www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

8.5.12

Η μεγαλύτερη γηριατρική κλινική στην Γερμανία βελτιώνει την πρόληψη νοσημάτων με αντιμικροβιακές χάλκινες επιφάνειες


Η μεγαλύτερη γηριατρική κλινική και οίκος ευγηρίας στην Γερμανία, Evangelisches Geriatriezentrum Berlin ή EGZB, επέλεξε να τοποθετήσει αντιμικροβιακό χαλκό στα πόμολα σε όλες τις πόρτες του κτιρίου με σκοπό να αυξήσει τα μέτρα πρόληψης μολύνσεων. Οι επιφάνειες θα εξολοθρεύουν τα βακτηρίδια και τους ιούς που μεταφέρονται με την αφή, μειώνοντας έτσι τη μεταφορά τους μεταξύ των ασθενών, του προσωπικού και των επισκεπτών. 


Ο Δρ Thomas Krössin, Γενικός Διευθυντής της EGZB και ο υποστηρικτής της εγκατάστασης των χάλκινων επιφανειών, εξηγεί το λόγο που επέλεξε το χαλκό: «Ο αγώνας ενάντια στις πολύ-ανθεκτικές μορφές μικροβίων, είναι ένας αγώνας που δεν μπορούμε να νικήσουμε, και για αυτό τον λόγο πρέπει να αναθεωρούμε συχνά τη στρατηγική μας. Ο χαλκός και τα κράματα του είναι μια ενδιαφέρουσα καινοτομία στο χώρο αυτό και υποστηρίζουν τα υφιστάμενα  μέτρα υγιεινής.  

Κάθε χρόνο στην Γερμανία, έως και 600.000 ασθενείς μολύνονται από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και παρά τα προληπτικά μέτρα που υπάρχουν, περίπου 7.500 με 15.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από αυτές. Οι ασθενείς με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως τα νεογέννητα μωρά, ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας ή με χρόνιες παθήσεις και οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευπαθείς.»

«Τα όπλα μας στον αγώνα ενάντια στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις γίνονται ολοένα και πιο αδύναμα, όπως η αντοχή στα αντιβιοτικά που αυξάνεται» προειδοποιεί ο Καθηγητής Martin Exner, Διευθυντής του Ινστιτούτου Υγιεινής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστήμιου της Βόννης και Πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Νοσοκομειακής Υγιεινής. «Για αυτό τον λόγο η αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για το μέλλον της Ευρώπης.»

Καθώς οι ειδικοί ζητούν  πολυδιάστατη προσέγγιση στην πρόληψη νοσημάτων, ολοένα και περισσότερα νοσοκομεία στην Γερμανία – π.χ. στο Βερολίνο, στο Ανόβερο και στο Αμβούργο -  προσθέτονται στη λίστα με τα νοσοκομεία παγκοσμίως που επιλέγουν τον αντιμικροβιακό χαλκό για επιφάνειες, όπως τα πόμολα και οι διακόπτες.

«Οι συμβατικές στρατηγικές υγιεινής, όπως το συστηματικό πλύσιμο των χεριών, δεν θα είναι αποδοτικές στο μέλλον,» προσθέτει ο καθηγητής Exner. «Πρέπει να υποστηρίζονται με επιπρόσθετες στρατηγικές. Πρέπει να ελέγχονται όλα τα πιθανά κανάλια μεταφοράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στο περιβάλλον των ασθενών. Ο χαλκός μπορεί να παίξει ρόλο ζωτικής σημασίας σε αυτή την διαδικασία».

Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει την ικανότητα του χαλκού να εξολοθρεύσει βακτηρίδια, ιούς και μύκητες σε θερμοκρασία και υγρασία δωματίου. Για παράδειγμα, 1 τετραγωνικό εκατοστό χαλκού σκοτώνει 106 VRE των βακτηριδίων σε λιγότερο από 10 λεπτά και αυτό είναι σαφώς μεγαλύτερη απειλή από τα βακτηρίδια που βρίσκονται στις επιφάνειες νοσοκομείων, που σημαίνει ότι υπό κανονικές συνθήκες, ο χρόνος εξολόθρευσής τους είναι ακόμα λιγότερος. Τις ίδιες ιδιότητες έχουν και τα κράματα χαλκού, όπως ο επινικελωμένος χαλκός και ο μπρούντζος, συλλογικά αναφερόμενα ως «αντιμικροβιακός χαλκός».

Κλινικές έρευνες σε Αγγλία, Αμερική και Χιλή έχουν δείξει πως οι επιφάνειες από αντιμικροβιακό χαλκό μειώνουν τον κίνδυνο μόλυνσης περισσότερο από 90% συγκριτικά με τις μη-χάλκινες επιφάνειες. Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας στην Αμερική που διεξάχθηκε σε τρεις υγειονομικές εγκαταστάσεις, έδειξαν το όφελος προς τους ασθενείς με τη μείωση έως και 40% στις ενδονοσοκομειακες λοιμώξεις, όταν σε ένα δωμάτιο εγκαταστάθηκαν μόλις έξι επιφάνειες από αντιμικροβιακό χαλκό. 

Η εγκατάσταση των επιφανειών από αντιμικροβιακό χαλκό της EGZB είναι η μεγαλύτερη στον κλάδο της υγείας μέχρι σήμερα και έρχεται να προστεθεί στο αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο εγκαταστάσεων σε Αγγλία και παγκοσμίως, όπου ο χαλκός παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη νοσημάτων. 


George Siafis
Acting Country Manager

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ