και ομολόγων της Ευρωζώνης μετά τον φόνο του Σουλεϊμανί

Οι τιμές του πετρελαίου, όπως και του χρυσού και άλλων περιουσιακών στοιχείων που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, εκτινάχθηκαν σήμερα, μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αεροπορικό βομβαρδισμό των ΗΠΑ που εκτόξευσε την ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Οι χρηματιστές τρόμαξαν, καθώς ο θάνατος του Σουλεϊμανί οδήγησε τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, τον Αλί Χαμενεΐ, να υποσχεθεί εκδίκηση.
Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx 600 υποχωρούσε 0,85% στις 13.10 (ώρα Ελλάδας), καθώς εξανεμίσθηκαν οι ελπίδες για ένα μεγάλης διάρκειας ράλι στο νέο έτος. Τα στοιχεία ενεργητικού, που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, κινήθηκαν ανοδικά, με το ιαπωνικό γεν να αυξάνεται κατά 0,5% έναντι του δολαρίου σε υψηλό επίπεδο δύο μηνών και το ελβετικό φράγκο να καταγράφει την υψηλότερη ισοτιμία του έναντι του ευρώ από τον Σεπτέμβριο. Οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ εκτινάχθηκαν σχεδόν τρία δολάρια στα 69,16 δολάρια το βαρέλι, επίσης η υψηλότερη τιμή από τον Σεπτέμβριο.
Τον Σεπτέμβριο, Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ιράν για την επίθεση με πύραυλο και drone σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της σαουδαραβικής εταιρείας Aramco που κάνει τις μεγαλύτερες εξαγωγές στον κόσμο. Η κυβέρνηση Τραμπ δεν αντέδρασε, πέρα από μία ρητορική σε υψηλούς τόνους και απειλές που εκτόξευσε.
Τα γερμανικά κρατικά ομόλογα καθώς και τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου - που αποτελούν και τα κρατικά ομόλογα αναφοράς παγκοσμίως - κινήθηκαν επίσης ανοδικά. Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών τίτλων, που κινούνται αντίστροφα με τις τιμές, μειώθηκαν περαιτέρω από τα υψηλά επίπεδα επτά μηνών που είχαν σημειώσει νωρίτερα στην εβδομάδα, ενώ οι αποδόσεις των αντίστοιχων αμερικανικών ομολόγων μειώθηκαν κατά πέντε μονάδες βάσης σε χαμηλό επίπεδο τριών εβδομάδων. Ο χρυσός, που είναι παραδοσιακό καταφύγιο για τους επενδυτές που αποστρέφονται τον κίνδυνο, αυξήθηκε 1% στα 1.543,66 δολάρια ανά ουγγιά, που είναι υψηλό επίπεδο τεσσάρων μηνών.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ