www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

5.2.20

Αναβαθμίζονται οι ταμειακές μηχανές και διασυνδέονται με σύστημα TΑΧΙS

Αναβαθμίζονται οι ταμειακές μηχανές και διασυνδέονται με σύστημα TΑΧΙS


Σε ένα σημαντικό βήμα προς την καθολική ψηφιοποίηση των καταχωρήσεων των συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων, αλλά και στη λιανική, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Με απόφαση, την οποία υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, και αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι προδιαγραφές για την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών που θα διασυνδέονται online με το σύστημα TAXIS, ώστε να διαβιβάζουν στην πλατφόρμα myDATA των αποδείξεων λιανικής αναλυτικά ανά συναλλαγή.
Επίσης, με τις προδιαγραφές αυτές εισάγεται ένα νέο στοιχείο στις αποδείξεις λιανικής. Πρόκειται για το QR Code, με το οποίο θα αποδεικνύεται η εγκυρότητα ή μη μιας απόδειξης. Μέσω αυτού, θα μπορεί να ελέγχεται αν το παραστατικό, που εξέδωσε η επιχείρηση είναι το ίδιο με αυτό, που θα καταχωρήσει στο myDATA.
Στο προσεχές διάστημα, η ΑΑΔΕ θα οριστικοποιήσει τις τεχνολογίες ελέγχου των παραστατικών αυτών. Η αναβάθμιση των προδιαγραφών των ταμειακών μηχανών είναι αναγκαία για την αποκατάσταση του υγιούς ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ