www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

25.2.14

Απαράδεκτες οι ετσιθελικές διακοπές ρεύματος της ΑΗΚ


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΣΕΕΑΑΕΚ)


____________________________________________________________
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαράδεκτες οι ετσιθελικές διακοπές ρεύματος της ΑΗΚ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ελεύθερης Ανταγωνιστικής Αγοράς Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΕΑΑΕΚ) παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της ΑΗΚ και τον αντίκτυπο που αυτές έχουν στην κυπριακή κοινωνία και θεωρεί το ολιγότερο προκλητική την απόφαση των εργαζομένων της ΑΗΚ να αποκόπτουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω απεργίας.

Αν και το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό και αναφαίρετο, την ίδια ώρα δε μπορούμε να παραβλέψουμε τον εκβιασμό και την ομηρία που υφίσταται σήμερα ο Κύπριος καταναλωτής – ομηρία του μονοπωλίου της ΑΗΚ.

Οι πολίτες έχουν εξοργιστεί και μαζί τους βεβαίως και εμείς. Γιατί για εμάς τους ιδιώτες που για χρόνια τώρα παλεύουμε για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού,  ώστε επιτέλους ο Κύπριος καταναλωτής να έχει εναλλακτική επιλογή για την προμήθεια ρεύματος και μάλιστα σε χαμηλότερες τιμές, η πρόκληση είναι μεγαλύτερη. Τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, η ευθυνοφοβία της κρατικής μηχανής, η ξεκάθαρη τάση για προστασία του μονοπωλίου της ΑΗΚ και των συμφερόντων της, παρεμποδίζουν το πραγματικό άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού, απωθούν τεράστιες επενδύσεις στον τομέα αυτό και δεν έχουν επιτρέψει την δραστηριοποίηση ιδιωτών καθιστώντας τον Κύπριο πολίτη όμηρο της ΑΗΚ.

Καλούμε την Πολιτεία, την ΡΑΕΚ, τα αρμόδια Υπουργεία, τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, να εργαστούμε όλοι μαζί για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού που θα επιτρέψει την είσοδο ιδιωτών στο παιχνίδι. Έτσι, ο Κύπριος καταναλωτής θα έχει επιτέλους την επιλογή και θα πάψει να εξαρτάται από τις  αποφάσεις και τις ενέργειες της ΑΗΚ που όπως διαπιστώνουμε στο τέλος της ημέρας έχουν ως αποκλειστικό γνώμονα την προστασία των δικών της συμφερόντων και μόνο και σε καμία περίπτωση του καταναλωτή.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες ή δηλώσεις. Για επικοινωνία:

Παύλος Λιασίδης, Πρόεδρος ΣΕΕΑΑΕΚ, 96-400 357

                    
 
Λεωφ. Ακροπόλεως 2 & Γλαύκου, Τηλ.: 22665102, Τέλεφαξ: 22669459, Τ.Θ. 21657, Λευκωσία                           




ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ