www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

13.3.18

Δύο επιστολές της Novartis στον Α. Σαμαρά και cd με 165 αρχεία διαβιβάστηκαν στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης

Δύο επιστολές της Novartis στον Α. Σαμαρά και cd με 165 αρχεία διαβιβάστηκαν στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης


Συμπληρωματικά στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση Novartis, διαβιβάστηκαν κατά πληροφορίες στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Στα στοιχεία περιλαμβάνονται δύο επιστολές της Novartis στον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά που αφορούν ζητήματα φαρμακευτικής δαπάνης. Η μια επιστολή, είναι με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2014, αφορά MOU για φαρμακευτική δαπάνη, και εκεί η Novartis δηλώνει ότι είναι ανάμεσα στις εταιρείες εκείνες που συγκροτούν το think tank για το πέρασμα της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης στη σταθερότητα και την ανάπτυξη.
Στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή περιλαμβάνεται επίσης ένα ιδιόχειρο σημείωμα, σε χαρτί που φέρει τα επίσημα διακριτικά του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, στο οποίο αναγράφεται το τηλέφωνο στελέχους της ΝΔ. Τα στοιχεία αυτά έχει προσκομίσει η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση και έχει δηλώσει ότι το πήγε στην εταιρεία ο κ. Φρουζής, την επομένη της συνάντησής του με τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. Στη Βουλή διαβιβάστηκε και CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Novartis.
Στην επιτροπή ο Ε. Βενιζέλος
Στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης είναι προγραμματισμένη απόψε η αυτοπρόσωπη παρουσία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά από σειρά ενστάσεων και αιτημάτων, με δύο έγγραφά του προς την επιτροπή. Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, ο Ε. Βενιζέλος προσέρχεται και για τη παροχή εξηγήσεων ως εξεταζόμενο πρόσωπο.
Αίτημα για κλήση μαρτύρων από τη ΔΗΣΥ
Επίσης, το μέλος της ειδικής επιτροπής και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με επιστολή του προτείνει να κληθούν ως μάρτυρες, ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, η κ. Suzanne Kohout, σημερινή πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Novartis, και οι μάρτυρες που αναφέρονται στη δικογραφία με κωδικό όνομα.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ