www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

19.6.18

Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών: Η ελάφρυνση χρέους θα φέρει περισσότερους επενδυτές στην Ελλάδα

Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών: Η ελάφρυνση χρέους θα φέρει περισσότερους επενδυτές στην Ελλάδα


Στα πλαίσια του 7th Greek Investment Forum της ΕΧΑΕ που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης μίλησε στο THE STREET.COM και στο FOX BUSINESS.
Ο Σωκράτης Λαζαρίδης μιλώντας στο THE STREET.COM δήλωσε ότι η σαφήνεια σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας θα καθησυχάσει τους διεθνείς επενδυτές που επενδύουν στην Ελλάδα και θα προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις.
«Σε μια αγορά στην οποία το 65% ανήκει σε ξένους επενδυτές, πιστεύω ότι έχουμε την ευκαιρία να προσελκύσουμε πρόσθετες επενδύσεις για την ταχύτερη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε.
Μιλώντας στο FoX, τόνισε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή σημαντικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.
Εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία στηρίζεται περισσότερο στον τουρισμό, γεγονός που εξηγεί το επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, ειδικά στο real estate, αλλά επεκτείνεται και στη φαρμακοβιομηχανία.
Σχολιάζοντας τις συνέπειες που θα έχει η επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ, εκτίμησε ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός εταιρειών που επηρεάζονται, ενώ τόνισε ότι το ερώτημα είναι, αν αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε μείωση τιμών λόγω μεγαλύτερου ανταγωνισμού στις μικρότερες αγορές και πόσο θα δημιουργήσει πίεση στην αξία των εμπλεκόμενων εταιρειών.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ