www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

22.7.10

Ανακοίνωση τύπου

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου, αισθάνεται δικαιωμένος από την διακοπή της 2ης επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης της CENTRIC Πολυμέσα Α.Ε.



Η διοίκηση της εταιρείας, αν και ήλεγχε την πλειοψηφία των παριστάμενων μετοχών, αναγκάστηκε από την ισχυρή επιχειρηματολογία του ΣΕΔ και την αντίδραση μετόχων μειοψηφίας να διακόψει τη Γενική Συνέλευση, η οποία θα συνεχιστεί την Πέμπτη 22 Ιουλίου και ώρα 16.00, ώστε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της εταιρείας κάποια πληροφοριακά στοιχεία για τις υπό εξαγορά εταιρείες!

Ο ΣΕΔ δια των εκπροσώπων του, Χρήστου Σαμαρά Ειδικού Γραμματέα του Δ.Σ. και Γιώργου Κόκκα, Νομικού Συμβούλου, παρουσίασε στη Γενική Συνέλευση απόπειρα αποτίμησης των εταιρειών που εισφέρουν εταιρικά μερίδια (όσο αυτό ήταν εφικτό με τα ελάχιστα διαθέσιμα στοιχεία), δύο εκ των εγκυροτέρων αναλυτών της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, του Κωνσταντίνου Βέργου,(Προέδρου της ΕΕΠΑΜΑ) και του Μάνου Χατζηδάκη, η οποία είχε δημοσιευθεί ήδη στον οικονομικό τύπο.
Οι εκτιμήσεις των δύο ως άνω αναλυτών, συμφώνησαν ότι οι πραγματικές αποτιμήσεις των δύο εταιρειών που εισφέρουν μερίδια είναι κατά πολύ χαμηλότερες από αυτές που παρουσιάζει η διοίκηση της CENTRIC Πολυμέσα Α.Ε.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι αν και εξαγοράζονται σημαντικότατα
ποσοστά κανένας μέτοχος των υπό εξαγορά εταιρειών δεν εμφανίστηκε στην Γεν. Συνέλευση της CENTRIC Πολυμέσα Α.Ε. για να παρουσιάσει την εταιρεία του και να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις των μετόχων.
Εξ ίσου απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκαν για διευκρινήσεις και οι ορκωτοί ελεγκτές που έκαναν τις αποτιμήσεις

Δυστυχώς, η εταιρεία σήμερα, ανακοίνωσε επικαλούμενη τυπικούς λόγους, ότι δεν θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της πληροφοριακά στοιχεία για τις υπό εξαγορά εταιρείες εντός της προθεσμίας που δεσμεύθηκε , αλλά όταν και εάν συμφωνήσουν οι εμπλεκόμενες εταιρίες.

Ο ΣΕΔ μετά και αυτή την εξέλιξη αισθάνεται υποχρεωμένος για άλλη μια φορά να ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το ΣΔΟΕ, την Επιτροπή
Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, να ελέγξουν τα παρακάτω στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με την νομιμότητα των ενεργειών που συνοδεύουν την εν λόγω Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου:

1.Τα οικονομικά στοιχεία των εισφερόμενων εταιρειών.
2.Ποια φυσικά πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την κάθε μία εξ αυτών.
3.Αν υπάρχει οικονομική σχέση μεταξύ των μετόχων των υπό εξαγορά εταιρειών και κάποιων εκ των μετόχων της CENTRIC Πολυμέσα Α.Ε.
4.Αν η USMAR Management Limited, με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες νήσους, είναι εταιρεία εν λειτουργία, ή απλώς μια εταιρεία-σφραγίδα.

Στα πλαίσια του Μετοχικού Ακτιβισμού, οι εκπρόσωποι του ΣΕΔ θα είναι παρόντες και στην Γεν. Συνέλευση της CENTRIC Πολυμέσα Α.Ε. την Πέμπτη 22 Ιουλίου.
Καλούμε όλους τους μετόχους της εταιρείας να δώσουν το παρόν και με επιχειρήματα, πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μετόχων μειοψηφίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος..........Ο Γεν.Γραμματέας
Μπάμπης Εγγλέζος.....Γιάννης Σαρρής

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ