Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο.

3.10.13

ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΟΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΕΒΕΒΕ) ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΤΥΠΟΣτο μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας του  ΕλληνοΒραζιλιανού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΒΕ), ενός επιμελητηρίου με όραμα την καινοτομία την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα, οι δραστηριότητες του είναι ήδη πολλές και παραγωγικές.

Το Ελληνο-Βραζιλιάνο Επιμελητήριο κλείνοντας τον πρώτο  χρόνο από την ίδρυσή του,  πρωτοστατώντας ο πρόεδρος   Κίμων Πάτκας, επιχειρηματίας και  κάτοικος Βραζιλίας, έχει κάνει ήδη γνωστά πλείστα Ελληνικά προϊόντα και επιχειρήσεις στη Βραζιλία.
Το Επιμελητήριο έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις και έχει προωθήσει πολλές και ουσιώδεις συναντήσεις επιχειρηματιών με καρποφόρα αποτελέσματα για τις Ελληνικές εξαγωγές. Ο πρόεδρος  Κίμων Πάτκας και μέλη του ΕΒΕΒΕ έχουν συναντήσει και έχουν ενημερώσει σημαντικούς  επιχειρηματικούς παράγοντες της Βραζιλίας για τις επενδυτικές ευκαιρίες  στην Ελλάδα και τις καλές σχέσεις συνεργασίας που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ των δύο χωρών.
Τα αποτελέσματα αυτών των επαφών είναι ήδη άμεσα και απτά.
Υπάρχει ενδιαφέρον για σύναψη συνεργασιών μεταξύ των μεγάλων πόλεων της Βραζιλίας με αντίστοιχες πόλεις στην Ελλάδα σε επίπεδο δήμων, κοινωνικών και επιχειρηματικών φορέων.

Οργανισμοί μεγάλων λιμανιών ενδιαφέρονται να συνεργασθούν με αντίστοιχους της χώρας μας. Ομάδα Βραζιλιάνων επιχειρηματιών πρόκειται να επισκεφθεί τo Σαββατο την Ελλαδα και να δημιουργηθούν  επιχειρηματικά   ραντεβού  στην Αθηνα – Αλεξανδρούπολη – Καβάλα –Θεσσαλονικη – Λάρισα –Καρδίτσα  και Πειραιας .
Αποτέλεσμα των διεργασιών αυτών, είναι και η επίσκεψη αυτή στη χώρα  μας,  μεγάλης αγροβιομηχανικής ένωσης της Βραζιλίας (CONAGRO), συνοδευόμενης από επιστημονικούς συνεργάτες και συμβούλους της κυβέρνησης (IBRA) για το σχεδιασμό και την εφαρμογή του Βραζιλιανού μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης καθώς και συνεργασίες σε θέματα διεθνούς διαμετακομιστικού εμπορίου (CEAGESP). Το μοντέλο Αγροτικής Ανάπτυξης της Βραζιλίας  θεωρείται πρότυπο  και πολλές χώρες ανά τον κόσμο ζητούν συνεργασία με τους  φορείς που μας επισκέπτονται.

Η αποστολή θα ταξιδέψει από την Αλεξανδρούπολη ως την πρωτεύουσα με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς  και συναντήσεις με παραγωγικές μονάδες, βιομηχανικές ζώνες, τοπικούς φορείς και παράγοντες,  με συγκεκριμένες προτάσεις για εποικοδομητική,  και γόνιμη συνεργασία.
Το ΕΒΕΒΕ έχει βάλει τον πήχη της επιτυχίας πολύ ψηλά και πιστεύει ότι, αν και μακρινή η Βραζιλία, είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος και συνεργάτης και θα προσφέρει στην  βέλτιστη Κοινωνικό-Οικονομική Ανάπτυξη και Ευημερία της Ελλάδος.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ