www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

9.5.13

«Ημέρα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών» για τις αγορές Αλβανίας, Αρμενίας, Γερμανίας, Ρωσίας και Τυνησίας



Αθήνα, 9 Μαΐου 2013

«Ημέρα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών» για τις αγορές Αλβανίας, Αρμενίας, Γερμανίας, Ρωσίας και Τυνησίας


Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή προετοιμάζουν την δραστηριοποίησή τους στις αγορές του εξωτερικού, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εξωτερικών (αίθουσα Γ. Κρανιδιώτης), η «Ημέρα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών», με θέμα τις προοπτικές επενδύσεων και συνεργασίας που ανοίγονται για τις ελληνικές εταιρίες στις αγορές της Αλβανίας, της Αρμενίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Τυνησίας.
Τις εργασίες της πρώτης «Ημέρας Πληροφόρησης Επιχειρηματιών» που διοργανώνεται φέτος από το υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας κ. Παναγιώτης Μίχαλος.
Ο κ. Μίχαλος συνεχάρη τους Έλληνες εξαγωγείς που συμβάλουν διπλά, στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στη σημερινή συγκυρία της κρίσης και του έντονου ανταγωνισμού. Υπογράμμισε ότι «η εξωστρέφεια είναι το μέλλον της οικονομίας μας και κινητήρια δύναμη για ισορροπημένη και βιώσιμη ανάπτυξη καθώς παράγει θέσεις εργασίας, εισάγει και εξάγει γνώση και τεχνολογία, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας και δημιουργεί συνθήκες οικονομικής σταθερότητας».
Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας αναφέρθηκε στη σημασία των μεταρρυθμίσεων «που η σημερινή κυβέρνηση τόλμησε για πρώτη φορά και εφαρμόζει με μέθοδο και αποτελεσματικότητα» με σκοπό την έξοδο της οικονομίας από την κρίση.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αρμενικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Πωλ Τσολακιάν, ο Πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα κ. Γκοχάρ Γκαλατσιάν, καθώς και περισσότεροι από 120 εκπρόσωποι ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.
Ο κ. Τσολακιάν ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας κ. Μίχαλο για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και την στήριξη που προσέφερε με στόχο την επανενεργοποίηση του Ελληνο-Αρμενικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Σημειώνεται ότι οι «Ημέρες Πληροφόρησης Επιχειρηματιών» οργανώνονται σε τακτική βάση από τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, με στόχο οι Έλληνες επιχειρηματίες να ενημερωθούν από τα στελέχη των Γραφείων Οικονομικών Εμπορικών Υποθέσεων των ελληνικών Πρεσβειών για τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες και τον τρόπο λειτουργίας των αγορών στις αντίστοιχες χώρες.




ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ