www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

1.8.16

Τις υποχρεώσεις των λογιστηρίων για τον Αύγουστο


Τις υποχρεώσεις των λογιστηρίων για τον Αύγουστο
αναφέρει το ενημερωτικό έγγραφο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρήσεων.


Όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο «το μόνο παρήγορο, είναι ότι ο μήνας Αύγουστος, έχει τις λιγότερες οικονομικές επιβαρύνσεις δηλαδή 3,9 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 5,4 δισ. ευρώ του Ιουλίου που πέρασε και τον Σεπτέμβριο του ΕΝΦΙΑ, που έρχεται».
Στο έγγραφο αναφέρονται οι εξής υποχρεώσεις:
Το σύνολο των φορολογικών εσόδων που προσδοκά το δημόσιο τον Αύγουστο είναι 3,9 δισ. ευρώ, στις παρακάτω ημερομηνίες:
- 1/8
Διόρθωση στοιχείων Ε9.
Οι μεταβολές στο Ε9 προηγούμενου μήνα, μπορούν να γίνουν εμπρόθεσμα μέσω taxis εντός 30 ημερών από την ημερομηνία μεταβολής.
-16/8
Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015, φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα (ΕΕ, ΟΕ) τα οποία τηρούν απλογραφικά βιβλία.
-26/8
Δήλωση ανακεφαλαιωτικού πίνακα (listing).
Αν η επιχείρησή σας , ανεξαρτήτου κατηγορίας τήρησης λογιστικών βιβλίων, κατά τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποίησε ενδοκοινοτικές αποκτήσεις και
παραδόσεις αγαθών, καθώς και παρεχόμενων υπηρεσιών και λήψης υπηρεσιών, πρέπει να καταθέσετε ανακεφαλαιωτικό πίνακα.
-31/8
Δήλωση intrastat.
Αν η επιχείρησή σας, ανεξαρτήτου κατηγορίας τήρησης λογιστικών βιβλίων, κατά τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποίησε ενδοκοινοτικές συναλλαγές (εκτός υπηρεσιών), πρέπει να καταθέσετε δήλωση intrastat. Η υποβολή της δήλωσης γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου στη διεύθυνση ΕΣΥΕ.
-31/8
Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ.
Καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ, κλπ ταμείων μισθολογικής περιόδου προηγούμενου μήνα.
-31/8
Υποβολή ΑΠΔ σε ΙΚΑ.
Αν η επιχείρησή σας, κατά τον προηγούμενο μήνα απασχόλησε έμμισθο ή ημερομίσθιο προσωπικό, πρέπει να υποβάλλετε στο ΙΚΑ ΑΠΔ περιόδου προηγούμενου μήνα, καθώς και τις εισφορές Δώρου Πάσχα.
-31/8
Υποβολή προσωρινής δήλωσης.
Υποβολή προσωρινής δήλωσης του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και Εισφοράς Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και του Φόρου Ελευθέριων Επαγγελμάτων που παρακρατήθηκε, τον προ-προηγούμενο μήνα.
-31/8
2η δόση φόρου εισοδήματος.
Καταβολή δόσης φόρου εισοδήματος, για χρεωστικές δηλώσεις νομικών προσώπων.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ