www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

28.11.14

Ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου Αιολικού Πάρκου της Honda

Ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου Αιολικού Πάρκου της Honda στη Βραζιλίαστόχος η κάλυψη των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια του εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων στο Sao Paolo από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 


Στην προσπάθεια της να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της, η Honda έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που ξεκίνησε τη λειτουργία εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από αιολική ενέργεια.
Η εταιρεία Honda Energy do Brasil Ltda κατασκεύασε ένα αιολικό πάρκο, μια επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων βραζιλιάνικα ρεάλ (περίπου € 31,315 εκατομμύρια ευρώ), στην πόλη της Xangri-La στο Rio Grande do Sul, στο νοτιότερο τμήμα της Βραζιλίας (περίπου 1.000 χιλιόμετρα νοτιότερα από το εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της Honda, που βρίσκεται στην περιοχή Sumaré, Σάο Πάολο). Στόχος της εταιρείας Honda Energy είναι η προώθηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρισμού στη Βραζιλία.
Το αιολικό πάρκο της εταιρείας Honda Energy διαθέτει εννέα ανεμογεννήτριες, οποίες έχουν τη δυνατότητα ετήσιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 95.000 MWh, μέγεθος που ισοδυναμεί με την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη συνολική παραγωγή των αυτοκινήτων της Honda στη Βραζιλία (περίπου 140.000 μονάδες). Με αυτή την επένδυση η Honda αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά από 2.200 τόνους ετησίως.
Ο Πρόεδρος της Honda Energy do Brasil Ltda, Carlos Eigi, δήλωσε: “ Είμαι πολύ ικανοποιημένος που κάναμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την έναρξη της λειτουργίας αυτού του αιολικού πάρκου σήμερα. Η Honda από την πρώτη κιόλας στιγμή που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στη Βραζιλία το 1976, είχε αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και την κοινωνία στα πλαίσια της φιλοσοφίας της “Blue Skies for our children”.
Η Honda έχει θέσει ως στόχος της, τη μείωση των εκπομπών CO2 από την παραγωγή των προϊόντων της σε παγκόσμιο επίπεδο σε ποσοστό 30% μέχρι το 2020 συγκρινόμενο με τα επίπεδα του 2000. Στην προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου έχει ενισχύσει τις πρωτοβουλίες για τη μείωση των εκπομπών CO2 σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής προϊόντων και της αλυσίδας εφοδιασμού.
Ξεκίνησε η λειτουργία του αιολικού πάρκου της Honda Energy









Επικοινωνία:
Γιώργος Παππάς
Δ/ντής Εταιρικής Επικοινωνίας
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.
Τηλ.: 210 3483744 κιν: 6936129309

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ