www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

10.9.12

Θεσσαλονίκη, 9 Σεπτεμβρίου 2012

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της ΟΠΑΠ Α.Ε. στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Παρουσία πολλών πρακτόρων αλλά και πλήθους επισκεπτών της Έκθεσης, εγκαινιάστηκε το μεσημέρι από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε. Κωνσταντίνο Λουρόπουλο, το περίπτερο της εταιρείας στην 77η ΔΕΘ.

Η σύντομη τελετή στάθηκε αφορμή να υπογραμμιστεί ο ρόλος και η σημασία της ΟΠΑΠ Α.Ε. τόσο από επιχειρηματικής πλευράς, όσο και ως αρωγού της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα.
Στο κοινωνικό έργο της ΟΠΑΠ Α.Ε. αναφέρθηκε ιδιαίτερα ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου, ευχόμενος να συνεχιστεί και στο μέλλον με την ίδια ένταση και αγάπη για τον συνάνθρωπο.
Από την πλευρά του ο κ. Λουρόπουλος ξεκίνησε υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον που προσελκύει η εταιρία σε διεθνείς επενδυτικούς κύκλους. Για παράδειγμα ανέφερε πως στην πρόσφατη παρουσίαση της εταιρίας στο 27o Road Show στο Λονδίνο, η ΟΠΑΠ Α.Ε. παρουσιάστηκε από τα οικονομικά μέσα ενημέρωσης ως η πρώτη σε κερδοφορία εταιρεία του κλάδου στην Ευρώπη και ως η εταιρία που αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του ελληνικού Χρηματιστηρίου!
"Πρόκειται για μια παγκόσμια εταιρεία, με βάση τα παγκόσμια στάνταρντ. Αυτό εισέπραξα τις δυο προηγούμενες ημέρες, κατά την παραμονή μου στο Λονδίνο, όπου η ΟΠΑΠ Α.Ε. συμμετείχε, μαζί με πολλές άλλες ελληνικές εταιρείες, στο ετήσιο Road Show" είπε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας πως τα στελέχη της ΟΠΑΠ Α.Ε. συναντήθηκαν με συνολικά δεκάδες διεθνείς αναλυτές και εκπροσώπους επενδυτικών κεφαλαίων, περισσότερους από κάθε άλλη ελληνική συμμετοχή. "Αναμφισβήτητα υπάρχουν και άλλες σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις που προκαλούν το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον. Στο Λονδίνο αυτό έγινε φανερό, με συνέπεια να σχηματίσουμε βάσιμη ελπίδα ότι σύντομα η κατάσταση που βιώνουμε στη χώρα μας θα αλλάξει" πρόσθεσε.
Σε ότι αφορά το κοινωνικό πρόσωπο της ΟΠΑΠ Α.Ε. υπενθύμισε ότι η εταιρεία επιστρέφει το μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου της (περίπου 68-70%) στους παίκτες, ενώ ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό των κερδών της το διαθέτει κάθε χρόνο για δράσεις στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος, φυσικά και του Αθλητισμού, με τον οποίο είναι άρρηκτα δεμένη από την ίδρυσή της.
Ως προς το μέλλον, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. τόνισε ότι «σε εξέλιξη βρίσκεται ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο εφόσον πετύχει, σε 2-3 χρόνια θα μιλάμε για σημαντική αύξηση του επιχειρηματικού όγκου και ανάλογη τοποθέτηση εντός του κλάδου παγκοσμίως".
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ιωαννίδης, υπενθύμισε ότι "η παγκόσμια εταιρεία ιδρύθηκε επί αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή για να στηριχτούν ο Αθλητισμός και άλλοι κοινωνικοί τομείς". Διαβεβαίωσε και από την πλευρά του ότι το "μέλλον της εταιρείας διαφαίνεται λαμπρό" και τόνισε πως το κοινωνικό έργο της ΟΠΑΠ Α.Ε. αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τα χρήματα που θα εισπραχθούν από τη λειτουργία του περιπτέρου/πρακτορείου κατά τη διάρκεια της 77ης ΔΕΘ, θα διατεθούν στο Σύλλογο "Λάμψη" για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.
Θυμίζουμε ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι και εφέτος ο Μέγας Χορηγός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., μαζί με στελέχη της εταιρείας, συναντήθηκε ακολούθως με πράκτορες της Θεσσαλονίκης, αλλά και της υπόλοιπης Βόρειας Ελλάδας.
Από την πλευρά των πρακτόρων, κατά τη συζήτηση που έγινε, τέθηκαν πολλά από τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, με κύριο αίτημα την επιτάχυνση στην υλοποίηση όσων ήδη έχουν συμφωνηθεί μεταξύ εταιρείας και Ομοσπονδίας.
Ο κ. Λουρόπουλος παρεκάλεσε να αλλάξει ο τρόπος επικοινωνίας και λειτουργίας σχετικά με την θέση και επίλυση τέτοιων προβλημάτων, θέτοντας επίσης μια προϋπόθεση: "Να είμαστε όλοι μαζί". Πρόθεσή του, όπως είπε, είναι να υπάρξει σε κάθε περίπτωση ομαδική δουλειά, ως η μόνη μεθοδολογία που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. "Αν δεν παίξουμε ως ομάδα δεν θα κερδίσουμε" είπε χαρακτηριστικά, κάτι με το οποίο συμφώνησαν όλοι οι παριστάμενοι πράκτορες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

Σημείωση: στην ιστοσελίδα www.megapress.gr, στη σελίδα "Δελτία Τύπου" έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες από τα εγκαίνια του περιπτέρου της ΟΠΑΠ Α.Ε. στην 77η ΔΕΘ, για δωρεάν χρήση από τα ΜΜΕ.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ