www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

9.9.11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ- ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

09/09/2011
ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ




ALPHA ETF FTSE Athex 20 ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ
09. 09. 2011
Από 9/9/2011, κατόπιν εξαγοράς 150.000 μεριδίων του Διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου (Δ.Α.Κ.) ALPHA ETF FTSE Athex 20 ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, το νέο σύνολο εισηγμένων μεριδίων του εν λόγω Δ.Α.Κ. στο Χ.Α. ανέρχεται σε 5.572.795 μερίδια.
ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ.
09. 09. 2011
Μεταβολή ονομαστικής αξίας μετοχής & Επιστροφή κεφαλαίου
Από 9/9/2011 και μετά την μείωση του Μ.Κ., οι μετοχές της εταιρίας ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΕΕΧ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία μετοχής ευρώ 1,66 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού ευρώ 0,05 ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας με καταβολή μετρητών.
EUROMEDICA Α.Ε. ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
09. 09. 2011
Eκποίηση μετοχών
Σήμερα, 9/9/2011, πρόκειται να εκποιηθούν για δεύτερη ημέρα 1.042 (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας EUROMEDICA Α.Ε. ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν θα αποκλίνει από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος της μετοχής, σε ποσοστό μεγαλύτερο του ένα τοις εκατό (1%).
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
09. 09. 2011
Λήξη και διαγραφή ομολόγου
Από 9/9/2011, λήγει το Έντοκο Γραμμάτιο Ελληνικού Δημοσίου, έκδοσης 11/3/2011 (6-μηνης διάρκειας) με κωδικό ISIN GR0002081447 και διαγράφεται από το Ο.Α.Σ.Η.Σ.



ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ


ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.
09. 09. 2011
6ο ΕΤΗΣΙΟ ROADSHOW ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ - Ολοκληρώνεται σήμερα το 6ο ετήσιο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων, που οργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο με την υποστήριξη του Bloomberg. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν περίπου 500 συναντήσεις μεταξύ των 160 fund managers, τα οποία έχουν υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 2,5 τρισεκατομμύρια ευρώ, και των 29 εισηγμένων εταιριών, που συμμετείχαν στο Roadshow. Στο φετινό roadshow προσκλήθηκαν εταιρίες που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και συνθέτουν τους δείκτες FTSE 20 και FTSE Liquid Mid. Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο roadshow είναι οι: Εθνική Τράπεζα, EFG Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular Bank, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola HBC, Ο.Τ.Ε., Ο.Π.Α.Π., Ελληνικά Πετρέλαια, Δ.Ε.Η., Μότορ Οιλ, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Τιτάν, Ελλάκτωρ, Γρ.Σαράντης, Ιντραλότ Follie Follie, Μυτιληναίος, Frigoglass, Eurobank Properties, Σιδενόρ, Fourlis, Τέρνα Ενεργειακή, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ, Ο.Λ.Π. Σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα μας είναι πολύ σημαντικό ότι το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για την Ελληνική αγορά, παραμένει αυξημένο και οι περισσότερες εταιρίες είχαν πλήρες πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του διημέρου. Στο Roadshow συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι κυρίως από τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, και την Ελβετία. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, ο Ειδικός Γραμματέας Αναδιαρθρώσεων & Αποκρατικοποιήσεων κος Γιώργος Χριστοδουλάκης, παρουσίασε στους συμμετέχοντες fund managers αλλά και τους εκπροσώπους των εισηγμένων, τις εξελίξεις στα θέματα αρμοδιότητάς του και τις προοπτικές που υπάρχουν για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων. Ο κ. Χριστοδουλάκης πραγματοποίησε επίσης κατ’ ιδίαν συναντήσεις με κάποια από τα σημαντικότερα funds. Το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρέθεσε επίσημο δείπνο για όλους τους συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των χορηγών του Roadshow, της Alpha Finance, της CA Cheuvreux, της Citi, της Eurobank EFG Equities, της Επενδυτικής Τράπεζας, της Euroxx, της Εθνικής Χρηματιστηριακής και του Bloomberg. Κεντρικός Ομιλητής στο δείπνο ήταν ο κ. Nicolas, senior economist της Chevreux. Στο πλαίσιο του Roadshow ο Πρόεδρος του ΧΑ, Σωκράτης Λαζαρίδης έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Bloomberg, στην δημοσιογράφο Maryam Nemazee παρουσιάστρια της εκπομπής ?The Pulse?.
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
09. 09. 2011
Αγορά Ιδίων Μετοχών
Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 του ΚΝ 2190/20, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και σύμφωνα με τους όρους του Κανονισμού 2273 / 2003 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε εκτέλεση της από 17/05/2011 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Eταιρείας και της από 11/04/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, προέβη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 5/9/2011, μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας ALPHA FINANCE, σε αγορά 20 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης 0,39 ευρώ και συνολική αξία συναλλαγής 8,58 ευρώ.
FRIGOGLASS Α.B.E.Ε.
09. 09. 2011
Ανακοίνωση
Ανακοινώνεται από την εταιρία "FRIGOGLASS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΘΑΛΑΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" ότι την 08/09/2011 αιτηθήκαμε την ανάκληση της από 05/09/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναφορικά με την έγκριση εισαγωγής προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 76.144 νέων μετοχών της Εταιρείας που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατόπιν άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stockoptions) από το προσωπικό της Εταιρείας, λόγω ακύρωσης και τροποποίησης του σχετικού πρακτικού αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Η εν λόγω τροποποίηση ήταν επιβεβλημένη λόγω μη προσαρμογής της τιμής άσκησης των ως άνω δικαιωμάτων προαίρεσης που έπρεπε να είχε λάβει χώρα δυνάμει της από 13.6.2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, κατόπιν της τροποποίησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, με την από 31 Μαΐου 2011 Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων. Ενόψει των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας προέβη στην αντικατάσταση του ως άνω από 29.06.2011πρακτικού του, δυνάμει του από 07.09.2011 πρακτικού, αναφέροντας τις ορθές τιμές άσκησης των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών, και το ορθό ποσό αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αντίστοιχα και προέβη στην πιστοποίηση καταβολής του ως άνω ορθού ποσού αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Σε συνέχεια των ανωτέρω, η Εταιρεία κατέθεσε αίτηση ανάκλησης της από 05/09/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναφορικά με την έγκριση εισαγωγής προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των ως άνω 76.144 νέων μετοχών της Εταιρείας και ακύρωσης της προγραμματισμένης πίστωσης των ως άνω μετοχών στις μερίδες των δικαιούχων, καθώς και κάθε άλλης ενέργειας σχετικής με την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών αυτών, δυνάμει της ανωτέρω απόφασής. Μόλις ολοκληρωθεί η ως άνω ανάκληση της από 05/09/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Εταιρεία θα υποβάλει νέα αίτηση έγκρισης εισαγωγής των ως άνω 76.144 νέων μετοχών της Εταιρείας. Για περισσότερες πληροφορίες αρμόδιοι είναι η κα. Lillian Phillips, Head of Corporate Communications & Investor Relations, και ο κ. Γιάννης Σταματάκος, Investor Relations Manager, τηλ.: 210 6165757-767.
ALAPIS Α.Β.Ε.Ε.
09. 09. 2011
Απάντηση σε επιστολή του Χ.Α.
Η εταιρία ALAPIS A.B.E.E. (εφεξής η "Εταιρεία" ή ο "Όμιλος"), σε απάντηση της με αριθμό πρωτοκόλλου 21699/06.09.2011 επιστολής από το Χρηματιστήριο Αθηνών, επί της δημοσιευμένης Οικονομικής Έκθεσης πρώτου εξαμήνου 2011 (01/01 - 30/06/2011) και των ανακοινώσεων της Εταιρείας για την αλλαγή της διοίκησης και της μετοχικής σύνθεσής της, γνωστοποιεί τα κάτωθι: α) Όπως ήδη είναι γνωστό και αναφέρεται αναλυτικά στην από 05/09/2011 ανακοίνωση της Εταιρείας, με δεδομένη την από 31/03/2011 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, περί διακοπής του κλάδου παραγωγής απορρυπαντικών, η Εταιρεία, ευελπιστώντας ότι θα επιτευχθεί αμοιβαία αποδεκτός διακανονισμός, είναι σε διαπραγματεύσεις με την ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ ΑΒΕΕ για την οριστική διακοπή της 5ετούς σύμβασης, την επιστροφή της απαίτησης της καθώς και την απαλλαγή της Εταιρείας από τις απορρέουσες από αυτήν υποχρεώσεις, ήτοι την υποχρέωση της Εταιρείας να προβαίνει σε ετήσιες αγορές ύψους ευρώ 100 εκ. (δυνάμει και της από 24/03/2008 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων). Κύριο μέλημα της Εταιρείας είναι να περιορίσει το αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο της πρόωρης διακοπής της εν λόγω συμβάσεως, με μέγιστο ύψος επιβάρυνσης το ύψος των καταβεβλημένων προκαταβολών ευρώ 64,9 εκ., ενώ με τη διενέργεια εγγραφής πρόβλεψης απομείωσης του υπολοίπου της εν λόγω απαίτησης ευρώ 64,9 εκ., σε καμία περίπτωση η Εταιρεία δεν παραιτείται των δικαιωμάτων της για την ανάκτηση του ποσού αυτού. Επιπρόσθετα, το ποσό της πρόβλεψης για τις πάσης φύσεως επισφαλούς εισπράξεως απαιτήσεις την 30 Ιουνίου 2011 ανέρχεται για τον Όμιλο σε ευρώ 27,3 εκ. (εξαιρουμένου του ποσού της πρόβλεψης για την εταιρεία ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ ΑΒΕΕ) και καλύπτει το σύνολο εμπορικών απαιτήσεων για τις οποίες υφίστανται ενδείξεις για την εγγραφή πρόβλεψης απομείωσης κατά την ημερομηνία αναφοράς. Η εν λόγω πρόβλεψη αφορά απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί κατά την συνήθη εμπορική δραστηριότητα της Εταιρείας και των θυγατρικών της και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των λογιστικών αρχών που έχουν υιοθετηθεί και αναλυτικότερα περιγράφονται στην Ετήσια Οικονομική Έκθεση για την χρήση 2010. Επιπλέον, σημειώνεται, ότι ο Όμιλος αξιολογεί, στο τέλος της κάθε περιόδου αναφοράς, κατά πόσο υπάρχει αντικειμενική ένδειξη ότι ένα χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο έχει υποστεί απομείωση και επιβαρύνει τα αποτελέσματα του, στην περίπτωση που αξιολογεί ότι υφίσταται σημαντικός κίνδυνος ο οφειλέτης να μην μπορέσει να ανταπεξέλθει των συμβατικών του υποχρεώσεων, με σκοπό την ορθή και ακριβοδίκαιη παρουσίαση της χρηματοοικονομικής θέσης και των αποτελεσμάτων του. β) Η Εταιρεία μας μέχρι στιγμής, δεν έχει λάβει ενημέρωση από τον νέο βασικό μέτοχο, για τις προθέσεις του σχετικά με την συμμετοχή του κατά το ποσοστό που κατέχει σήμερα στην Εταιρεία, στα πλαίσια της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, όπως αυτή αποφασίστηκε στην από 29/08/2011 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων και σε σχέση με το γεγονός ότι η τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής είναι μικρότερη της ονομαστικής της αξίας. Σημειώνεται δε, ότι ο νέος βασικός μέτοχος δεν συμμετέχει στην διοίκηση της Εταιρείας και ως εκ τούτου, σχετικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την παράγραφο 4.1.4.1.2 (1) (ε) του Κανονισμού του Χ.Α. δεν προκύπτουν. Πέραν της συνήθους επικοινωνίας με θεσμικούς επενδυτές, που είθισται να γίνεται εν όψει της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, δεν υπάρχουν επί του παρόντος άλλες ενέργειες για το θέμα κάλυψης αυτής. Η Εταιρεία θα ενημερώσει αμελλητί το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος. γ) Σχετικά με τις δανειακές συμβάσεις της Εταιρείας ύψους ευρώ 735 εκ., οι οποίες την 30/06/2011 δεν ήταν εντός των ορίων αναφέρουμε ότι: α. Οι πιστώτριες Τράπεζες έχουν γνωστοποιήσει στην Εταιρεία (κάποιες εξ’ αυτών με εξώδικες δηλώσεις τους) ότι συγκεκριμένοι χρηματοοικονομικοί όροι των εν λόγω δανειακών συμβάσεων συνολικού ύψους ευρώ 735 εκ., δεν ήταν εντός των ορίων που έθεταν οι σχετικές συμβάσεις. β. Οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες Τράπεζες προς βελτίωση της δομής της χρηματοδότησης λαμβάνουν χώρα σε θετικό κλίμα και εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως την 31/12/2011. γ. Ως εκ τούτου, στην παρούσα φάση η ροή χρηματοδότησης της Εταιρείας πραγματοποιείται μέσω χρηματοδοτικών συμβάσεων εκχώρησης απαιτήσεων. δ) Όπως αναφέρεται στην Έκθεση Διαχείρισης της εξαμηνιαίας περιόδου που έληξε την 30η Ιουνίου 2011, ο Όμιλος έχει συνάψει με την ιδιότητα του πελάτη ή του προμηθευτή συμβάσεις διανομής, παραγωγής, αντιπροσώπευσης, εκχώρησης αδειών, προμήθειας δραστικών συστατικών με διεθνείς και εγχώριες φαρμακευτικές εταιρείες και προμηθευτές. Λόγω των προβλημάτων ρευστότητας οι σχέσεις της Εταιρείας με ορισμένους εκ των συνεργαζόμενων πολυεθνικών εταιρειών και προμηθευτών έχουν επιδεινωθεί καθώς η Εταιρεία σε ορισμένες περιπτώσεις έχει καθυστερήσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της εντός των χρονικών ορίων που ορίζουν οι σχετικές συμβάσεις, με συνέπεια κάποιες εξ’ αυτών να διακόψουν τη συνεργασίας τους. Ακόμη, λόγω της παρούσης κατάστασης της ελληνικής οικονομίας η πλειοψηφία των αλλοδαπών προμηθευτών απαιτεί την προεξόφληση των παραγγελιών που αφορούν στην αγορά πρώτων υλών και τελικών προϊόντων. Στα πλαίσια αυτά, η Διοίκηση επαναδιαπραγματεύεται την επέκταση των όρων πληρωμής και την μεταβολή συγκεκριμένων εμπορικών όρων με τις συνεργαζόμενες εταιρείες και προμηθευτές. Εκτιμάται ότι με βάση το μέγεθος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας, τα προβλήματα αυτά δεν θα επηρεάσουν την ομαλή συνέχιση και τροφοδοσία της παραγωγικής διαδικασίας. Οι συνολικές απώλειες σε κύκλο εργασιών και μικτό κέρδος κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2011, από τις διακοπείσες συνεργασίες, καθώς και από τις ελλείψεις αποθεμάτων υπολογίζονται περίπου σε ευρώ 7,4 εκ. και ευρώ 2,9 εκ. αντίστοιχα, που αντιστοιχούν σε 2,3 % και 6,8 % επί του κύκλου εργασιών και του μικτού προ αποσβέσεων αποτελέσματος του πρώτου εξαμήνου 2011, του τομέα των φαρμάκων. Λόγω της διαρκώς επιδεινούμενης κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, της αστάθειας που παρατηρείται στις κεφαλαιαγορές, αλλά και των πρόσφατων μεταβολών στην Διοίκησή της, η Εταιρεία επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να παραθέσει σχετικό χρονοδιάγραμμα για τη λύση των ανωτέρω προβλημάτων, τα οποία ήδη εξετάζονται επισταμένα και ενδελεχώς, προκειμένου να διασφαλισθεί η καθόλα ομαλή συνέχιση της δραστηριότητας της Εταιρείας, η οποία απασχολούσε κατά την 31/08/2011 σε επίπεδο Ομίλου 1.378 εργαζομένους. ε) Κατά την τρέχουσα περίοδο και στα πλαίσια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών στις αγορές, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Ομίλου προς το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχονταν σε ευρώ 2,1 εκ. περίπου, ήτοι 0,25% επί των ενοποιημένων Ιδίων Κεφαλαίων της 30 Ιουνίου 2011, για τις οποίες ο Όμιλος προέβη σε ενέργειές για την άμεση ρύθμισή τους, ενώ οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές του Ομίλου που είχαν υπερβεί τη συμφωνηθείσα περίοδο αποπληρωμής ανέρχονταν σε ποσό ευρώ 9,7 εκ. περίπου. Ορισμένοι εκ των προμηθευτών, προέβησαν σε εξώδικες οχλήσεις προς την Εταιρεία και η Εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων για την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής. στ) Πέραν των ανωτέρω, δεν υπάρχει επί του παρόντος άλλο σημαντικό γεγονός δυνάμενο να επηρεάσει την περιουσιακή και οικονομική διάθρωση της Εταιρείας. Για τυχόν περαιτέρω διευκρινίσεις παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Επενδυτικών Σχέσεων, Τηλ: +30 213 0175056, E-mail: ir@alapis.eu.
F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ - ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε.
09. 09. 2011
Αγορά Ιδίων Μετοχών
H F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε. (η Εταιρεία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σε εκτέλεση της από 20.12.2010 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, προέβη σε αγορά ιδίων μετοχών, και συγκεκριμένα στις 08.09.2011 αγοράστηκαν 817 μετοχές, με μέση τιμή κτήσης 0,50 ευρώ ανά μετοχή και συνολική αξία συναλλαγών 414,61 ευρώ. Οι αγορές ιδίων μετοχών πραγματοποιούνται μέσω του μέλους του Χρηματιστηρίου Αθηνών ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.
09. 09. 2011
Αγορά Ιδίων Μετοχών
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ κατ’ εφαρμογή του άρθρου 4 παρ. 4 του υπ’ αριθμ. 2273/2003 Κανονισμού της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, γνωστοποιεί στο Επενδυτικό Κοινό ότι, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ΚΝ 2190/20 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και σε εκτέλεση της από 12/5/2010 απόφασης της Τακτικής Γενική Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας και της από 22/6/2010 απόφασης του Δ.Σ., προέβη την 8/9/11 μέσω του μέλους του Χ.Α. FORTIUS FINANCE ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ, σε αγορά 12.800 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης 2,0240 ευρώ ανά μετοχή και συνολική αξία συναλλαγής 25.907,64 ευρώ.
PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.
09. 09. 2011
Δελτίο Τύπου
Το καθαρό αποτέλεσμα του Ομίλου της PROTON Bank για το Α’ εξάμηνο του 2011 διαμορφώθηκε σε ζημιές ευρώ 29,96 εκατ., έναντι καθαρών κερδών ευρώ 1,01 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010, ενώ πρό φόρων και προβλέψεων η PROTON Bank καταγράφει ενοποιημένα κέρδη ευρώ 6,95 εκ. (Α΄ εξάμηνο 2010: ευρώ 23,58 εκ). Ειδικότερα: Τα καθαρά έσοδα από τόκους κατά το Α’ εξάμηνο του έτους διαμορφώθηκαν σε ευρώ 34,61 εκ., έναντι ευρώ 31,67 εκ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2010, σημειώνοντας αύξηση 9,29%. Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες κατά το Α’ εξάμηνο 2011 διαμορφώθηκαν σε ευρώ 3,06 εκ., έναντι ευρώ 24,24 εκ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2010, σημειώνοντας μείωση 87,38%. Τα καθαρά έσοδα από χρηματοοικονομικά στοιχεία διαμορφώθηκαν σε ζημίες ευρώ 2,57 εκ., έναντι ζημιών ευρώ 5,22 εκ. κατά το Α’ Εξάμηνο 2010. Το σύνολο των καθαρών λειτουργικών εσόδων διαμορφώθηκε σε ευρώ 36,32 εκ., έναντι ευρώ 52,13 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2010, σημειώνοντας μείωση 30,33%. Το σύνολο των λειτουργικών εξόδων συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων και των αποσβέσεων ανήλθε κατά το Α’ Εξάμηνο του έτους σε ευρώ 72,41 εκ., έναντι ευρώ 50,29 εκ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 44,00% που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των προβλέψεων. Ο Όμιλος διενήργησε νέες προβλέψεις απομείωσης δανείων και λοιπών επενδύσεων που επιβαρύνουν τα αποτελέσματα του Α΄ εξαμήνου 2011 κατά ευρώ 43,05 εκ., έναντι νέων προβλέψεων ευρώ 21,73 εκ. ευρώ που διενεργήθηκαν κατά το Α’ εξάμηνο του 2010. Στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντικής επιμήκυνσης του Δημόσιου χρέους, όπου το Ελληνικό Δημόσιο έχει ζητήσει από τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία τη συμμετοχή τους στο ανωτέρω πρόγραμμα, η Διοίκηση της Τράπεζας, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την έκθεσή της στο ελληνικό δημόσιο χρέος σε τίτλους οι οποίοι εντάσσονται στο εν λόγω πρόγραμμα, η ονομαστική αξία των οποίων κατά την 30.6.2011 ανέρχεται σε ευρώ 691 εκ., αποφάσισε τη μη συμμετοχή της στο πρόγραμμα εθελοντικής επιμήκυνσης του δημόσιου χρέους. Οι καταθέσεις από πελάτες στις 30.06.2011 ανήλθαν σε ευρώ 1.788,68 εκ., παρουσιάζοντας μείωση 7,52%. Οι χορηγήσεις μετά προβλέψεων διαμορφώθηκαν σε ευρώ 1.989,11 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 1,93%. Ο λόγος δανείων προς καταθέσεις διαμορφώθηκε στο 111,21%. Ο δείκτης Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων Tier I διαμορφώθηκε στις 30.06.2011 στο 9,61%, ενώ ο δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας διαμορφώνεται σε 11,52%. Το σύνολο του ενεργητικού διαμορφώθηκε σε ευρώ 3.525 εκ. ενώ το σύνολο των Εποπτικών Ιδίων Κεφαλαίων του Ομίλου στις 30.06.2011 διαμορφώθηκε σε ευρώ 332 εκ.
PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.
09. 09. 2011
Ανακοίνωση
Η PROTON Τράπεζα Α.Ε. γνωστοποιεί ότι, κατόπιν παραιτήσεως του Μη Εκτελεστικού Μέλους κ. Δημήτριου Αλεξάκη, το Διοικητικό της Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του στις 8/9/2011, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα, ορίζοντας ταυτόχρονα τα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη του, σύμφωνα με το Ν. 3016/2002, ως εξής: 1. Κωνσταντίνος Καραμάνης, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, 2. Γεώργιος Μυλωνάς, Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος, 3. Γεώργιος Τανισκίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος, 4. Αικατερίνη Μπερίτση, Μη Εκτελεστικό Μέλος, 5. Δημήτριος Ρέππας, Μη Εκτελεστικό Μέλος, 6. Νικόλαος Κουτσός, Μη Εκτελεστικό Μέλος, 7. Αλέξανδρος (Αλλαν) Αλεξιάδης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, 8. Κωνσταντίνος Καστρινάκης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, 9. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, Μη Εκτελεστικό Μέλος. Εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με το Ν. 3723/2008, ο κος Εμμανουήλ Τσιριτάκης. Επίτροπος, ορισθείς από την Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με το Ν. 3601/2007, ο κος Θεοφάνης Σαξώνης.
PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.
09. 09. 2011
Ανακοίνωση
Η PROTON Τράπεζα Α.Ε. γνωστοποιεί ότι, από 12/09/2011 ημέρα Δευτέρα, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύντριας Διεύθυνσης Κανονιστικής Συμμόρφωσης, η κα Αλεξάνδρα Ελευθεροπούλου, η οποία ορίσθηκε, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κατά τη συνεδρίασή του στις 8/9/2011, ως Αρμόδιο Διευθυντικό Στέλεχος, κατά την έννοια του άρθρου 44 του Ν. 3691/2008.
ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ.
09. 09. 2011
Αγορά Ιδίων Μετοχών
Σε συμμόρφωση προς τον με αριθμ. 2273/2003 Κανονισμό της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η Εταιρία γνωστοποιεί ότι σε εκτέλεση των από 02.08.2011 αποφάσεων της Α΄ Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της και του Διοικητικού της Συμβουλίου, κατά την ημερομηνία που ακολουθεί, πραγματοποίησε αγορές ιδίων μετοχών, μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας EFG EUROBANK Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ., ως εξής: Την 08.09.2011, 711 μετοχές, με μέση τιμή κτήσης 0,91 ευρώ (κατέχει δηλαδή συνολικά 645.230 ίδιες μετοχές ή ποσοστό 2,346% επί του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας).
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
09. 09. 2011
Ανακοίνωση
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» την 06.09.2011 αποφάσισε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά το ποσό των τριάντα εκατομμυρίων ενενήντα χιλιάδων ευρώ (30.090.000 ευρώ) με ισόποση επιστροφή στους μετόχους μετρητών. Η εν λόγω μείωση θα πραγματοποιηθεί με μείωση της ονομαστικής αξίας των πέντε εκατομμυρίων εννιακοσίων χιλιάδων (5.900.000) μετοχών της Εταιρείας κατά το ποσό των πέντε ευρώ και δέκα λεπτών (5,10 ευρώ ) ανά μετοχή. Μετά την ως άνω μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων δεκατεσσάρων εκατομμυρίων επτακοσίων εξήντα χιλιάδων ευρώ (ευρώ 214.760.000), διαιρούμενο σε πέντε εκατομμύρια εννιακόσιες χιλιάδες (5.900.000) ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας έκαστη τριάντα έξι ευρώ και σαράντα λεπτών (36,40 ευρώ). Η ως άνω μείωση του μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του κ.ν. 2190/1920.
ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.
09. 09. 2011
Αγορά Ιδίων Μετοχών
Σε εφαρμογή του άρθρου 4 παρ. 4 του υπ' αριθμ.2273/2003 Κανονισμού της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η εταιρεία ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κ.Ν. 2190/1920 και βάσει της σχετικής απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 30/06/2010, προέβη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της 08/09/2011, μέσω της "ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.", σε αγορά 1.020 ιδίων μετοχών με τιμή κτήσης 2,62 ευρώ ανά μετοχή και συνολική αξία συναλλαγής 2.672,40 ευρώ.
ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ.
09. 09. 2011
Ανακοίνωση
Η Εταιρία ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ., σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 σε συνδυασμό με τη διάταξη του άρθρου 11 της απόφασης 1/434/3.7.2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι η μέτοχος κα Αναστασία Δημητρακοπούλου, Μη Εκτελεστικό Μέλος της Εταιρίας (Υπόχρεο Πρόσωπο, άρθρ. 13, Ν. 3340/2005), προέβη την 8/9/2011 σε πώληση 1.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρίας ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ., συνολικής καθαρής αξίας 910,00 ευρώ.
FOLLI FOLLIE GROUP
09. 09. 2011
Ανακοίνωση
H Εταιρεία ?Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών Και Βιομηχανική Βιοτεχνική Τεχνική & Εμπορική Εταιρεία A.E." με δ.τ. ?FF Group? ανακοινώνει με βάση τον Ν.3556/2007 και σε συνδυασμό με το άρθρο 11 της απόφασης της ΕΚ 1/434/3.7.2007, ότι ο κος Δημήτριος Γ. Κουτσολιούτσος, Προέδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας (Υπόχρεο Πρόσωπο βάσει του Ν.3340/2005) - προέβη την 8η Σεπτεμβρίου 2011, σε αγορά 5.750 μετοχών, συνολικής αξίας ευρώ 48.276,60.
FOLLI FOLLIE GROUP
09. 09. 2011
Αγορά Ιδίων Μετοχών
H Εταιρεία ?Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών Και Βιομηχανική Βιοτεχνική Τεχνική & Εμπορική Εταιρεία A.E." με δ.τ. ?FF Group? σε εφαρμογή του άρθρου 4 παρ. 4 του υπ' αριθμ. 2273/2003 κανονισμού της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ανακοινώνει ότι, βάσει των σχετικών αποφάσεων της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της (συνεδρίαση της 24.06.2011) και του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής (συνεδρίαση της 04.07.2011), προέβη μέσω του μέλους του Χ.Α. EUROXX Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. σε αγορά ιδίων μετοχών ως ακολούθως: Την 08.09.2011 η Εταιρεία αγόρασε με μέση τιμή κτήσης ευρώ 8,406 ανα μετοχή, 9.780 μετοχές συνολικής αξίας ευρώ 82.212,90
QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.
09. 09. 2011
Αγορά Ιδίων Μετοχών
Η Quest Συμμετοχών Α.Ε. γνωστοποιεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 του ΚΝ 2190/20, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και σύμφωνα με τους όρους του Κανονισμού 2273 / 2003 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε εκτέλεση της από 16/04/2010 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας και της από 10/01/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, προέβη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 08/09/2011, μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας «Eurobank EFG Equities», σε αγορά 2.900 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτήσης 0,91 ευρώ και συνολική αξία συναλλαγής 2.649,16 ευρώ.
DIONIC A.E.B.E.
09. 09. 2011
Ανακοίνωση
Η Dionic Solar, Business Unit του ομίλου Dionic, επεκτείνεται δυναμικά στην προώθηση οικιακών εναλλακτικών πηγών ενέργειας σε συνεργασία με την Praktiker Hellas και την Eurobank EFG. H Dionic Solar, μέσω του δικτύου καταστημάτων της Praktiker, θα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο μελέτης, προμήθειας εξοπλισμού, εγκατάστασης και χρηματοδότησης φωτοβολταϊκών συστημάτων. Το σκέλος της χρηματοδότησης θα γίνεται αποκλειστικά και σε συνεργασία με τη Eurobank EFG που στηρίζει αυτό το σχήμα. Από τις 12 Σεπτεμβρίου, η Dionic Solar θα έχει παρουσία σε πέντε καταστήματα της Αττικής με επιλεγμένους εκπροσώπους της που θα παρέχουν, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, τις αναγκαίες συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποστήριξη στους πελάτες της Praktiker. Μέσα από απλά και κατανοητά βήματα οι εξειδικευμένοι εκπρόσωποι της Dionic Solar αναλαμβάνουν όλα τα στάδια της διαδικασίας παρέχοντας στους πελάτες της Praktiker το δικό τους φωτοβολταϊκό σύστημα «με το κλειδί στο χέρι». Η εν λόγω πρωτοβουλία της Dionic Solar και της Praktiker εντάσσεται στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος οικονομικών κινήτρων, που προσφέρονται από την Πολιτεία για επενδύσεις σε οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα καθώς και του ειδικού τραπεζικού προϊόντος «Πράσινο Δάνειο Κατοικίας-Φωτοβολταϊκά» της Eurobank EFG, που χρηματοδοτεί με απλοποιημένες διαδικασίες, την αγορά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πλαισίων σε κατοικίες. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ο νεότερος πυλώνας στον οποίον επενδύει ο Όμιλος DIONIC, βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης αφού ήδη προγραμματίζεται στους επόμενους μήνες η λειτουργία των πρώτων ιδιόκτητων φωτοβολταϊκών πάρκων άνω των 2MW και επιπλέον αιολικό πάρκο προς υλοποίηση ισχύος 42MW. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων έργων προς αδειοδότηση και υλοποίηση, καθιστούν τον τομέα της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ένα από τους ισχυρότερους μοχλούς ανάπτυξης του Ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος DIONIC, ενισχύει την στρατηγική του δραστηριοποίηση στον χώρο της ενέργειας εκτός της επενδυτικής δραστηριότητας του, στην Εμπορική-Συμβουλευτική-Τεχνική δραστηριότητα εντός της μητρικής ως ανεξάρτητος επιχειρηματικός τομέας (Business Unit) με την επωνυμία DIONIC SOLAR ο οποίος προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες «turn key solution» φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε τρίτους επενδυτές.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
09. 09. 2011
Ανακοίνωση
Στην τελική φάση ο διαγωνισμός για το φωτοβολταϊκό σταθμό στην Κοζάνη - Στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού για το φωτοβολταϊκό έργο της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, ισχύος 200 MW, προχώρησε με χθεσινή απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. Πιο συγκεκριμένα, στα 15 σχήματα τα οποία επιλέχθηκαν από την προηγούμενη φάση του διαγωνισμού θα σταλεί η Πρόσκληση για την Κατάθεση Δεσμευτικών Προσφορών η οποία αφορά στην επιλογή στρατηγικού εταίρου για υποχρεωτικά τρεις δράσεις: 1. Την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 200MW στη Δυτική Μακεδονία. 2. Την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων στη Δυτική Μακεδονία. 3. Άλλες ενεργειακές και τεχνολογικές δράσεις στη Δυτική Μακεδονία. Η επιλογή στρατηγικού εταίρου θα γίνει με βάση την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά και σύμφωνα με τη συνολική βαθμολογία της κάθε προσφοράς. Στόχος είναι οι τελικές προσφορές να έχουν υποβληθεί το αργότερο στις αρχές του 2012, ώστε να επιλεγεί ανάδοχος και η κατασκευή να ξεκινήσει το προσεχές καλοκαίρι.
RILKEN ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Α.Ε.
09. 09. 2011
Ανακοίνωση
Σύμφωνα με το άρθρο 24, παράγραφος 2 (α) του Ν. 3461/2006, η εταιρεία με την επωνυμία "HENKEL ΕΛΛΑΣ A.Β.Ε.Ε." γνωστοποιεί ότι, στις 08.09.2011, απέκτησε συνολικά 14.755 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας με την επωνυμία "RILKEN ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" έναντι 3,40 Ευρώ ανά μετοχή μέσω χρηματιστηριακών συναλλαγών, οι οποίες θα εκκαθαριστούν στις 13.09.2011.
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.
09. 09. 2011
Ανακοίνωση
H εταιρεία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ ανακοινώνει: Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 3 & 21 του Ν.3556/2007 και σε συνδυασμό με την διάταξη του άρθρου 11 της απόφασης 1/434/03.07.2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η κα Κατίνα Άννα Λεμπιδάκη, Αντιπρόεδρος της εταιρείας, προέβη στις 08/09/2011 σε αγορά 8.605 κοινών ονομαστικών μετοχών συνολικής αξίας 26.245,25 ευρώ, συναλλαγή που γνωστοποιήθηκε στην εταιρεία σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν.3340/2005.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.
09. 09. 2011
Ανακοίνωση
Η Εταιρεία ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει με βάση το Ν. 3556/2007 και Ν. 3340/2005, σε συνδυασμό με τις αποφάσεις 3/347/12.7.2005 και 1/434/3.7.2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι η Eurobank EFG Equities Α.Ε.Π.Ε.Υ., την ενημέρωσε στις 09.09.2011 ότι : 1) Στις 07.09.2011 προέβη στην αγορά 594 κοινών ονομαστικών μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε., συνολικής αξίας 5.185,62 ευρώ, 2) Στις 07.09.2011 προέβη στην πώληση 149 ΣΜΕ της ΟΠΑΠ Α.Ε., συνολικής αξίας 127.444,00 ευρώ, 3) Στις 07.09.2011 προέβη στην αγορά 8.036 κοινών ονομαστικών μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε., συνολικής αξίας 70.073,92 ευρώ, 4) Στις 07.09.2011 προέβη στην πώληση 594 κοινών ονομαστικών μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε., συνολικής αξίας 5.179,68 ευρώ, 5) Στις 07.09.2011 προέβη στην αγορά 29.254 κοινών ονομαστικών μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε., συνολικής αξίας 255.399,57 ευρώ, 6) Στις 07.09.2011 προέβη στην πώληση 7.858 κοινών ονομαστικών μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε., συνολικής αξίας 68.381,59 ευρώ. Η γνωστοποίηση εκ μέρους της Eurobank EFG Equities Α.Ε.Π.Ε.Υ. προς την ΟΠΑΠ Α.Ε. και ακολούθως από την ΟΠΑΠ Α.Ε. προς τις αρχές της Κεφαλαιαγοράς, γίνεται επειδή ο κ. Δημοσθένης Αρχοντίδης ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ως Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Eurobank EFG Equities Α.Ε.Π.Ε.Υ., ενώ κατέχει ταυτόχρονα τη θέση του Μη Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. (υπόχρεο πρόσωπο με βάση το Ν.3340/2005).
ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε.
09. 09. 2011
Ανακοίνωση
Η εταιρία «ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ ΑΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» ύστερα από ενημέρωση του μετόχου της Ιωάννη Καντώνια του Αστερίου, Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου σας γνωστοποιεί ότι την 8/9/2011 ο ανωτέρω μέτοχος πραγματοποίησε αγορά 5.000 κοινών ονομαστικών μετοχών (5.000 αριθμό δικαιωμάτων ψήφου) αξίας 1.700,00 ευρώ και το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφων μεταβλήθηκε από 27,35% στο 27,37%. Η παρούσα ανακοίνωση γίνεται στα πλαίσια της γνωστοποίησης των συναλλαγών των προσώπων του άρθρου 13 του Ν.3340/2005 και της απόφασης 3/347/12-7-2005 του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς επίσης σύμφωνα με τον Ν.3556/2007 σε συνδυασμό με την διάταξη του άρθρου 11 της απόφασης 1/434/3-7-2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς περί διάχυσης ρυθμιζόμενων πληροφοριών.
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.,
09. 09. 2011
Ανακοίνωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 27(6) ΤΟΥ Ν. 3461/2006 Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., (Εταιρεία), γνωστοποιεί ότι, κατ’ άρθρο 27(6) του Νόμου 3461/2006 (Νόμος), εν συνεχεία αντίστοιχης ενημερώσεως από την Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης, Διακανονισμού και Καταχώρισης (Ε.Χ.Α.Ε.) την 09.09.2011 ολοκληρώθηκε η καταχώριση της εταιρείας Cr?dit Agricole S.A. (Προτείνων) στο Σύστημα Άϋλων Τίτλων (ΣΑΤ), ως νέου κατόχου των 8.232.853 μετοχών της Εταιρείας , στις οποίες αφορούσε το δικαίωμα εξαγοράς. Ως εκ τούτου ο Προτείνων κατέχει σήμερα άμεσα συνολικά 486.615.790 μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 95% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Η Sacam International SAS, πρόσωπο που ενεργεί συντονισμένα με τον Προτείνοντα από 23.05.2011 για τους σκοπούς της δημόσιας πρότασης κατέχει άμεσα το υπόλοιπο 5% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
ΓΕΝ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
09. 09. 2011
Γνωστοποίηση
Η εταιρία ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Α.Ε, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 (άρθρα 3 (ιστ), (ββ) και 21), σε συνδυασμό με το άρθρο 11 της απόφασης 1/434/03.07.2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι ο Κος Κρεμύδας Κωνσταντίνος του Γεωργίου, εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας (υπόχρεο πρόσωπο με βάση το άρθρο 13 του Ν. 3340/2005), ενημέρωσε την εταιρία ότι κατά την συνεδρίαση του Χ.Α. στις 08.09.2011 προέβη στην αγορά 2.300 ονομαστικών κοινών μετοχών της εταιρίας συνολικής αξίας Ευρώ 688,61.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.
09. 09. 2011
Ανακοίνωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 6 ΚΑΙ 7 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ (άρθρο 19 Ν. 3556/2007) - 3ο ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 2 του Ν. 3556/2007, ανακοινώνει το «σχέδιο τροποποίησης» των άρθρων 6 (περί Μετοχικού Κεφαλαίου) και 7 (περί Μετοχών) του Καταστατικού, το οποίο θα τεθεί προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, κατόχων κοινών μετοχών, της 30ης Σεπτεμβρίου 2011, ή οποιασδήποτε άλλης επαναληπτικής ή μετ’ αναβολής αυτής συνεδρίασης και το οποίο έχει ως ακολούθως: (i) Το άρθρο 6 του Καταστατικού, περί «Μετοχικού Κεφαλαίου», συμπληρώνεται ως εξής: «Με την από ?.. συνεδρίαση της ?.. Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, κατόχων, κοινών μετοχών, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, λόγω συγχωνεύσεως με απορρόφηση της εταιρείας «Τ ΒΑΝΚ Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 2515/1997, των άρθρων 69 - 77α του κ.ν. 2190/1920 και των άρθρων 1 - 5 του ν. 2166/1993. Ειδικότερα αποφασίστηκε η αύξηση του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των πενήντα οκτώ εκατομμυρίων, επτακοσίων τριάντα επτά χιλιάδων, επτακοσίων δέκα εννέα ευρώ και ενενήντα έξι λεπτών ( ευρώ 58.737.719,96) συνεπεία α) της συγχωνεύσεως, κατά ποσό ίσο με το μετοχικό κεφάλαιο της Απορροφούμενης εταιρείας T Bank Α.Τ.Ε., ήτοι κατά πενήντα οκτώ εκατομμύρια, διακόσιες πενήντα μία χιλιάδες και τετρακόσια δέκα τέσσερα ευρώ ( ευρώ 58.251.414), μετά την αφαίρεση του ποσού που αντιστοιχεί στην ονομαστική αξία των μετοχών της απορροφούμενης που ανήκουν στην Εταιρεία και β) της κεφαλαιοποιήσεως μέρους του υφιστάμενου αποθεματικού υπέρ το άρτιο, της Εταιρείας, ποσού τετρακοσίων ογδόντα έξι χιλιάδων, τριακοσίων πέντε ευρώ και ενενήντα έξι λεπτών ( ευρώ 486.305,96), για λόγους στρογγυλοποίησης, με αύξηση της ονομαστικής αξίας των κοινών μετοχών από τρία ευρώ και εβδομήντα λεπτά ( ευρώ 3,70) σε τρία ευρώ και ογδόντα οκτώ λεπτά ( ευρώ 3,88) εκάστη και με την έκδοση ενός εκατομμυρίου, εννιακοσίων σαράντα ενός χιλιάδων, επτακοσίων δέκα τριών (1.941.713) νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών. Μετά την ανωτέρω αύξηση, το Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε ένα δισεκατομμύριο, τριακόσια τριάντα έξι εκατομμύρια, διακόσιες είκοσι μια χιλιάδες, επτακόσια ογδόντα έξι ευρώ και εβδομήντα έξι λεπτά του ευρώ ( ευρώ 1.336.221.786,76).» (ii) Το άρθρο 7 του Καταστατικού, περί «Μετοχών», συμπληρώνεται ως εξής: «Με την από ??? συνεδρίαση της ?? Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, αποφασίστηκε η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας, λόγω συγχωνεύσεως με απορρόφηση της εταιρείας «Τ ΒΑΝΚ Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 2515/1997, των άρθρων 69 - 77α του κ.ν. 2190/1920 και των άρθρων 1 - 5 του ν. 2166/1993,με την έκδοση ενός εκατομμυρίου, εννιακοσίων σαράντα μίας χιλιάδων, επτακοσίων δεκατριών (1.941.713) νέων, κοινών ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών και με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας των κοινών μετοχών από τρία ευρώ και εβδομήντα λεπτά ( ευρώ 3,70) σε τρία ευρώ και ογδόντα οκτώ λεπτά ( ευρώ 3,88). Μετά την ανωτέρω αύξηση, το Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρείας διαιρείται, αντίστοιχα, σε διακόσια ογδόντα έξι εκατομμύρια, τετρακόσιες επτά χιλιάδες, εξακόσιες εβδομήντα επτά (286.407.677) κοινές ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας τριών ευρώ και ογδόντα οκτώ λεπτών του ευρώ ( ευρώ 3,88) εκάστη και σε εξήντα εκατομμύρια, οκτακόσιες χιλιάδες (60.800.000) προνομιούχες, ενσώματες και υποχρεωτικά, εντός πενταετίας, εξαγοράσιμες από την Εταιρεία μετοχές, υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 1, του ν. 3723/2008, ονομαστικής αξίας τριών ευρώ και εβδομήντα λεπτών (3,70 ευρώ ) εκάστη, οι οποίες έχουν αναληφθεί εξ ολοκλήρου από το Ελληνικό Δημόσιο, με εισφορά ίσης αξίας ομολόγων, εκδόσεώς του.»
HELLAS ONLINE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
09. 09. 2011
Ανακοίνωση
Ανακοίνωση της συγχώνευσης με απορρόφηση της «ΑΤΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» από την «HELLAS ONLINE» Η Ανώνυμη Εταιρία «HELLAS ONLINE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (δ.τ.«Hellas online») ανακοινώνει ότι τα Διοικητικά Συμβούλια της Εταιρίας και της θυγατρικής της «ΑΤΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» αποφάσισαν στις 09.09.2011 την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης των δύο εταιριών, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, ως 100% θυγατρικής εταιρίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του Κ.Ν. 2190/1920 και του Ν.Δ. 1297/72. Ως ημερομηνία σύνταξης του Ισολογισμού Μετασχηματισμού ορίσθηκε η 30.06.2011. Από τη συγχώνευση αυτή δεν θα εκδοθούν νέες μετοχές της Hellas οnline καθόσον η απορροφούσα κατέχει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της απορροφούμενης. Η πραγματοποίηση της ανωτέρω συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των αναγκαίων αδειών και εγκρίσεων των αρμοδίων αρχών.
ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ
09. 09. 2011
Γνωστοποίηση
Η ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ (η Εταιρεία) σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3340/2005 και των κατ' εξουσιοδότηση αυτού αποφάσεων του ΔΣ της ΕΚ ανακοινώνει οτι, σ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ