www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

5.7.12

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό του κράτους 05/07/2012


Σχετικά με τις σημερινές αναφορές για τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό του κράτους, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Κατά την 31η Δεκεμβρίου 2011 οι λήξεις χρέους για το 2012 ήταν 2,7 δισ. ευρώ, όπως έχει δημοσιευθεί λεπτομερώς και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών από τον Ιανουάριο του 2012 και στην Ετήσια Έκθεση Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους 2011 που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2012. Συνεπώς, οι δηλώσεις που έγιναν για κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών από την εισροή του διακρατικού δανείου από τη Ρωσική Ομοσπονδία ύψους 2,5 δισ. ευρώ αφορούσαν τις ανάγκες που προκύπτουν για την αναχρηματοδότηση των πιο πάνω λήξεων χρέους, σημείο που επισημάνθηκε και στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την κυπριακή οικονομία τον Νοέμβριο του 2011.
Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε ανανέωση των 200 εκ. ευρώ Γραμματίων Δημοσίου που λήγουν στις 6 Ιουλίου 2012 για ένα περαιτέρω μήνα. Εξαιρουμένων των τόκων, η καθαρή επίπτωση στα ρευστά διαθέσιμα του Δημοσίου μετά την ανανέωση είναι μηδενική.
Το Υπουργείο Οικονομικών, ως εκδότης του χρέους, με βάση το απόρρητο των τραπεζικών συναλλαγών δεν μπορεί να αναφερθεί ονομαστικά στους επενδυτές κρατικού χρέους μονομερώς, χωρίς τη συγκατάθεση του επενδυτή.
Το Υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει κάθε προσπάθεια ικανοποίησης των βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών αναγκών που προκύπτουν κυρίως από την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δημόσιου χρέους. Συνεπώς, διευκρινίζεται ότι η έκδοση αυτή, των 250 εκ. ευρώ, θα χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση υφιστάμενων δανείων και, ως εκ τούτου, δεν αυξάνει το δημόσιο χρέος.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ