www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

10.4.13

Δηλώσεις βουλευτή ΑΚΕΛ Άριστου Δαμιανού





Για την παύση του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και τον τόπο, που όλοι θα έπρεπε να επικεντρωνόμαστε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και στην απάμβλυνση τους για όλους τους πολίτες, η κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη επιλέγει το δρόμο της εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων προβαίνοντας σε εκκαθαριστικές ενέργειες στην Κεντρική Τράπεζα.
Πότε αλήθεια ανακάλυψαν οι κυβερνώντες ότι δεν υφίσταται η έκτακτη ανάγκη; Την ώρα μάλιστα που ισχυρίζονται ότι τάχατες παρέλαβαν καμένη γη; Και γιατί δεν προέβηκαν στην παύση του κ. Σταυρινάκη από τις πρώτες μέρες ανάληψης της εξουσίας, αλλά επέλεξαν αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή; Δεν είναι οι ίδιοι που εξέφραζαν ανησυχία για τα μηνύματα που εκπέμπαμε προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όταν ως ΑΚΕΛ δικαιολογημένα, ασκούσαμε κριτική στον τέως Διοικητή;
Δυστυχώς για τους κυβερνώντες τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Η πράξη τους αυτή αποσκοπεί στον εκφοβισμό του Διοικητή, το φάγωμα του οποίου έχουν  τροχοδρομήσει προ καιρού. Την ίδια ώρα με λύπη παρατηρούμε ότι υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών.
Για την παραίτηση του κ. Κωνσταντινίδη
Η αιφνίδια παραίτηση του ενός από τα τρία μέλη της ερευνητικής επιτροπής που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προκαλεί σε ολόκληρη την κοινωνία εύλογα ερωτηματικά και οι κυβερνώντες θα έπρεπε να είναι σε θέση να δώσουν μια πειστική εξήγηση για το γεγονός ότι ο κ. Κωνσταντινίδης παραιτήθηκε προτού καν αναλάβει ουσιαστικά καθήκοντα.
Την ώρα που όλοι μιλούμε για διαφάνεια, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή για το πρόσωπο του κ. Κραμβή, ότι διατηρεί στενή εξ αγχιστείας συγγένεια με το νομικό κ. Πόλυ Πολυβίου, ο οποίος ως γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια είναι νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας της τριμελούς επιτροπής.
Σημειώνουμε παράλληλα ότι ο αναπληρωματικός διορισμός γίνεται την ώρα που ο κ. Κραμβής είναι εν ενεργεία δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Για τις Κυπριακές Αερογραμμές
Εκφράζουμε την έντονη απαρέσκεια μας για τη στάση που επιδεικνύει η κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών. Την ώρα που οι εμπλεκόμενοι φορείς αλλά και πολιτικές δυνάμεις εκφράζουν την πραγματική βούληση τους για την εξεύρεση ενός βιώσιμου σχεδίου εξυγίανσης του εθνικού μας αερομεταφορέα, Υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης κόβουν τα φτερά των Κυπριακών Αερογραμμών με απανωτές δηλώσεις, οι οποίες συγκλίνουν προς μία κατεύθυνση: Πως το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η επιβολή της πάγιας θέσης του Συναγερμού είτε για πλήρη ιδιωτικοποίηση είτε για κλείσιμο της εταιρίας.
Επί προηγούμενης διακυβέρνησης, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες που έγιναν, δυστυχώς συγκυριακές πλειοψηφίες στη Βουλή καθώς και άλλες σκοπιμότητες, δεν επέτρεψαν ουσιαστική και διεξοδική συζήτηση των διαχρονικών προβλημάτων της εταιρίας και εκ των πραγμάτων ούτε και την υιοθέτηση ενός βιώσιμου σχεδίου εξυγίανσης.
Καλούμε του κυβερνώντες έστω και σήμερα να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης των αποφάσεων και των χειρισμών τους ούτως ώστε, αντί με δηλώσεις τους να επιταχύνουν το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, να κινηθούν προς την κατεύθυνση  της εξεύρεσης κοινής γλώσσας με όλους τους εμπλεκόμενους, σε μια προσπάθεια διάσωσης της εταιρίας αντί του άτακτου κλεισίματος ή του ξεπουλήματος της. Αν κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση θα έχουν και τη δική μας στήριξη.

10/04/2013

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ