www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

25.10.13

Saxo Bank: Επισκόπηση της Αγοράς - 25 Οκτωβρίου 2013

Eπισκόπηση Αγοράς: Η προσοχή είναι στραμμένη στην έρευνα του Γερμανικού Ifo και στις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις Η.Π.Α.


Αγορά Συναλλάγματος: Απώλειες για το EUR




Το EUR υποχωρεί έναντι των άλλων κύριων νομισμάτων, σήμερα το πρωί. Οι αγορές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη σημερινή ανακοίνωση των δεικτών συναισθήματος του γερμανικού Ifo, ειδικά το δείκτη οικονομικού κλίματος, οποίος και αναμένεται να σημειώσει βελτίωση αυτόν το μήνα. Στον απόηχο των χθεσινών, αποθαρρυντικών ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ, η τελευταία ένδειξη του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Reuters/Michigan και οι παραγγελίες διαρκών αγαθών θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των αγορών, όσον αφορά την αναζήτηση στοιχείων για την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Στις 05:00 GMT, το EUR ενισχυόταν 0.3% έναντι του USD διαπραγματευόμενο στα USD 1.3826, ενώ υποχωρούσε έναντι της GBP, διαπραγματευόμενο στις GBP 0.8513. Το JPY κατέγραφε κέρδη 0.3% και 0.1% έναντι του USD και του EUR, αντιστοίχως. Στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή αυξήθηκε το Σεπτέμβρη.
                        
Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά



Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει αμετάβλητος ή με μικρά κέρδη έως 7 μονάδες. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και ο Δείκτης Υπηρεσιών είναι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα. Οι International Biotechnology Trust (IBT) και Victoria Oil and Gas (VOG) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. Το πρακτορείο Reuters ανακοίνωσε ότι το Εφετείο της πολιτείας της Νέας Υόρκης έκρινε την Barclays (BARC) ένοχη για παραβίαση της συμφωνίας παραγώγων που είχε συνάψει με ένα τμήμα της Black Diamond Capital Management LLC και πρέπει να επιστρέψει περίπου USD 297 εκατομμύρια σαν αποζημίωση στο hedge fund. Το πρακτορείο Bloomberg ανακοίνωσε ότι η Fresh & Easy Neighbourhood Market Inc., η αμερικανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ που είναι θυγατρική της Tesco (TSCO), πέτυχε την έγκριση του δικαστηρίου για διαδικασίες σχετιζόμενες με τη δημοπρασία των καταστημάτων της στις 19 Νοεμβρίου 2013. Η International Business Machines Corporation ανακοίνωσε ότι απέκτησε την άδεια για ένα ευρύ εύρος νέων μικροεπεξεργαστών από την ARM Holdings (ARM), με σκοπό να χρησιμοποιηθούν στο νέο εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών και δικτύων που θα κατασκευάζει η εταιρεία. Η G4S (G4S) υπέδειξε ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Η.Β., Richard Morris, υπέβαλε την παραίτησή του με άμεση ισχύ. Αντικαταστάθηκε από τον επιχειρησιακό διευθυντή, Eddie Ashton.

Ασία: Διαπραγματεύσεις σε αρνητικό πρόσημο


Οι ασιατικές αγορές καταγράφουν απώλειες, ως επί το πλείστον, σήμερα το πρωί. Στην Ιαπωνία, η SoftBank Corporation (9984), μέτοχος της Alibaba Group Holding, υποχώρησε εν μέσω αναφορών ότι ακύρωσε το σχέδιά της για δημόσια εγγραφή στο προσεχές μέλλον. Η Canon (7751) κατέγραψε απώλειες, καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη κερδοφορίας του έτους. Παρόλα αυτά, η Hitachi Construction Macheriny (6305) σημείωσε μικρά κέρδη, έπειτα από αναφορές ότι ίσως ανακοινώσει καλύτερα του αναμενομένου λειτουργικά έσοδα πρώτου εξαμήνου. Η Mitsubishi Motors (7211) κατέγραψε κέρδη και αναβάθμισε σημαντικά την πρόβλεψη κερδοφορίας του έτους. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 1.9%, διαπραγματευόμενος στις 14,216.1 μονάδες.
Στην Κίνα η Great Wall Motor ( 601633 ) υποχώρησε καθώς τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο υπολειπόταν των εκτιμήσεων της αγοράς  . Στο Χονγκ Κονγκ ,η  China Unicom Hong Kong ( 762 ) παρουσίασε πτώση  παρά τη σημαντική αύξηση σε κέρδη για το τρίτο τρίμηνο. Η CNOOC ( 883 ) οδηγήθηκε πιο κάτω παρά την  αύξηση που παρουσίασε στα έσοδα του τρίτου τριμήνου . Στη Νότια Κορέα , η Samsung Electronics ( 005930 ) υποχώρησε  μετά την πρόβλεψη για μια πιο αργή αύξηση της αγοράς των smartphones κατά το τέταρτο τρίμηνο .Η  LG Electronics ( 066570 ) είχε απώλειες στην αξία της  μετά την απόκλιση από τις εκτιμήσεις της αγοράς των καθαρών εσόδων του τρίτου τριμήνου .


Μετοχές ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται χαμηλότερα




Στις 05:00 GMT , τα futures του S & P 500 διαπραγματεύονται με απώλειες δύο μονάδων .

Ο Δείκτης Καταναλωτικού Συναισθήματος Reuters / Michigan , οι Παραγγελίες Διαρκών Αγαθών και τα  Αποθέματα Χονδρικής είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένονται για σήμερα .

Οι Procter & Gamble ( PG ) , United Parcel Service ( UPS ) , AbbVie ( ABBV ) , Simon Property Group ( SPG ) , National Oilwell Varco (NOV ) , Eaton Corporation ( ETN ) και Aon ( AON ) έχουν προγραμματιστεί να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους αργότερα σήμερα.

Η Deckers Outdoor ( DECK ) , η Zynga ( ZNGA ) και η Microsoft ( MSFT ) αυξήθηκαν 13,8 τοις εκατό , 12,9 τοις εκατό και 5,3 τοις εκατό , αντίστοιχα, στις διαπραγματεύσεις μετά το πέρας της κανονικής συνεδρίας  , καθώς τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς . Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο και οι πιο περιορισμένες απώλειες οδήγησαν την  Amazon.com ( AMZN ) σε άνοδο 8,3 τοις εκατό .Η  Ε.Ι. DuPont de Nemours & Company ( DD ) ανέβηκε  τρία τοις εκατό , μετά την αναφορά από την εταιρία ότι σχεδιάζει να αυτονομήσει τον τομέα των αποδόσεων των χημικών ουσιών σε μια  ξεχωριστή  εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία . Από την άλλη πλευρά , η Qlik Technologies ( Qlik ) υποχώρησε 20 τοις εκατό , αφού σημείωσε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα τρίτου τριμήνου και προσέφερε μια ζοφερή πρόβλεψη για το τέταρτο τρίμηνο .

Χθες , ο δείκτης S & P 500 σημείωσε άνοδο 0,3 τοις εκατό κατά την τακτική σύνοδο των συναλλαγών .Η Apple ( AAPL ) κέρδισε 1,3 τοις εκατό μετά από τον Carl Icahn , τον ακτιβιστή επενδυτή , που κάλεσε την εταιρεία να ξεκινήσει μια άμεση επαναγορά μετοχών αξίας περίπου 150 δισ. δολάρια .Η PulteGroup ( ΡΗΜ ) και η Ford Motor ( F ) ανέβηκαν επτά τοις εκατό και 1,4 τοις εκατό , αντίστοιχα , μετά τα αισιόδοξα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου . Η Visa ( V ) κέρδισε δύο τοις εκατό μετά την αύξηση στο  τριμηνιαίο μέρισμα της . Η McKesson ( MCK ) αυξήθηκε 4,9 τοις εκατό , αφού συμφώνησε να αποκτήσει γύρω στο 50 τοις  εκατό στη Celesio AG , μια γερμανική εταιρεία , για περίπου 3,9 δισ. ευρώ . Η Citrix Systems ( CTXS ) αυξήθηκε 4,9 τοις εκατό , αφού ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα για την αγορά ιδίων μετοχών ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων . Ωστόσο , η Symantec ( SYMC ) υποχώρησε 12,7 τοις εκατό , αφού τα στοιχεία της για το τρίτο τρίμηνο ηταν αδύναμα. Τα μελαγχολικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και οι απαισιόδοξες προοπτικές για τα καθαρά κέρδη του τέταρτου τριμήνου έσυραν την Cameron International ( CAM ), 14,3 τοις εκατό κάτω . Η Boston Scientific ( BSX ) υποχώρησε 6,1 τοις εκατό , αφού ανέφερε ότι ο Jeffrey Capello , επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της , θα παραιτηθεί από τη θέση του , με ισχύ από 31ης Δεκεμβρίου 2013 και αποκάλυψε σχέδια για την εξάλειψη περίπου 1.500 θέσεις εργασίας . Η Xerox ( XRX ) υποχώρησε 10,4 τοις εκατό μετά από τα αποθαρρυντικά  έσοδα για το τρίτο τρίμηνο και αφού μείωσε το outlook για το σύνολο των κερδών του έτους  .

Ευρωπαϊκές Μετοχές : Αναμένεται να ανοίξουν σε αρνητικό έδαφος



Ο DAX και ο CAC αναμένεται να ανοίξουν 8 με 27 μονάδες και 4 με 15 μονάδες χαμηλότερα , αντίστοιχα.

Οι δείκτες German Ifo - Επιχειρηματικού Κλίματος, η Τρέχουσα Εκτίμηση και ο Δείκτης Προσδοκιών, η προσφορά χρήματος Μ3 για την Ευρωζώνη και τα Ιδιωτικά Δάνεια , οι Ιταλικές λιανικές πωλήσεις και ο Ισπανικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Οι εταιρείες BASF SE ( BAS ) , Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA ( BBVA ) , Atlas Copco AB ( ATCOA ) ,Volvo AB ( VOLVB ) , CaixaBank ( CABK ) και η Electrolux AB ( ELUXB ) έχουν προγραμματιστεί να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους αργότερα σήμερα.

Η AXA SA ( CS ) ανέφερε μια πιο ήπια αύξηση των εσόδων για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, επικαλούμενη το δυνατό Ευρώ και την επιβράδυνση στον κλάδο των ασφαλειών ζωής για την εταιρεία.

Οι εταιρείες Kering Α.Ε. ( ΚΕΡ ) και Renault SA ( RNO ) δημοσίευσαν χαμηλότερα από το αναμενόμενο έσοδα τρίτου τριμήνου.

Η Compagnie de Saint- Gobain SA ( SGO ) ανέφερε μείωση των πωλήσεων της για το τρίτο τρίμηνο.

Ο κ. Georges Plassat , διευθύνων σύμβουλος της Carrefour SA ( CA ) , διέψευσε αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να πουλήσει τη μονάδα της στη Βραζιλία.


Μακροοικονομική Ενημέρωση

Ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία αυξάνει
Ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ιαπωνία αυξήθηκε στο 1,1% το Σεπτέμβριο σε σύγκριση με ποσοστό 0,9% για τον Αύγουστο .

Τα αποτέλεσμα του ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου του 2014 θα είναι ζωτικής σημασίας για την απόφαση αύξησης του φόρου στις πωλήσεις, λέει ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας
Ο κ. Taro Aso ,υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας , έχει δηλώσει ότι τα στοιχεία του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας ( ΑΕΠ ) για το τρίτο τρίμηνο του 2014 θα είναι κρίσιμα για να αποφασίσει αν θα αυξήσει το φόρο επί των πωλήσεων του έθνους σε 10% από το 8% το 2015 .

Οι τιμές των εταιρικών υπηρεσιών παρουσιάζουν άνοδο στην Ιαπωνία
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών εταιρικών υπηρεσιών στην Ιαπωνία έχει αυξηθεί 0,7% το Σεπτέμβριο , κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς και σε σχέση με την προς τα πάνω αναθεωρημένη αντίστοιχη αύξηση που αναφέρθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η οικονομία της Νότιας Κορέας αναπτύσσεται περισσότερο από το αναμενόμενο
Σε εποχικά προσαρμοσμένη τριμηνιαία βάση , η οικονομία της Νότιας Κορέας επεκτάθηκε 1,1% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013 , με τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης που έχει επιτύχει από το πρώτο τρίμηνο του 2011 και λαμβάνοντας υπόψη αντίστοιχη αύξηση που καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ),δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ