Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο.

12.9.13

Υπογράφηκε η νέα βελτιωμένη σύμβαση για το ρωσικό δάνειο


Τη νέα βελτιωμένη σύμβαση για το ρωσικό δάνειο υπέγραψαν σήμερα στη Μόσχα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας κ. Sergey Storchak.

Η αναθεωρημένη σύμβαση προβλέπει μείωση του επιτοκίου από 4,50% σε 2,50%, με αναδρομική ισχύ από τον Μάρτιο του 2013. Παράλληλα, καθορίζεται χρονοδιάγραμμα σταδιακής αποπληρωμής σε οκτώ εξαμηνιαίες δόσεις και έναρξη το 2018, αντί της πλήρους αποπληρωμής το 2016.
Οι βελτιωμένες πρόνοιες συνεπάγονται άμεσο οικονομικό όφελος για την Κύπρο ύψους 160 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του Προγράμματος, αλλά και σημαντική διευκόλυνση σε σχέση με την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.
Ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση και τις ευχαριστίες της Κυπριακής Κυβέρνησης για τη θετική ανταπόκριση της Ρωσικής Κυβέρνησης αλλά και την προσδοκία ότι οι εξαίρετες πολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ