www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

11.1.20

Lamda: Άνοδος κερδών 13,5% στο 9μηνο

Lamda: Άνοδος κερδών 13,5% στο 9μηνο


Αύξηση 13,5% εμφάνισαν τα καθαρά αποτελέσματα της Lamda Development κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2019, όπως ανακοινώθηκε.
Συγκεκριμένα, τα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA προ αποτιμήσεων των εμπορικών ακινήτων και εξόδων έργου Ελληνικού το εννεάμηνο 2019 ανήλθαν σε € 40,9 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 12,7%, ενώ τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε € 30,2 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 13,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Το σύνολο της καθαρής αξίας ενεργητικού (NAV) αυξήθηκε κατά 9,2% σε € 479,2 εκατ.
Ο κύκλος εργασιών στο σύνολο των εμπορικών κέντρων της εταιρείας παρουσίασε αύξηση 2,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 και η μέση πληρότητα προσεγγίζει το 99%, ενώ παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον για νέες μισθώσεις, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Το συνολικό ενοποιημένο EBITDA προ αποτιμήσεων των εμπορικών ακινήτων και εξόδων έργου Ελληνικού ανήλθε σε € 40,9 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12,7%, αποτυπώνοντας την άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας των εμπορικών κέντρων, καθώς και τη θετική επίπτωση της εφαρμογής του νέου διεθνούς λογιστικού προτύπου που αφορά την απεικόνιση της δαπάνης της λειτουργικής μίσθωσης του Mediterranean Cosmos. Σε ενοποιημένο επίπεδο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε € 30,2 εκατ. έναντι € 26,6 εκατ. το εννεάμηνο του 2018, καταγράφοντας αύξηση 13,5%, κυρίως λόγω των βελτιωμένων αποτιμήσεων των επενδυτικών ακινήτων.
Η  Καθαρή Αξία Ενεργητικού προ φόρων (Net Asset Value) ανήλθε την 30/09/2019 σε € 479,2 εκατ.
Ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς την αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου (Net Loan to Value) ανέρχεται σε 38,1%, επίπεδο ιδιαίτερα ικανοποιητικό.
Η τιμή της μετοχής της εταιρείας την 31/12/2019 ανήλθε σε € 8,23, παρουσιάζοντας άνοδο 53,4% σε σχέση με το κλείσιμο την 31/12/2018. Η άνοδος αυτή είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή δεδομένης της  Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου κατά € 650 εκατ. τον Δεκέμβριο του 2019 με τιμή διάθεσης € 6,70 ανά μετοχή.  
H Lamda Development ολοκλήρωσε τον Δεκέμβριο 2019, με υπερκάλυψη, τη μεγαλύτερη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μη τραπεζικού ιδρύματος, που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, ύψους € 650 εκατ. Στην ΑΜΚ, εκτός των βασικών μετόχων, συμμετείχαν σημαντικοί άλλοι επενδυτές, περιλαμβανομένης και της εταιρείας, στρατηγικού πλέον συνεργάτη της Εταιρείας μας,  Aegean Airlines, γεγονός που επιβεβαιώνει πως η επιχειρηματική κοινότητα στηρίζει το έργο του Ελληνικού. Από επενδυτές εκτός Ελλάδος, ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμμετοχή της EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) η οποία απέκτησε μετά την συμμετοχή της στην ΑΜΚ περίπου το 1,8% της Εταιρείας. Η Lamda Development αποκτά πλέον κεφαλαιοποίηση και καθαρή αξία ενεργητικού άνω του € 1 δισ.
Αναφορικά με την επένδυση του Ελληνικού, η Lamda Development σημειώνει ότι, έχουν αρθεί οι περισσότερες εκκρεμότητες, μεταξύ των οποίων η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, ενώ βρίσκονται εν εξελίξει η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η χορήγηση της άδειας καζίνο, η τακτοποίηση των εμπραγμάτων δικαιωμάτων, καθώς και η έκδοση αποφάσεων επί των εκκρεμών αιτήσεων ακύρωσης. Με τη διευθέτηση και των εν λόγω ζητημάτων, η Εταιρεία θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την υλοποίηση του μεγαλύτερου επενδυτικού έργου της σύγχρονης Ελλάδας.
Τον Δεκέμβριο του 2019 ξεκίνησε επίσης η λειτουργία του μεγαλύτερου τμήματος της επέκτασης του Golden Hall, επένδυση της τάξεως των € 25 εκατ. περίπου. Στον νέο αυτό χώρο λειτουργεί, εκτός των νέων καταστημάτων, εστιατορίων και καφέ, και ο μεγάλος και πλέον ποιοτικός χώρος παιδικής αναψυχής και εκπαίδευσης XPLORE, ο οποίος αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητά τα πρότυπα της οικογενειακής διασκέδασης στην Αθήνα, όπως εκτιμά η εταιρεία.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ