www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

23.10.19

Στην πρώτη θέση η Ελλάδα σε επενδύσεις στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ

Στην πρώτη θέση η Ελλάδα σε επενδύσεις στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ


Στην πρώτη θέση ως προς τις επενδύσεις που ενεργοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) σε σχέση με το ΑΕΠ της βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λίγο πριν λήξει η θητεία της.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα επωφελήθηκε από χρηματοδότηση ύψους 2,7 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, κάτι που αναμένεται να ενεργοποιήσει συνολικές επενδύσεις ύψους 12,1 δισ. ευρώ. Εγκρίθηκαν 33 προγράμματα και συμφωνίες με μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ο αριθμός των ΜμΕ που θα επωφεληθούν από τη βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση αναμένεται να ανέλθει στις 25.820.
Ως παραδείγματα έργων που στήριξε το λεγόμενο Σχέδιο Γιούνκερ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει το δάνειο ύψους 13 εκατ. ευρώ στην εταιρεία παραγωγής μπαταριών Systems Sunlight, που της δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα κατά 65 %, δηλαδή σε 2,5 εκατ. στοιχεία ετησίως. Επίσης, αναφέρεται ο ελληνικός όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ που έλαβε χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ, με την υποστήριξη του ΕΤΣΕ, ύψους 24 εκατ. ευρώ για την κατασκευή και λειτουργία τριών αιολικών πάρκων, αλλά και η Agrifarm, μια συνεργατική εταιρεία που αποτελείται από πέντε εκμεταλλεύσεις μικρής κλίμακας, οι οποίες καλλιεργούν γεωργικά προϊόντα -κυρίως όσπρια και ρύζι- με φυσικό τρόπο.
Συνολικά στην ΕΕ, μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, το Σχέδιο Γιούνκερ προβλέπεται να έχει κινητοποιήσει πρόσθετες επενδύσεις ύψους 439,4 δισ. ευρώ.
Επιπλέον, περισσότερες από ένα εκατομμύριο νεοφυείς και μικρές επιχειρήσεις αναμένεται να ωφεληθούν από τη βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση. Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περίπου το 70% των επενδύσεων που αναμένεται να κινητοποιηθούν προέρχεται από ιδιωτικούς πόρους, πράγμα που σημαίνει ότι το Σχέδιο Γιούνκερ εκπλήρωσε και τον στόχο της κινητοποίησης ιδιωτικών επενδύσεων.
Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ