www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

26.1.23

JTI: Αύξηση παραγωγής στο εργοστάσιο Ξάνθης

 


JTI: Αύξηση παραγωγής στο εργοστάσιο Ξάνθης

Στοχευμένες δράσεις και καινοτόμες λύσεις υιοθετεί η JTI και στην Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας επιχειρηματικής της στρατηγικής για ένα βιώσιμο μέλλον και την επίτευξη του οράματός της για το 2030.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υλοποιώντας τους αναπτυξιακούς στόχους του ομίλου Japan Tobacco Inc σε όρους βιωσιμότητας, την περίοδο 2020-2022 η JTI αύξησε την παραγωγή στο εργοστάσιο της Ξάνθης κατά 112%. Την ίδια στιγμή, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τον εθνικό στόχο της ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών και της αύξησης του δείκτη απασχόλησης ιδιαίτερα στην ευαίσθητη περιοχή της Α. Μακεδονίας και Θράκης, η JTI συμβάλλει με το εξαγωγικό της αποτύπωμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας. Μάλιστα, το 2022 το 76% της παραγωγής του εργοστασίου εξάχθηκε σε αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το υπόλοιπο 24% να προορίζεται για την εγχώρια αγορά. 

Ωστόσο η παραγωγική και εξαγωγική αυτή ένταση δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση επιβάρυνση του Περιβάλλοντος. Το αντίθετο. Οι βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν και περαιτέρω δρομολογούνται στην παραγωγική μονάδα της Ξάνθης, συντάσσονται πλήρως με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο όμιλος JT να επιταχύνει τις προσπάθειές του για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του και την επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050. Για να το επιτύχει, ο όμιλος έχει επικαιροποιήσει τους στόχους του για την «Ενέργεια και τις Εκπομπές Ρύπων» στο τρέχον «Περιβαλλοντικό Σχέδιο του Ομίλου JT 2030» και στοχεύει να είναι ουδέτερος ως προς τον άνθρακα για τις δικές του δραστηριότητες έως το 2030.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ