www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

30.10.13

Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της FOMC και τα μακροοικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης

Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της FOMC και τα μακροοικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης
Αγορά Συναλλάγματος: Το USD στα ίδια επίπεδα
Source: Bloomberg



Το USD διαπραγματεύεται περίπου στα ίδια επίπεδα έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί. Τα αποτελέσματα της συνάντησης για την νομισματική πολιτική από την Fed στις ΗΠΑ βρίσκονται στο επίκεντρο σήμερα μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις στο «tapering» ενώ και η έκθεση για την απασχόληση ADP για τον Οκτώβριο αναμένεται και αυτή να κεντρίσει το ενδιαφέρον της αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση.

Στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον της αγοράς φαίνεται να κεντρίζουν στοιχεία και δείκτες για την Ευρωζώνη τα οποία αναμένονται βελτιωμένα καθώς και στοιχεία που αφορούν την ανεργία στην Γερμανία και το ΑΕΠ της Ισπανίας.

Στις 06:00 GMT, το EUR και το GBP διαπραγματεύονταν στα ίδια επίπεδα έναντι του USD στα USD 1.3742 και USD 1.6045, αντίστοιχα.

Το AUD ενισχύθηκε κατά 0.1 τοις εκατό έναντι του USD. Στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα σήμερα έδειξαν σημαντική αύξηση στις πωλήσεις νέων κατοικιών στην Αυστραλία φτάνοντας μάλιστα σε υψηλά δύο ετών τον Σεπτέμβριο.





Μετοχές Αγγλίας: Αναμένεται να ανοίξουν σε θετικό έδαφος


Source: Bloomberg

Ο δείκτης FTSE 100 είναι πιθανόν να ανοίξει 13 μονάδες σε σταθερά επίπεδα.

Ο δείκτης Lloyds Business Barometer είναι ο βασικός που αναμένουμε σήμερα.

Οι Barclays (BARC), First Quantum Minerals (FQM), African Barrick Gold (ABG) και Advanced Computer Software Group (ASW)  είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι παρά την επιστροφή εξασφαλίσεων ύψους USD 300 εκ. , η Barclays (BARC) αντιμετωπίζει και μια επιβάρυνση τόκων μεταξύ USD 300 εκ. και USD 400 εκ. για καταβολή στην Black Diamond Capital.

Το Bloomberg ανέφερε ότι ο George Osborne, αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα το χωρισμό της RoyalBank of Scotland (RBS) σε “καλή τράπεζα” και “κακή τράπεζα”.

Η Weir Group (WEIR) ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους GBP 70 εκ. περίπου τα επόμενα τρία χρόνια στις εγκαταστάσεις Sendayan Tech που διαθέτει στην Μαλαισία.










Αγορές Ασίας: Διαπραγματεύονται σε σταθερά επίπεδα


Source: Bloomberg

Οι αγορές στην Ασία διαπραγματεύονται σε υψηλότερα επίπεδα σήμερα το πρωί σε αναμονή και της συνάντησης της Fed στις ΗΠΑ που αναμένεται σήμερα.

Στην Ιαπωνία, η SoftBank (9984) ενισχύθηκε εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει σημαντική αύξηση στα λειτουργικά της κέρδη το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η Mitsubishi Motors (7211) ενισχύθηκε και αυτή μετά την ανακοίνωση σημαντικής αύξησης στα καθαρά της κέρδη το πρώτο εξάμηνο.

Στην Κίνα, η PetroChina (601857) ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση αύξησης στο καθαρό της εισόδημα το τρίτο τρίμηνο.

Στο Χονγκ Κονγκ, η China Petroleum & Chemical (386) ενισχύθηκε μετά και τα αποτελέσματα της για το τρίτο τρίμηνο ενώ η China Modern Dairy Holdings(1117) υποχώρησε εν μέσω δημοσιευμάτων ότι τρεις μέτοχοι προχώρησαν σε πώληση περίπου 250 εκ. μετοχών της εταιρείας.

Στην Ν. Κορέα, η Shinhan Financial Group (055550) και DGB Financial (139130) ενισχύθηκαν μετά και την ανακοίνωση αύξησης στα λειτουργικά της κέρδη για το τρίτο τρίμηνο.










Μετοχές ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται οριακά στο κόκκινο


Source: Bloomberg

Στις 06:00 GMT, τα ΣΜΕ του S&P 500 διαπραγματεύονταν 0.5 μονάδες χαμηλότερα.

Στοιχεία που αφορούν τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, την απασχόληση και τις αιτήσεις δανείων ( ADP Employment Change και MBA Mortgage Applications) είναι και τα βασικά που αναμένουμε για σήμερα.

Οι Visa (V), Comcast (CMCSA), Facebook (FB), Starbucks (SBUX), Metlife (MET), General Motors (GM) και Phillips 66 (PSX) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Οι Buffalo Wild Wings (BWLD), DreamWorksAnimation SKG (DWA) και Baidu ADS (BIDU) ενισχύθηκαν κατά 11.2, 8.4 και 5.7 τοις εκατό, αντίστοιχα, μετά και τα θετικά αποτελέσματα τους για το τρίτο τρίμηνο ενώ και η Electronic Arts (EA) ενισχύθηκε κατά 3.8 τοις εκατό με τα αποτελέσματα της για το δεύτερο τρίμηνο να ξεπερνούν τις προσδοκίες της αγοράς. Επιπλέον, η International Business Machines (IBM) ενισχύθηκε κατά 2.7 τοις εκατό ενώ και οι Pfizer (PFE)  και Yahoo! (YHOO) ενισχύθηκαν κατά 1.7 και 2.5 τοις εκατό, αντίστοιχα.


Από την άλλη μεριά, η LinkedIn (LNKD) υποχώρησε κατά 3.3 τοις εκατό με τις προοπτικές για τα αποτελέσματα της το τέταρτο τρίμηνο να είναι χαμηλότερες ενώ και οι Apple (AAPL) και GoodyearTire & Rubber (GT) υποχώρησαν κατά 2.5 τοις εκατό και 5.9 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Χθες, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.6 τοις εκατό κατά την διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης με τα μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ να αυξάνουν τις εικασίες ότι η Κεντρική Τράπεζα είναι πιθανόν να συνεχίσει την νομισματική πολιτική τόνωσης της οικονομίας.




Μετοχές Ευρώπης: Αναμένεται να ανοίξουν στα ίδια επίπεδα


Source: Bloomberg

Ο δείκτης DAX αναμένεται να ανοίξει υψηλότερα κατά 4 μονάδες ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται να ανοίξει στα ίδια επίπεδα.

Στοιχεία που αφορούν τους δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης για την Ευρωζώνη και την Πορτογαλία, τον Δείκτη Τιμών του Καταναλωτή για την Γερμανία, το ΑΕΠ της Ισπανίας και στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή αλλά και τις λιανικές πωλήσεις στην Πορτογαλία, είναι κάποια από τα βασικά που αναμένουμε σήμερα.

Οι Sanofi SA (SAN), Volkswagen AG (VOW), Eni SpA (ENI), Statoil ASA (STL), Abertis Infraestructuras SA (ABE), Mapfre SA (MAP), Red Electrica Corporation SA (REE), Imerys SA (NK), Clariant AG (CLN) και Ebro Foods SA (EBRO) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτέλεσμα τα τους σήμερα.

Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να επιτρέψει σε μετόχους της Deutsche Bank AG (DBK) να προχωρήσουν σε ομαδική αγωγή κατηγορώντας της εταιρεία για διαστρέβλωση των κινδύνων που σχετίζονταν με επενδύσεις συνδεδεμένες με στεγαστικά δάνεια.

Το Reuters ανέφερε ότι η RWE AG (RWE) αναζητά νέους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων και των συνεργασιών – συνεταιρισμών με επενδυτές, με στόχο την ενίσχυση της δραστηριότητας της εταιρείας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.






Μακροοικονομική ενημέρωση

Ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής της Ιαπωνίας
Σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά 5.4 τοις εκατό τον Σεπτέμβριο, λιγότερο από το αναμενόμενο και σε σύγκριση με την μείωση του 0.4 τοις εκατό που καταγράφηκε τον Αύγουστο.

Ενίσχυση στις πωλήσεις νέων κατοικιών στην Αυστραλία
Ο οργανισμός Housing Industry Association ανέφερε ότι σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, οι πωλήσεις νέων κατοικιών στην Αυστραλία ενισχύθηκαν κατά 6.4 τοις εκατό τον Σεπτέμβριο, την μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Απρίλιο του 2012 και σε σύγκριση με την αύξηση του 3.4 τοις εκατό που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Μείωση της βιομηχανική παραγωγής στην Ν,. Κορέα
Σε εποχιακά προσαρμοσμένη μηνιαία βάση, η βιομηχανική παραγωγή στην Ν. Κορέα υποχώρησε κατά 2.1 τοις εκατό τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με την προς τα κάτω αναθεωρημένη αύξηση του 1.6 τοις εκατό που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.


Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά
Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ), δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.


Saxo Bank AS Hellas  |  4 Vasilissis Sofias Avenue |  106 74  Athens Greece
Phone: +30 211 181 2 181 |   Direct Phone: +30 211 181 2 184 | 
Toll Free Number  Greece: 800 500 5050     Cyprus : 8009  3293

Please visit our website at www.saxobank.gr
 

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ