www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

8.10.19

Οφειλές άνω των 4 δισ. στη ρύθμιση των 120 δόσεων- Στις 660.000 οι εγκεκριμένες αιτήσεις

Οφειλές άνω των 4 δισ. στη ρύθμιση των 120 δόσεων- Στις 660.000 οι εγκεκριμένες αιτήσεις


Οφειλές προς την εφορία άνω των 4 δισ. ευρώ διακανονίστηκαν στο πλαίσιο της ρύθμισης των 120 δόσεων που έληξε χθες. Πρόκειται για οφειλές των οποίων -με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως και χθες το απόγευμα, λίγο πριν κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα- είχε καταβληθεί και η πρώτη δόση της ρύθμισης.  Ειδικότερα, η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε για 454.246 ρυθμίσεις, απο τις οποίες, με την καταβολή της πρώτης δόσης, εισπράχθηκαν έσοδα 401,9 εκατ. ευρώ. Συνολικά, το πλήθος των εγκεκριμένων αιτήσεων ρύθμισης ανήλθε σε 660.082, ενώ το συνολικό ρυθμιζόμενο ποσό που αντιστοιχεί σε αυτές ανέρχεται σε 6,370 δισ. ευρώ. Απο το ποσό αυτό, τα 4,498 δισ. ευρώ είναι αρχική οφειλή και το υπόλοιπο 1,872 δισ. ευρώ είναι προσαυξήσεις.
Πλέον, απο σήμερα, οι οφειλέτες μπορούν να ρυθμίζουν τα χρέη τους προς την εφορία μόνο μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 ή 24 δόσεων, ανάλογα με την κατηγορία της οφειλής τους.
Γ. Βρούτσης: Αποτελεί ρεκόρ τόσο ο αριθμός των οφειλετών που εντάχθηκαν στην ρύθμιση των 120 δόσεων, όσο και το τελικό ρυθμισμένο ποσό
«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία. Αποτελεί ρεκόρ -που ξεπερνάει όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις- τόσο ο αριθμός των οφειλετών που εντάχθηκαν στην ρύθμιση, όσο και το τελικό ρυθμισμένο ποσό».
Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του για τη ρύθμιση των 120 δόσεων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης σημειώνει ότι στη ρύθμιση εντάχθηκαν 432.599 οφειλέτες, δηλαδή περίπου το 1/3 του συνόλου των οφειλετών, ενώ το ρυθμισμένο ποσό, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), θα κυμανθεί πάνω από 4,5 δισ ευρώ.
«Επιδίωξη της κυβέρνησής μας είναι μέσα από ένα μίγμα διαφορετικής οικονομικής πολιτικής, μειωμένων φόρων και εισφορών, με μία οικονομία που αναπτύσσεται διαρκώς, με μία αγορά εργασίας που ενισχύεται, με την ανεργία συνεχώς να αποκλιμακώνεται και, κυρίως, με ένα δίκαιο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, να μην δημιουργούνται νέες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως στο παρελθόν. Η συνέπεια απέναντι στις υποχρεώσεις του κάθε πολίτη και επιχείρησης προς το κράτος αποτελεί τον καλύτερο και πιο ασφαλή οδηγό προς το μέλλον» τονίζει ο υπουργός Εργασίας.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ