www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

3.10.13

ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΟΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΕΒΕΒΕ) ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΤΥΠΟ



Στο μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας του  ΕλληνοΒραζιλιανού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΒΕ), ενός επιμελητηρίου με όραμα την καινοτομία την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα, οι δραστηριότητες του είναι ήδη πολλές και παραγωγικές.

Το Ελληνο-Βραζιλιάνο Επιμελητήριο κλείνοντας τον πρώτο  χρόνο από την ίδρυσή του,  πρωτοστατώντας ο πρόεδρος   Κίμων Πάτκας, επιχειρηματίας και  κάτοικος Βραζιλίας, έχει κάνει ήδη γνωστά πλείστα Ελληνικά προϊόντα και επιχειρήσεις στη Βραζιλία.
Το Επιμελητήριο έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις και έχει προωθήσει πολλές και ουσιώδεις συναντήσεις επιχειρηματιών με καρποφόρα αποτελέσματα για τις Ελληνικές εξαγωγές. Ο πρόεδρος  Κίμων Πάτκας και μέλη του ΕΒΕΒΕ έχουν συναντήσει και έχουν ενημερώσει σημαντικούς  επιχειρηματικούς παράγοντες της Βραζιλίας για τις επενδυτικές ευκαιρίες  στην Ελλάδα και τις καλές σχέσεις συνεργασίας που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ των δύο χωρών.
Τα αποτελέσματα αυτών των επαφών είναι ήδη άμεσα και απτά.
Υπάρχει ενδιαφέρον για σύναψη συνεργασιών μεταξύ των μεγάλων πόλεων της Βραζιλίας με αντίστοιχες πόλεις στην Ελλάδα σε επίπεδο δήμων, κοινωνικών και επιχειρηματικών φορέων.

Οργανισμοί μεγάλων λιμανιών ενδιαφέρονται να συνεργασθούν με αντίστοιχους της χώρας μας. Ομάδα Βραζιλιάνων επιχειρηματιών πρόκειται να επισκεφθεί τo Σαββατο την Ελλαδα και να δημιουργηθούν  επιχειρηματικά   ραντεβού  στην Αθηνα – Αλεξανδρούπολη – Καβάλα –Θεσσαλονικη – Λάρισα –Καρδίτσα  και Πειραιας .
Αποτέλεσμα των διεργασιών αυτών, είναι και η επίσκεψη αυτή στη χώρα  μας,  μεγάλης αγροβιομηχανικής ένωσης της Βραζιλίας (CONAGRO), συνοδευόμενης από επιστημονικούς συνεργάτες και συμβούλους της κυβέρνησης (IBRA) για το σχεδιασμό και την εφαρμογή του Βραζιλιανού μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης καθώς και συνεργασίες σε θέματα διεθνούς διαμετακομιστικού εμπορίου (CEAGESP). Το μοντέλο Αγροτικής Ανάπτυξης της Βραζιλίας  θεωρείται πρότυπο  και πολλές χώρες ανά τον κόσμο ζητούν συνεργασία με τους  φορείς που μας επισκέπτονται.

Η αποστολή θα ταξιδέψει από την Αλεξανδρούπολη ως την πρωτεύουσα με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς  και συναντήσεις με παραγωγικές μονάδες, βιομηχανικές ζώνες, τοπικούς φορείς και παράγοντες,  με συγκεκριμένες προτάσεις για εποικοδομητική,  και γόνιμη συνεργασία.
Το ΕΒΕΒΕ έχει βάλει τον πήχη της επιτυχίας πολύ ψηλά και πιστεύει ότι, αν και μακρινή η Βραζιλία, είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος και συνεργάτης και θα προσφέρει στην  βέλτιστη Κοινωνικό-Οικονομική Ανάπτυξη και Ευημερία της Ελλάδος.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ