www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

23.9.11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.
23/09/2011
ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ


ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.
23. 09. 2011
Εκποίηση Αδιάθετων Κλασματικών Υπολοίπων
Σήμερα, 23/9/2011, πρόκειται να εκποιηθούν 122 (ΚΟ) μετοχές, της εταιρίας «ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.». Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του δύο τοις εκατό (2%).



ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

EUROLINE ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.
23. 09. 2011
Ανακοίνωση
Με την από 23/09/2011 επιστολή της η EUROLINE ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ., γνωστοποιεί τα ακόλουθα: Ημερομηνία Αναφοράς: 20/09/2011. Εσωτερική Αξία Μετοχής σε ευρώ: 1,71. Τιμή Κλεισίματος Μετοχής σε ευρώ: 1,41. Premium / (Discount): -17,35%.
ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ.
23. 09. 2011
Ανακοίνωση
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. ανακοινώνει ότι, υποβλήθηκε σήμερα στην Εταιρία, αίτημα μετόχων, εκπροσωπούντων ποσοστό ανώτερο του 1/20 του μετοχικού της κεφαλαίου, οι οποίοι αιτούνται: 1) την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ποσού 1,00 ευρώ ανά μετοχή και 2) τη λύση και εκκαθάριση της Εταιρίας. Για το σκοπό αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 39 του Ν. 2190/1920 και θα προβεί σε σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων. Η σχετική πρόσκληση θα δημοσιευθεί με νεότερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD
23. 09. 2011
Ανακοίνωση
Σε συνέχεια της ανακοίνωσής της ημερομηνίας 23/08/2011, η Marfin Popular Bank Public Co Ltd (η «Τράπεζα») ανακοινώνει ότι κατά την πρώτη Περίοδο Μετατροπής των ΜΑΕΚ σε μετοχές έκδοσης της Τράπεζας (1 - 15 Σεπτεμβρίου, 2011), δεν ασκήθηκαν δικαιώματα μετατροπής.
ΡΕΒΟΪΛ Α.Ε.Ε.Π
23. 09. 2011
Δελτίο Τύπου
Εννέα νέα πρατήρια υγρών καυσίμων εντάχθηκαν στο δίκτυο της Ελληνικής Εταιρείας πετρελαιοειδών REVOIL που συνεχίζει σταθερά την αναπτυξιακή της πορεία. Το 1ο πρατήριο βρίσκεται στην περιοχή Πετριά Σκύδρας στο νομό Πέλλας και λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του κ. Μαυροματίδη Γεώργιου. Το 2ο πρατήριο βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου στη Νεάπολη στο νομό Κοζάνης και λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του κ. Ζαχόπουλου Νικόλαου. Το 3ο πρατήριο βρίσκεται στην οδό Παπανικολή και Αριστοτέλους 98 στο Χαλάνδρι στο νομό Αττικής και λειτουργεί υπό τη διεύθυνση Αναστασόπουλος Β. και Σία ΕΕ (υποκ.). Το 4ο πρατήριο βρίσκεται στην περιοχή Καμάρες Αιγίου στο νομό Αχαΐας και λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του κ. Μπαβιόλη Γεώργιου. Το 5ο πρατήριο βρίσκεται στην περιοχή Κεφαλόβρυσο στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του κ. Γρίβα Αλέξανδρου. Το 6ο πρατήριο βρίσκεται στο 2ο χλμ. Ναούσης - Σ. Σ. Νάουσας, στην περιοχή Νάουσας στο νομό Ημαθίας και λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της κας Κωστοπουλού Χρυσούλας. Το 7ο πρατήριο βρίσκεται στην οδό Φαλήρου 21 στην Αθήνα στο νομό Αττικής και λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του κ. Τριανταφύλλου Ανδρέα. Το 8ο πρατήριο βρίσκεται στην οδό Β. Ηπείρου 27 στην Πάτρα στο νομό Αχαΐας και λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του κ. Χρυσικού Γεώργιου. Το 9ο πρατήριο βρίσκεται στην περιοχή Αμπελιές Γιαννιτσών στο νομό Πέλλας και λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του κ. Τόσιου Χρήστου. Η REVOIL ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, ενέταξε από την 1η Φεβρουαρίου 2008, στο πρόγραμμα συνεργασίας που διατηρεί από τις αρχές του 2005 με το Ε. Μ. Πολυτεχνείο στο δίκτυο πρατηρίων με τα σήματά της ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΣΟΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ. Οι Ποσοτικοί Έλεγχοι, στο σύνολο του δικτύου πρατηρίων με τα σήματα REVOIL, διενεργούνται με την εγκεκριμένη μονάδα μέτρησης βάσει της Ελληνικής Νομοθεσίας, με τη λήψη δείγματος από την αντλία και με τη μέθοδο της λιτρομέτρησης. Επίσης οι οδηγοί προμηθεύονται τα λιπαντικά revolution, υψηλής απόδοσης που ικανοποιούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές των κατασκευαστών αυτοκινήτων καθώς και τα παγκοσμίου φήμης λιπαντικά MOBIL. Όλες οι διαδικασίες παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής λιπαντικών είναι πιστοποιημένες κατά ISO 9001:2000.
ΡΙΝΤΕΝΚΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
23. 09. 2011
Ανακοίνωση
H ΡΙΝΤΕΝΚΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ γνωστοποιεί ότι η κυπριακή θυγατρική της WOODLAND DESIGNS PLC έλαβε από το Δικαστήριο της Λευκωσίας νέα προθεσμία μέχρι την 21.10.2011 για την υποβολή ένστασης κατά της αίτησης διάλυσης της εταιρείας από χρηματοδοτικό οργανισμό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.
23. 09. 2011
Ανακοίνωση
Κατόπιν της από 22.9.2011 υποβληθείσας παραιτήσεως του Συμβούλου κου Παντελή Ι. Καψή από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέχθηκε από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 29.6.2011, στη συνεδρίασή του της 22.9.2011 εξέλεξε ομόφωνα για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον Εκτελεστικό Πρόεδρο κο Σταύρο Π. Ψυχάρη και ανασυγκροτήθηκε σε σώμα, ως εξής: 1. Ψυχάρης Σταύρος του Παναγιώτη, Δημοσιογράφος, Εκτελεστικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. 2. Ψυχάρης Παναγιώτης του Σταύρου, Διδάκτωρ Πληροφορικής, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος. 3. Καψής Παντελής του Ιωάννου, Δημοσιογράφος, Μη Εκτελεστικό Μέλος. 4. Κορίτσας Νικόλαος του Χρήστου, Δικηγόρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος. 5. Κουταλίδης Τρύφων του Ιωάννου, Δικηγόρος, Εκτελεστικό Μέλος. 6. Μάνος Ιωάννης του Νικολάου, Δικηγόρος, Εκτελεστικό Μέλος. 7. Νέζης Στέργιος του Γεωργίου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος. 8. Παράσχης Iωάννης του Νικολάου, Μηχανικός - Οικονομολόγος, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος. 9. Πεφάνης Νικόλαος του Γερασίμου, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Εκτελεστικό Μέλος. 10. Πιμπλής Νικόλαος του Ευαρέστου, Δικηγόρος, Εκτελεστικό Μέλος. 11. Ρέστης Βίκτωρ του Σταματίου, Εφοπλιστής, Μη Εκτελεστικό Μέλος. 12. Ρέστη Καίτη του Σταματίου, Επιχειρηματίας, Μη Εκτελεστικό Μέλος. 13. Τριφύλλης Αντώνιος του Παναγιώτη, Μηχανολόγος- Ηλεκτρολόγος ΕΜΠ, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος. 14. Τσούτσουρα - Ψυχάρη Χριστίνα του Περικλή, Δημοσιογράφος, Εκτελεστικό Μέλος. Η θητεία του ανωτέρω ΔΣ εκτείνεται μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, που θα συγκληθεί το αργότερο έως την 30η Ιουνίου 2016, εκτός εάν ήθελε αποφασίσει διαφορετικά η Γενική Συνέλευση. Τα παραπάνω θέτουμε υπόψη σας για ενημέρωσή σας και για ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.
ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.
23. 09. 2011
Ανακοίνωση
Ανακοινώνεται ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 η «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» (εφεξής «ALPHA ΒΑΝΚ»), που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Σταδίου αρ. 40) και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Α.Ε. με αριθμό καταχωρήσεως 6066/06/Β/86/05, και η «Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία» (εφεξής «EUROBANK»), που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Όθωνος αρ. 8) και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Α.Ε. με αριθμό καταχωρήσεως 6068/06/Β/86/07, υπέγραψαν Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης. Το σχέδιο αυτό, αφού ελέγχθηκε, κατ’ άρθρο 16 παρ. 5 ν. 2515/1997 από την οικεία (αντιστοίχως) ελεγκτική εταιρία, υποβλήθηκε στις διατυπώσεις δημοσιότητας του άρθρου 7β του κ.ν. 2190/1920, στις 22 Σεπτεμβρίου 2011 με καταχώριση στο Μητρώο Α.Ε. του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (εφεξής «Υπουργείο») και δημοσίευση σχετικών ανακοινώσεων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Α.Ε. & Ε.Π.Ε.). Οι βασικοί όροι του Σχεδίου Συμβάσεως Συγχωνεύσεως είναι οι εξής: 1. Η συγχώνευση των ανωτέρω τραπεζών θα γίνει με απορρόφηση της EUROBANK από την ALPHA ΒΑΝΚ, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 2515/1997 και των άρθρων 68 παρ. 2, 69-70 και 72-77α κ.ν. 2190/1920. 2. Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 του ν. 2515/1997, η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί δια ενοποιήσεως των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των συγχωνευομένων τραπεζών, ως αυτά εμφανίζονται στους από 31ης Δεκεμβρίου 2010 ισολογισμούς συγχωνεύσεως εκάστης και έκτοτε θα διαμορφωθούν. Κατά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, τα ανωτέρω στοιχεία θα μεταφερθούν ως στοιχεία του ισολογισμού της ALPHA ΒΑΝΚ. 3. Η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί, μετά την έκδοση σχετικής άδειας της Τράπεζας της Ελλάδος, με την καταχώριση στο Μητρώο Α.Ε. της εγκριτικής απόφασης του Υπουργείου, οπότε η EUROBANK θα λυθεί χωρίς να επακολουθήσει εκκαθάριση, ενώ η ALPHA ΒΑΝΚ θα υποκατασταθεί στο σύνολο των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων της EUROBANK (περιλαμβανομένων των τυχόν διοικητικών αδειών που έχουν εκδοθεί υπέρ της EUROBANK), εξομοιούμενη με καθολική διάδοχο της τελευταίας. Όλες οι πράξεις της EUROBANK που διενεργούνται από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης θεωρούνται ότι διενεργούνται για λογαριασμό της ALPHA ΒΑΝΚ, στα βιβλία της οποίας τα σχετικά ποσά θα μεταφερθούν με συγκεντρωτική εγγραφή κατά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης. 4. Το μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΒΑΝΚ μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα ισούται με το άθροισμα των μετοχικών κεφαλαίων των συγχωνευόμενων τραπεζών, αφαιρουμένου ποσού ίσου προς τη συνολική ονομαστική αξία των μετοχών εκδόσεως της EUROBANK που ανήκουν στην ALPHA ΒΑΝΚ (οι οποίες σύμφωνα με το νόμο, δεν ανταλλάσσονται με μετοχές της ALPHA ΒΑΝΚ, αλλά ακυρώνονται), πλέον κεφαλαιοποίησης μέρους του λογαριασμού της ALPHA BANK «διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον», με αντίστοιχη μεταβολή της ονομαστικής αξίας της κοινής μετοχής της τελευταίας από 0,30 ευρώ σε 1,50 ευρώ. Παράλληλα, η ALPHA ΒΑΝΚ θα εκδώσει 345.500.000 προνομιούχες χωρίς δικαίωμα ψήφου, έγχαρτες και εξαγοράσιμες μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,75 ευρώ εκάστη, σε ανταλλαγή/αντικατάσταση, με σχέση 1 προς 1, ισάριθμων προνομιούχων, χωρίς δικαίωμα ψήφου, έγχαρτων και εξαγοράσιμων μετοχών, εκδόσεως της EUROBANK (σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 3723/2008) και κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου. Κατόπιν τούτων, το (μετά την ολοκλήρωση της συγχωνεύσεως) μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΒΑΝΚ θα ανέρχεται στο ποσό των 3.282.067.073,00 ευρώ, διαιρούμενο σε 1.473.461.382, συνολικά, ονομαστικές μετοχές, εκ των οποίων: α) 927.961.382 κοινές με ψήφο, ονομαστικής αξίας 1,50 ευρώ η κάθε μία και β) 545.500.000 προνομιούχες χωρίς δικαίωμα ψήφου, έγχαρτες και εξαγοράσιμες, εκδοθείσες σύμφωνα με το άρθρο 1 ν. 3723/2008, εκ των οποίων: i. 200.000.000 ονομαστικής αξίας 4,70 ευρώ η κάθε μία και ii. 345.500.000 ονομαστικής αξίας 2,75 ευρώ η κάθε μία. 5. Για τον καθορισμό της σχέσης ανταλλαγής των υφιστάμενων (προ της συγχωνεύσεως) κοινών μετοχών της ALPHA ΒΑΝΚ και της EUROBANK (εφεξής «Παλαιές Κοινές Μετοχές») προς τις νέες (μετά τη συγχώνευση) κοινές μετοχές που θα εκδώσει η ALPHA ΒΑΝΚ συνεπεία της συγχώνευσης (περαιτέρω «Νέες Κοινές Μετοχές») ελήφθη υπόψη η σχέση της συνολικής αξίας των συγχωνευόμενων τραπεζών και προέκυψε η κάτωθι εύλογη και δίκαιη σχέση ανταλλαγής Παλαιών Κοινών Μετοχών προς Νέες Κοινές Μετοχές, : α) Κάθε μία (1) Παλαιά Κοινή Μετοχή της ALPHA ΒΑΝΚ θα αντιστοιχεί προς μία (1) Νέα Κοινή Μετοχή της ALPHA ΒΑΝΚ. β) Κάθε επτά (7) Παλαιές Κοινές Μετοχές της EUROBANK θα αντιστοιχούν προς πέντε (5) Νέες Κοινές Μετοχές της ALPHA ΒΑΝΚ. 6. Τυχόν κλασματικά δικαιώματα δεν δημιουργούν δικαίωμα σε λήψη κλάσματος μετοχής. Τα κλασματικά υπόλοιπα μετοχών αθροίζονται για τον σχηματισμό ακέραιου αριθμού μετοχών, οι οποίες εκποιούνται, και το προϊόν της εκποιήσεως αποδίδεται στους δικαιούχους μετόχους. 7. Από την ημέρα ολοκλήρωσης της συγχώνευσης, η ALPHA ΒΑΝΚ θα μεριμνήσει για την καταχώρηση των Νέων Κοινών Μετοχών στους λογαριασμούς των δικαιούχων . Παραλλήλως, ο μοναδικός (πολλαπλός) τίτλος των προνομιούχων μετοχών εκδόσεως της EUROBANK κατ’ άρθρο 1 του ν. 3723/2008 και κυριότητος του Ελληνικού Δημοσίου, θα αντικατασταθεί, εντός ευλόγου χρόνου, από αντίστοιχο (πολλαπλό) τίτλο των νέων προνομιούχων μετοχών που η ALPHA ΒΑΝΚ θα εκδώσει και θα παραδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο εις αντικατάσταση του προηγούμενου, ο οποίος θα ακυρωθεί. 8. Οι μέτοχοι της EUROBANK θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή τυχόν κερδών της ALPHA BANK εκ της χρήσεως 2011 και εντεύθεν. 9. Στην EUROBANK δεν υφίστανται μέτοχοι με ειδικά δικαιώματα ή κάτοχοι άλλων τίτλων πλην μετοχών με τις ακόλουθες εξαιρέσεις : α) Το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της EUROBANK κατά ποσό 950.125.000,00 ευρώ που αντιστοιχεί σε 345.500.000 προνομιούχες μετοχές, χωρίς δικαίωμα ψήφου, έγχαρτες και εξαγοράσιμες , ονομαστικής αξίας 2,75 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες εκδόθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 3723/2008. Η ALPHA ΒΑΝΚ θα διατηρήσει όλα τα προνόμια και δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου, ως κυρίου των ανωτέρω προνομιούχων μετοχών. β) Εκτός των ανωτέρω υφίστανται σήμερα και στο μέλλον ενδέχεται να προκύψουν (περαιτέρω) κάτοχοι μετατρεψίμων ομολογιών, συνεπεία εκδόσεως, δυνάμει της από 30.6.2009 αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης της EUROBANK, ομολογιακού δανείου, εξαγοράσιμου και μετατρέψιμου (μετά την πάροδο πενταετίας από την έκδοσή του) σε κοινές μετοχές της EUROBANK, συνολικού ονομαστικού ποσού έως 500.000.000 ευρώ από το οποίο έχουν εκδοθεί και διατεθεί σήμερα 400.100.000 ευρώ. Με την από 11.7.2011 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της EUROBANK, που υπόκειται στην μη χορηγηθείσα μέχρι σήμερα έγκριση της συνέλευσης των προνομιούχων μετόχων, αυξήθηκε το συνολικό ποσό του ανωτέρω ομολογιακού δανείου κατά 100.000.000 ευρώ (υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των κοινών μετοχών που θα προκύψουν από την τυχόν μετατροπή των ομολογιών που θα εκδοθούν μετά την 11.7.2011 δεν θα υπερβαίνει το 10% του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών της EUROBANK κατά τον χρόνο έκδοσης του δανείου) τροποποιήθηκαν οι όροι του και παρασχέθηκε εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής να αποφασίσει τους ειδικότερους όρους έκδοσης των νέων μετατρέψιμων ομολογιών. Κατά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η ALPHA ΒΑΝΚ υπεισέρχεται (κατ’ άρθρο 75 κ.ν. 2190/1920) στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της EUROBANK που απορρέουν από το ανωτέρω ομολογιακό δάνειο. Η από 15ης Ιουλίου 2011 2α Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ALPHA BANK ενέκρινε την έκδοση και, μετά κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων, τη διάθεση, μετά τη λήψη της νυν εκκρεμούσας συμφώνου γνώμης των προνομιούχων μετόχων, μετατρεψίμου ομολογιακού δανείου ποσού κεφαλαίου έως 345.106.734,56 ευρώ, ως το υπόψη ποσό κεφαλαίου και λοιποί όροι αυτού δύνανται να τροποποιηθούν δυνάμει αποφάσεως προσεχούς Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων της ALPHA BANK, η οποία θα κρίνει (και) επί της εγκρίσεως της Συγχωνεύσεως. Η από 15ης Ιουλίου 2011 2α Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ALPHA BANK ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου δια καταβολής μετρητών, μετά δικαιωμάτων προτιμήσεως υπέρ των παλαιών μετόχων, έως του ποσού των 2.511.067.345,60 ευρώ, και την αντίστοιχη τροποποίηση του περί κεφαλαίου άρθρου του καταστατικού, η οποία έχει υποβληθεί προς έγκριση στο Υπουργείο και εκκρεμεί η έγκρισή της. H ανωτέρω απόφαση θα τεθεί, κατά μεν το σκέλος της αυξήσεως, σε αναστολή ισχύος ως το πέρας της διαδικασίας συγχωνεύσεως, κατά δε το σκέλος της συνακόλουθης τροποποιήσεως του άρθρου 5 του Κατασταστικού, θα μετατεθεί η ημερομηνία ισχύος της τροποποιήσεως σε ημερομηνία, που η Γενική Συνέλευση της ALPHA BANK επί της Συγχωνεύσεως θέλει, δι’ αμφότερα, αποφασίσει. 10. Ιδιαίτερα πλεονεκτήματα για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους τακτικούς ελεγκτές των συγχωνευόμενων τραπεζών δεν παρέχονται δυνάμει της παρούσας συγχώνευσης, ούτε προβλέπονται στο καταστατικό τους ούτε άλλως υφίστανται, με την ακόλουθη εξαίρεση: Μέλη του Δ.Σ. και μέρος του προσωπικού της EUROBANK, καθώς και συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών, έχουν δικαιώματα προαιρέσεως αγοράς κοινών μετοχών της EUROBANK (Stock Options), δυνάμει σχετικού προγράμματος εγκριθέντος με σχετικές αποφάσεις (από 17.4.2006 και 21.11.2007) της Γενικής Συνέλευσης της EUROBANK, τα οποία δικαιούνται να ασκήσουν (εν όλω ή εν μέρει, εφάπαξ ή τμηματικά) εντός των ετών 2011 έως και 2014. Η παρούσα ανακοίνωση γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 70 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920. Μνεία, επίσης, γίνεται ότι έκαστη των συγχωνευομένων τραπεζών θα τηρεί, εμπροθέσμως και προσηκόντως, τις διατυπώσεις του άρθρου 73 κ.ν. 2190/1920.
ΤΡ. EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.
23. 09. 2011
Ανακοίνωση
Η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. («Τράπεζα») ανακοινώνει ότι τo Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με την αριθ. Κ2-8060/20.09.2011 απόφασή του ενέκρινε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της κοινής μετοχής από ευρώ 2,81 σε ευρώ 2,22 και την τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της. Η μείωση αυτή, όπως αποφασίσθηκε από την Α΄ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, που συνεδρίασε στις 11 Ιουλίου 2011, ανέρχεται σε ευρώ 326 εκ., και έγινε με σκοπό το συμψηφισμό ζημιών μετασχηματισμού που έχουν προκύψει από συγχωνεύσεις προηγουμένων ετών και ζημιών εις νέον χωρίς να μεταβάλει τον αριθμό των υφιστάμενων κοινών μετοχών ούτε να επηρεάζει τα λογιστικά ή τα εποπτικά ίδια κεφάλαια της Τράπεζας. Μετά την ως άνω μείωση το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται στο ποσό των ευρώ 2.177.670.507,94 διαιρούμενο σε 898.448.427 συνολικά μετοχές, εκ των οποίων α) σε 552.948.427 μετοχές κοινές με ψήφο, ονομαστικής αξίας ευρώ 2,22 η κάθε μία και σε β) 345.500.000 προνομιούχες μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου, εκδοθείσες σύμφωνα με το ν. 3723/2008, ονομαστικής αξίας ευρώ 2,75 η κάθε μία. Το Χρηματιστήριο Αθηνών ενημερώθηκε στις 22.09.2011 για τη μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών μετοχών της Τράπεζας. Κατόπιν των ανωτέρω, από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 οι κοινές μετοχές της Τράπεζας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τη νέα ονομαστική αξία των ευρώ 2,22 ανά μετοχή.
ΤΡ. EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.
23. 09. 2011
Ανακοίνωση
Ανακοινώνεται ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 η «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» (εφεξής «ALPHA ΒΑΝΚ»), που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Σταδίου αρ. 40) και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Α.Ε. με αριθμό καταχωρήσεως 6066/06/Β/86/05, και η «Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία» (εφεξής «EUROBANK»), που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Όθωνος αρ. 8) και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Α.Ε. με αριθμό καταχωρήσεως 6068/06/Β/86/07, υπέγραψαν Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης. Το σχέδιο αυτό, αφού ελέγχθηκε, κατ’ άρθρο 16 παρ. 5 ν. 2515/1997 από την οικεία (αντιστοίχως) ελεγκτική εταιρία, υποβλήθηκε στις διατυπώσεις δημοσιότητας του άρθρου 7β του κ.ν. 2190/1920, στις 22 Σεπτεμβρίου 2011 με καταχώριση στο Μητρώο Α.Ε. του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (εφεξής «Υπουργείο») και δημοσίευση σχετικών ανακοινώσεων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Α.Ε. & Ε.Π.Ε.). Οι βασικοί όροι του Σχεδίου Συμβάσεως Συγχωνεύσεως είναι οι εξής: 1. Η συγχώνευση των ανωτέρω τραπεζών θα γίνει με απορρόφηση της EUROBANK από την ALPHA ΒΑΝΚ, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 2515/1997 και των άρθρων 68 παρ. 2, 69-70 και 72-77α κ.ν. 2190/1920. 2. Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 του ν. 2515/1997, η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί δια ενοποιήσεως των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των συγχωνευομένων τραπεζών, ως αυτά εμφανίζονται στους από 31ης Δεκεμβρίου 2010 ισολογισμούς συγχωνεύσεως εκάστης και έκτοτε θα διαμορφωθούν. Κατά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, τα ανωτέρω στοιχεία θα μεταφερθούν ως στοιχεία του ισολογισμού της ALPHA ΒΑΝΚ. 3. Η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί, μετά την έκδοση σχετικής άδειας της Τράπεζας της Ελλάδος, με την καταχώριση στο Μητρώο Α.Ε. της εγκριτικής απόφασης του Υπουργείου, οπότε η EUROBANK θα λυθεί χωρίς να επακολουθήσει εκκαθάριση, ενώ η ALPHA ΒΑΝΚ θα υποκατασταθεί στο σύνολο των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων της EUROBANK (περιλαμβανομένων των τυχόν διοικητικών αδειών που έχουν εκδοθεί υπέρ της EUROBANK), εξομοιούμενη με καθολική διάδοχο της τελευταίας. Όλες οι πράξεις της EUROBANK που διενεργούνται από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης θεωρούνται ότι διενεργούνται για λογαριασμό της ALPHA ΒΑΝΚ, στα βιβλία της οποίας τα σχετικά ποσά θα μεταφερθούν με συγκεντρωτική εγγραφή κατά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης. 4. Το μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΒΑΝΚ μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα ισούται με το άθροισμα των μετοχικών κεφαλαίων των συγχωνευόμενων τραπεζών, αφαιρουμένου ποσού ίσου προς τη συνολική ονομαστική αξία των μετοχών εκδόσεως της EUROBANK που ανήκουν στην ALPHA ΒΑΝΚ (οι οποίες σύμφωνα με το νόμο, δεν ανταλλάσσονται με μετοχές της ALPHA ΒΑΝΚ, αλλά ακυρώνονται), πλέον κεφαλαιοποίησης μέρους του λογαριασμού της ALPHA BANK «διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον», με αντίστοιχη μεταβολή της ονομαστικής αξίας της κοινής μετοχής της τελευταίας από 0,30 ευρώ σε 1,50 ευρώ . Παράλληλα, η ALPHA ΒΑΝΚ θα εκδώσει 345.500.000 προνομιούχες χωρίς δικαίωμα ψήφου, έγχαρτες και εξαγοράσιμες μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,75 ευρώ εκάστη, σε ανταλλαγή/αντικατάσταση, με σχέση 1 προς 1, ισάριθμων προνομιούχων, χωρίς δικαίωμα ψήφου, έγχαρτων και εξαγοράσιμων μετοχών, εκδόσεως της EUROBANK (σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 3723/2008) και κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου. Κατόπιν τούτων, το (μετά την ολοκλήρωση της συγχωνεύσεως) μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΒΑΝΚ θα ανέρχεται στο ποσό των 3.282.067.073,00 ευρώ, διαιρούμενο σε 1.473.461.382, συνολικά, ονομαστικές μετοχές, εκ των οποίων: α) 927.961.382 κοινές με ψήφο, ονομαστικής αξίας 1,50 ευρώ η κάθε μία και β) 545.500.000 προνομιούχες χωρίς δικαίωμα ψήφου, έγχαρτες και εξαγοράσιμες, εκδοθείσες σύμφωνα με το άρθρο 1 ν. 3723/2008, εκ των οποίων: i. 200.000.000 ονομαστικής αξίας 4,70 ευρώ η κάθε μία και ii. 345.500.000 ονομαστικής αξίας 2,75 ευρώ η κάθε μία. 5. Για τον καθορισμό της σχέσης ανταλλαγής των υφιστάμενων (προ της συγχωνεύσεως) κοινών μετοχών της ALPHA ΒΑΝΚ και της EUROBANK (εφεξής «Παλαιές Κοινές Μετοχές») προς τις νέες (μετά τη συγχώνευση) κοινές μετοχές που θα εκδώσει η ALPHA ΒΑΝΚ συνεπεία της συγχώνευσης (περαιτέρω «Νέες Κοινές Μετοχές») ελήφθη υπόψη η σχέση της συνολικής αξίας των συγχωνευόμενων τραπεζών και προέκυψε η κάτωθι εύλογη και δίκαιη σχέση ανταλλαγής Παλαιών Κοινών Μετοχών προς Νέες Κοινές Μετοχές, : α) Κάθε μία (1) Παλαιά Κοινή Μετοχή της ALPHA ΒΑΝΚ θα αντιστοιχεί προς μία (1) Νέα Κοινή Μετοχή της ALPHA ΒΑΝΚ. β) Κάθε επτά (7) Παλαιές Κοινές Μετοχές της EUROBANK θα αντιστοιχούν προς πέντε (5) Νέες Κοινές Μετοχές της ALPHA ΒΑΝΚ. 6. Τυχόν κλασματικά δικαιώματα δεν δημιουργούν δικαίωμα σε λήψη κλάσματος μετοχής. Τα κλασματικά υπόλοιπα μετοχών αθροίζονται για τον σχηματισμό ακέραιου αριθμού μετοχών, οι οποίες εκποιούνται, και το προϊόν της εκποιήσεως αποδίδεται στους δικαιούχους μετόχους. 7. Από την ημέρα ολοκλήρωσης της συγχώνευσης, η ALPHA ΒΑΝΚ θα μεριμνήσει για την καταχώρηση των Νέων Κοινών Μετοχών στους λογαριασμούς των δικαιούχων . Παραλλήλως, ο μοναδικός (πολλαπλός) τίτλος των προνομιούχων μετοχών εκδόσεως της EUROBANK κατ’ άρθρο 1 του ν. 3723/2008 και κυριότητος του Ελληνικού Δημοσίου, θα αντικατασταθεί, εντός ευλόγου χρόνου, από αντίστοιχο (πολλαπλό) τίτλο των νέων προνομιούχων μετοχών που η ALPHA ΒΑΝΚ θα εκδώσει και θα παραδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο εις αντικατάσταση του προηγούμενου, ο οποίος θα ακυρωθεί. 8. Οι μέτοχοι της EUROBANK θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή τυχόν κερδών της ALPHA BANK εκ της χρήσεως 2011 και εντεύθεν. 9. Στην EUROBANK δεν υφίστανται μέτοχοι με ειδικά δικαιώματα ή κάτοχοι άλλων τίτλων πλην μετοχών με τις ακόλουθες εξαιρέσεις : α) Το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της EUROBANK κατά ποσό 950.125.000,00 ευρώ που αντιστοιχεί σε 345.500.000 προνομιούχες μετοχές, χωρίς δικαίωμα ψήφου, έγχαρτες και εξαγοράσιμες , ονομαστικής αξίας 2,75 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες εκδόθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 3723/2008. Η ALPHA ΒΑΝΚ θα διατηρήσει όλα τα προνόμια και δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου, ως κυρίου των ανωτέρω προνομιούχων μετοχών. β) Εκτός των ανωτέρω υφίστανται σήμερα και στο μέλλον ενδέχεται να προκύψουν (περαιτέρω) κάτοχοι μετατρεψίμων ομολογιών, συνεπεία εκδόσεως, δυνάμει της από 30.6.2009 αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης της EUROBANK, ομολογιακού δανείου, εξαγοράσιμου και μετατρέψιμου (μετά την πάροδο πενταετίας από την έκδοσή του) σε κοινές μετοχές της EUROBANK, συνολικού ονομαστικού ποσού έως 500.000.000 ευρώ από το οποίο έχουν εκδοθεί και διατεθεί σήμερα 400.100.000 ευρώ . Με την από 11.7.2011 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της EUROBANK, που υπόκειται στην μη χορηγηθείσα μέχρι σήμερα έγκριση της συνέλευσης των προνομιούχων μετόχων, αυξήθηκε το συνολικό ποσό του ανωτέρω ομολογιακού δανείου κατά 100.000.000 ευρώ (υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των κοινών μετοχών που θα προκύψουν από την τυχόν μετατροπή των ομολογιών που θα εκδοθούν μετά την 11.7.2011 δεν θα υπερβαίνει το 10% του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών της EUROBANK κατά τον χρόνο έκδοσης του δανείου) τροποποιήθηκαν οι όροι του και παρασχέθηκε εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής να αποφασίσει τους ειδικότερους όρους έκδοσης των νέων μετατρέψιμων ομολογιών. Κατά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η ALPHA ΒΑΝΚ υπεισέρχεται (κατ’ άρθρο 75 κ.ν. 2190/1920) στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της EUROBANK που απορρέουν από το ανωτέρω ομολογιακό δάνειο. Η από 15ης Ιουλίου 2011 2α Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ALPHA BANK ενέκρινε την έκδοση και, μετά κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων, τη διάθεση, μετά τη λήψη της νυν εκκρεμούσας συμφώνου γνώμης των προνομιούχων μετόχων, μετατρεψίμου ομολογιακού δανείου ποσού κεφαλαίου έως 345.106.734,56 ευρώ , ως το υπόψη ποσό κεφαλαίου και λοιποί όροι αυτού δύνανται να τροποποιηθούν δυνάμει αποφάσεως προσεχούς Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων της ALPHA BANK, η οποία θα κρίνει (και) επί της εγκρίσεως της Συγχωνεύσεως. Η από 15ης Ιουλίου 2011 2α Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ALPHA BANK ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου δια καταβολής μετρητών, μετά δικαιωμάτων προτιμήσεως υπέρ των παλαιών μετόχων, έως του ποσού των 2.511.067.345,60 ευρώ , και την αντίστοιχη τροποποίηση του περί κεφαλαίου άρθρου του καταστατικού, η οποία έχει υποβληθεί προς έγκριση στο Υπουργείο και εκκρεμεί η έγκρισή της. H ανωτέρω απόφαση θα τεθεί, κατά μεν το σκέλος της αυξήσεως, σε αναστολή ισχύος ως το πέρας της διαδικασίας συγχωνεύσεως, κατά δε το σκέλος της συνακόλουθης τροποποιήσεως του άρθρου 5 του Κατασταστικού, θα μετατεθεί η ημερομηνία ισχύος της τροποποιήσεως σε ημερομηνία, που η Γενική Συνέλευση της ALPHA BANK επί της Συγχωνεύσεως θέλει, δι’ αμφότερα, αποφασίσει. 10. Ιδιαίτερα πλεονεκτήματα για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους τακτικούς ελεγκτές των συγχωνευόμενων τραπεζών δεν παρέχονται δυνάμει της παρούσας συγχώνευσης, ούτε προβλέπονται στο καταστατικό τους ούτε άλλως υφίστανται, με την ακόλουθη εξαίρεση: Μέλη του Δ.Σ. και μέρος του προσωπικού της EUROBANK, καθώς και συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών, έχουν δικαιώματα προαιρέσεως αγοράς κοινών μετοχών της EUROBANK (Stock Options), δυνάμει σχετικού προγράμματος εγκριθέντος με σχετικές αποφάσεις (από 17.4.2006 και 21.11.2007) της Γενικής Συνέλευσης της EUROBANK, τα οποία δικαιούνται να ασκήσουν (εν όλω ή εν μέρει, εφάπαξ ή τμηματικά) εντός των ετών 2011 έως και 2014. Η παρούσα ανακοίνωση γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 70 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920. Μνεία, επίσης, γίνεται ότι έκαστη των συγχωνευομένων τραπεζών θα τηρεί, εμπροθέσμως και προσηκόντως, τις διατυπώσεις του άρθρου 73 κ.ν. 2190/1920.
ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.
23. 09. 2011
Αγορά Ιδίων Μετοχών
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ κατ’ εφαρμογή του άρθρου 4 παρ. 4 του υπ’ αριθμ. 2273/2003 Κανονισμού της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, γνωστοποιεί στο Επενδυτικό Κοινό ότι, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ΚΝ 2190/20 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και σε εκτέλεση της από 12/5/2010 απόφασης της Τακτικής Γενική Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας και της από 22/6/2010 απόφασης του Δ.Σ., προέβη την 22/9/11 μέσω του μέλους του Χ.Α. FORTIUS FINANCE ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ, σε αγορά 13.800 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης 2,0380 ευρώ ανά μετοχή και συνολική αξία συναλλαγής 28.123,82 ευρώ.
F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ - ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε.
23. 09. 2011
Αγορά Ιδίων Μετοχών
H F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε. (η Εταιρεία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σε εκτέλεση της από 20.12.2010 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, προέβη σε αγορά ιδίων μετοχών, και συγκεκριμένα στις 22.09.2011 αγοράστηκαν 891 μετοχές, με μέση τιμή κτήσης 0,49 ευρώ ανά μετοχή και συνολική αξία συναλλαγών 441,02 ευρώ. Οι αγορές ιδίων μετοχών πραγματοποιούνται μέσω του μέλους του Χρηματιστηρίου Αθηνών ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε.
23. 09. 2011
Ανακοίνωση
Η εταιρεία «ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε.» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 10/6/2011, εγκρίθηκε η θέσπιση προγράμματος Επανεπένδυσης Μερισμάτων. Κατόπιν τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας στη συνεδρίασή της 18/07/2011 αποφάσισε την έκδοση 178.696 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,34, που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου λόγω της επανεπένδυσης τελικού μερίσματος χρήσης 2010. Οι μετοχές που εκδίδονται σύμφωνα με τα ανωτέρω παραχωρούνται στους δικαιούχους μετόχους οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα με έκπτωση 10% από την μέση τρέχουσα τιμή της μετοχής , που προκύπτει από το μεσοσταθμικό όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής όπως αυτή διαμορφώθηκε στο ΧΑ τις πρώτες τρεις εργάσιμες ημέρες που η τιμή διαπραγματευόταν χωρίς το μέρισμα. Με βάση τα ανωτέρω, η τιμή διάθεσης των ανωτέρω νέων μετοχών ορίστηκε σε Ευρώ 1,73. Υπενθυμίζεται ότι, δικαιούχοι του μερίσματος χρήσεως 2010 είναι οι μέτοχοι που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 08/07/2011 για την εν λόγω εισηγμένη εταιρία. Στα πλαίσια της ως άνω επανεπένδυσης μερίσματος χρήσεως 2010, οι δικαιούχοι μέτοχοι ενημερώθηκαν με σχετικές ανακοινώσεις μέσω των ιστοσελίδων του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) και της Εταιρείας, για το ανωτέρω δικαίωμά τους, καθώς και για τον χρόνο, τον τρόπο και τη διαδικασία άσκησής του. Το δικαίωμα αυτό άσκησαν συνολικά 28 μέτοχοι και ζήτησαν να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα από το οποίο συνολικά προέκυψαν 178.696 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές και συνεπεία αυτού το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας αυξάνεται κατά Ευρώ 60.756,64 και ανέρχεται πλέον σε Ευρώ 5.149.777,36, διαιρούμενο σε 15.146.404 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας μετοχής Ευρώ 0,34. Στις 23/8/2011 & 1/9/2011 καταχωρήθηκαν στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών οι με αριθμ. Κ2-5969 & K2-6725 αποφάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας με τις οποίες εγκρίθηκε η τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Καταστατικού της εταιρίας λόγω της ανωτέρω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Συνεδρίασή του στις 22/09/2011 ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των ανωτέρω νέων μετοχών. Κατόπιν των ανωτέρω, από την ημέρα 29/09/2011 αρχίζει η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 178.696 νέων κοινών / ονομαστικών μετοχών της εταιρίας. Από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης των μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί βάσει του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και την υπ’αριθ.26 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. όπως ισχύει και οι ανωτέρω μετοχές θα έχουν πιστωθεί στις μερίδες και στους λογαριασμούς αξιών των Μετόχων στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.). Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να ενημερώνονται από το σχετικό έντυπο το οποίο είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Χ.Α. (www.ase.gr) και στην ιστοσελίδα της εταιρίας (www.eltrak.gr), καθώς επίσης μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της εταιρείας (τηλ. 210 8196840, κα Μίχαλου).
LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε.
23. 09. 2011
Αγορά Ιδίων Μετοχών
Σε εφαρμογή του άρθρου 4 παρ. 4 του υπ’ αριθμ. 2273/2003 Κανονισμού της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η Εταιρεία LAMDA Development S.A. ανακοινώνει ότι βάσει σχετικών αποφάσεων της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της και του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής (συνεδριάσεις της 19.05.2011), προέβη μέσω του μέλους του Χ.Α. Eurobank EFG Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ., σε αγορά ιδίων μετοχών, ως ακολούθως: Την 22.9.2011 η Εταιρεία αγόρασε, με μέση τιμή κτήσης ευρώ 2,64 ανά μετοχή, 7.900 μετοχές, συνολικής αξίας ευρώ 20.871,35.
FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
23. 09. 2011
Αγορά Ιδίων Μετοχών
Η Fourlis A.E. Συμμετοχών ανακοινώνει σύμφωνα με το άρθρο 4, παράγραφος 4 του κανονισμού 2273/2003 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι, κατόπιν των σχετικών αποφάσεων της από 11 Ιουνίου 2010 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της και της από 24 Αυγούστου 2010 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, στις 22 Σεπτεμβρίου 2011 προέβη στην αγορά 6.400 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης ευρώ 3,07 ανά μετοχή, συνολικής αξίας ευρώ 19.629,34. Η αγορά των μετοχών έγινε μέσω της Eurobank EFG Equities.
ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ.
23. 09. 2011
Αγορά Ιδίων Μετοχών
Σε συμμόρφωση προς τον με αριθμ. 2273/2003 Κανονισμό της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η Εταιρία γνωστοποιεί ότι σε εκτέλεση των από 02.08.2011 αποφάσεων της Α΄Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της και του Διοικητικού της Συμβουλίου, κατά την ημερομηνία που ακολουθεί, πραγματοποίησε αγορές ιδίων μετοχών, μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας EFG EUROBANK Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ., ως εξής: Την 22.09.2011, 1.358 μετοχές, με μέση τιμή κτήσης 0,88 ευρώ (κατέχει δηλαδή συνολικά 27.008 ίδιες μετοχές ή ποσοστό 0,101% επί του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας).
LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε.
23. 09. 2011
Ανακοίνωση
Η εταιρεία LAMDA Development S.A. (η Εταιρεία) ανακοινώνει, σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν.3556/2007 και Ν.3340/2005, καθώς και της απόφασης 1/434/3.7.2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και μετά από σχετική γνωστοποίηση που έλαβε, ότι η Consolidated Lamda Holdings S.A. προέβη στις 21.9.2011 σε αγορά 54.307 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, συνολικής αξίας 145.192,30 ευρώ. Η Consolidated Lamda Holdings S.A. είναι κατά την έννοια του Ν.3340/2005, νομικό πρόσωπο που έχει στενό δεσμό με τον κ. Π. Καλαντζή, Πρόεδρο - μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και με τους κ.κ. Φ. Αντωνάτο, Ε.L. Bussetil, οι οποίοι είναι επίσης μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
M.L.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.
23. 09. 2011
Αγορά Ιδίων Μετοχών
Η MLS Πληροφορική Α.Ε. κατ’ εφαρμογή του άρθρου 4 παρ.4 του υπ’ αριθμ. 2273/2003 Κανονισμού της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και του άρθρου 16 παρ.5 του Κ.Ν 2190/1920 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι , σε εκτέλεση της από 30.06.2010 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας και της από 01.04.2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ,προέβη την Πέμπτη 22.09.2011 σε αγορά 1.450 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης 2,1592 ευρώ και συνολική αξία συναλλαγής 3.130,90 ευρώ. Οι ως άνω 1.450 μετοχές αγοράστηκαν μέσω της ΑLPHA FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ.
ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.
23. 09. 2011
Αγορά Ιδίων Μετοχών
Σε εφαρμογή του άρθρου 4 παρ. 4 του υπ' αριθμ.2273/2003 Κανονισμού της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η εταιρεία ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κ.Ν. 2190/1920 και βάσει της σχετικής απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 30/06/2010, προέβη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της 22/09/2011, μέσω της "ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.", σε αγορά 2.900 ιδίων μετοχών με τιμή κτήσης 2,33 ευρώ ανά μετοχή και συνολική αξία συναλλαγής 6.757 ευρώ.
FOLLI FOLLIE GROUP
23. 09. 2011
Αγορά Ιδίων Μετοχών
H Εταιρεία ?Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών Και Βιομηχανική Βιοτεχνική Τεχνική & Εμπορική Εταιρεία A.E." με δ.τ. ?Folli Follie Group? σε εφαρμογή του άρθρου 4 παρ. 4 του υπ' αριθμ. 2273/2003 κανονισμού της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ανακοινώνει ότι, βάσει των σχετικών αποφάσεων της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της (συνεδρίαση της 24.06.2011) και του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής (συνεδρίαση της 04.07.2011), προέβη μέσω του μέλους του Χ.Α. EUROXX Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. σε αγορά ιδίων μετοχών ως ακολούθως: Την 22.09.2011 η Εταιρεία αγόρασε με μέση τιμή κτήσης ευρώ 6,466 ανα μετοχή, 8.250 μετοχές, συνολικής αξίας ευρώ 53.348,00.
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.
23. 09. 2011
Ανακοίνωση
H εταιρεία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ ανακοινώνει: Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 3 & 21 του Ν.3556/2007 και σε συνδυασμό με την διάταξη του άρθρου 11 της απόφασης 1/434/03.07.2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η κα Κατίνα Άννα Λεμπιδάκη, Αντιπρόεδρος της εταιρείας, προέβη στις 22/09/2011 σε αγορά 1.922 κοινών ονομαστικών μετοχών συνολικής αξίας 6.075,60 ευρώ, συναλλαγή που γνωστοποιήθηκε στην εταιρεία σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν.3340/2005.
EUROBANK PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π.
23. 09. 2011
Αγορά Ιδίων Μετοχών
Σε εφαρμογή του άρθρου 4 παρ. 4 του υπ’ αριθμ. 2273/2003 Κανονισμού της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η Εταιρεία Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π ανακοινώνει ότι βάσει σχετικών αποφάσεων της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της (συνεδρίαση της 06 Απριλίου 2011) και του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής (συνεδρίαση της 07 Απριλίου 2011), προέβη, μέσω του μέλους του Χ.Α. Eurobank EFG Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ., σε αγορά ιδίων μετοχών, ως ακολούθως: Στις 22.09.2011 η Εταιρεία αγόρασε, με μέση τιμή κτήσης ευρώ 4,53 ανά μετοχή, 200 μετοχές, συνολικής αξίας ευρώ 906.
FOLLI FOLLIE GROUP
23. 09. 2011
Ανακοίνωση
H Εταιρεία ?Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών Και Βιομηχανική Βιοτεχνική Τεχνική & Εμπορική Εταιρεία A.E." με δ.τ. ?Folli Follie Group? ανακοινώνει με βάση τον Ν.3556/2007 και σε συνδυασμό με το άρθρο 11 της απόφασης της ΕΚ 1/434/3.7.2007, ότι ο κος Δημήτριος Γ. Κουτσολιούτσος, Προέδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας (Υπόχρεο Πρόσωπο βάσει του Ν.3340/2005) - προέβη την 22η Σεπτεμβρίου 2011, σε αγορά 4.950 μετοχών, συνολικής αξίας ευρώ 31.999,26.
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.
23. 09. 2011
Ανακοίνωση
H εταιρεία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ ανακοινώνει: Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 3 & 21 του Ν.3556/2007 και σε συνδυασμό με την διάταξη του άρθρου 11 της απόφασης 1/434/03.07.2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η κα Κατίνα Άννα Λεμπιδάκη, Αντιπρόεδρος της εταιρείας, προέβη στις 22/09/2011 σε αγορά 1.922 κοινών ονομαστικών μετοχών συνολικής αξίας 6.075,60 ευρώ, συναλλαγή που γνωστοποιήθηκε στην εταιρεία σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν.3340/2005.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ