www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

30.7.10

Ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου

30/07/2010
Μεταφορά αρμοδιότητας της διαχείρισης του δημόσιου χρέους
από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου στο Υπουργείο Οικονομικών



Μετά από πρόταση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χαρίλαου Σταυράκη, το Υπουργικό Συμβούλιο, με βάση τις πρόνοιες του άρθρου 51 (γ) των περί της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Νόμων 2002-2007, αποφάσισε τον Ιούλιο του 2008 τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων διαχειριστή του δημόσιου χρέους από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου στο Υπουργείο Οικονομικών, από την 1η Αυγούστου 2010. Η Βουλή ψήφισε στις 8 Ιουλίου 2010 σχετικά εναρμονιστικά νομοθετήματα.

Κατά συνέπεια, η αρμοδιότητα της διαχείρισης του δημόσιου χρέους καθώς και όλες οι επιμέρους δραστηριότητες που αφορούν τη διαχείριση μεταφέρονται πλέον οριστικά και επίσημα από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου στο Υπουργείο Οικονομικών, από την Κυριακή 1η Αυγούστου 2010. Επομένως, το επενδυτικό κοινό θα εξυπηρετείται από το Υπουργείο Οικονομικών, όπως περιγράφεται σε σχετική ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε στις 9 Ιουλίου 2010. Το κοινό προτρέπεται να επικοινωνεί με το Υπουργείο Οικονομικών για την παροχή οποιωνδήποτε επιπρόσθετων πληροφοριών ή/και διευκρινίσεων.

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Αθανάσιος Ορφανίδης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στο προσωπικό της Τράπεζας, που μέχρι σήμερα εκτελούσε άψογα τα καθήκοντα για την αποτελεσματική και αξιόπιστη διαχείριση του δημόσιου χρέους, καθώς και για τον επαγγελματισμό που επέδειξε κατά τη διετή μεταβατική περίοδο ανάθεσης των αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, εκφράζει την εκτίμησή του προς όλους όσοι διαχρονικά εργάστηκαν στο νευραλγικό τομέα της διαχείρισης του δημόσιου χρέους, που αποτελούσε αρμοδιότητα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για 47 συναπτά έτη - από την ίδρυσή της το 1963 - με ευεργετικά αποτελέσματα, τόσο για το κράτος όσο και για την κυπριακή οικονομία γενικότερα.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ