www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

10.5.16

Ο έκτος specialty limited edition καφές του MicroFarm Project

Ο έκτος specialty limited edition καφές του MicroFarm Project από την Coffee Island


Αθήνα, 10 Μαΐου 2016. H Coffee Island ανακοινώνει τη συνέχεια του Microfarm project, το οποίο φέρνει στο ποτήρι των καταναλωτών το νέο Kenya Karatina ΑΑ, τον έκτο κατά σειρά specialty coffee, ο οποίος προέρχεται από την Κένυα, «το λίκνο της ανθρωπότητας» όπως έχει χαρακτηριστεί και στην οποία συναντάμε εξαιρετικές ποικιλίες καφέ Arabica. Οι «ειδικοί» του καφέ της Coffee Island ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να ανακαλύψουν νέους ανθρώπους, με διαφορετική κουλτούρα αλλά το ίδιο πάθος για τον καφέ και μέσω του direct trade φέρνουν τις καλύτερες ποικιλίες στα καφεκοπτεία της.

O Kenya Karatina ΑΑ έχει πάρει το όνομά του από τον ομώνυμο συνεταιρισμό Karatina, ο οποίος βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Karatina, στην περιοχή Nyeri στην Κεντρική Επαρχία της Κένυας. Η περιοχή έχει βαθύ, καλά ξηραμένο και γόνιμο κόκκινο ηφαιστειακό έδαφος ανάμεσα στα ύψη των 1800 και 2000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με 953 χιλιοστά βροχής ετησίως. Στην Κένυα συναντάμε τις εξαιρετικές ποικιλίες καφέ Arabica, SL28 και SL34 – που είναι καφέδες παγκοσμίως γνωστοί και λατρευτοί για την υπέροχη πολυπλοκότητά τους στο ποτήρι, με απαράμιλλη οξύτητα.

Περίπου το 60% του καφέ της Κένυας παράγεται σε συνεταιρισμούς με τους καλλιεργητές να έχουν κτήματα ή φυτείες. Συνήθως, μια μικρή γεωργική έκταση, ή αλλιώς “Shamba”, αποτελείται από καφέ μεγαλωμένο υπό σκιά, ένα σπίτι, την οικογενειακή αγελάδα και μια καλή ποικιλία από λαχανικά και φρούτα για την καθημερινή χρήση της οικογένειας. Το κλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με τα εύφορα ηφαιστιογενή εδάφη, είναι το κλειδί για τις απίστευτες γεύσεις που μπορούν να βρεθούν μέσα στον καφέ.

Η Coffee Island μέσα από τη στρατηγική του direct trade σεβόμενη τους μεμονωμένους παραγωγούς και συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής του καφέ έρχεται σε άμεση επαφή με τους ίδιους τους παραγωγούς και συνάπτει άμεσες συμφωνίες μαζί τους με στόχο την εξασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας καφέ για τον καταναλωτή.

Το λανσάρισμα του καφέ Kenya Karatina ΑΑ αποτελεί ακόμα μία παγκόσμια αποκλειστικότητα καθώς θα διατίθεται μόνο στα καφεκοπτεία Coffee Island για τους επόμενους 3-4 μήνες, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Θα δίνονται πληροφορίες για τη φάρμα, το είδος του καρπού, τη μέθοδο επεξεργασίας του καρπού, το προφίλ ψησίματος του καφέ και το γευστικό προφίλ του. Μπορείτε να τον βρείτε από σήμερα σε συσκευασία των 200gr στο Microfarm Stand στα καφεκοπτεία της Coffee Island!

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ