www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

13.1.14

Η Cyta διαφωνεί με την ταυτοποίηση των καρτών κινητής τηλεφωνίας




Προειδοποιεί για σοβαρές επιπτώσεις και καλεί τη Βουλή
να προχωρήσει εκ νέου σε διάλογο, πριν τη λήψη οριστικών αποφάσεων


Η Cyta εκφράζει την έντονη διαφωνία της με την προώθηση νομοθεσίας για ταυτοποίηση των προπληρωμένων καρτών κινητής τηλεφωνίας, ένα θέμα που επανήλθε πρόσφατα στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή. Όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα η Cyta σημειώνει πως ενδεχόμενη απόφαση για επώνυμες πλέον κάρτες προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας, δεν αποτελεί δραστικό μέτρο για αντιμετώπιση εγκλημάτων και δη του οργανωμένου εγκλήματος, όπως επιχειρηματολογούν Υπουργείο Δικαιοσύνης και βουλευτές.

Η άποψη του Οργανισμού ενισχύεται και με πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Κινητής Τηλεφωνίας (GSMA), που διαπιστώνει πως η ταυτοποίηση των καρτών κινητής τηλεφωνίας δεν επηρεάζει θετικά την αντιμετώπιση του εγκλήματος. Σύμφωνα με την έκθεση, αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων η Αγγλία, η Τσεχία και η Ρουμανία, εξέτασαν την πιθανότητα καταγραφής των προπληρωμένων καρτών και την απέρριψαν ως μη αποτελεσματική. Το Μεξικό εφάρμοσε το μέτρο αυτό και τρία χρόνια μετά το κατήργησε, αφού οι μελέτες αξιολόγησης του μέτρου έδειξαν ότι δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η   θέση της Ευρωπαίας Επιτρόπου για Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλστρομ. «Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να δεικνύουν ότι θα υπάρξουν οφέλη όσον αφορά τη διεξαγωγή ερευνών για εγκλήματα ή την ομαλή λειτουργία της αγοράς, ως εκ τούτου δεν υπάρχει ανάγκη για κοινή τοποθέτηση από την Ε.Ε.», δήλωσε η Ευρωπαία αξιωματούχος. Σημειώνεται, επίσης,  ότι, το μέτρο αυτό εφαρμόζεται μόνο σε μικρό αριθμό χωρών, μελών της Ε.Ε. 

Μια άλλη σοβαρή πτυχή του θέματος είναι οι σημαντικές απώλειες που θα έχει ο Οργανισμός με την πιθανή υιοθέτηση αυτού του μέτρου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, οι απώλειες θα ανέρχονται σε 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ σημαντικό θα είναι και το κόστος της ταυτοποίησης των υφιστάμενων συνδρομητών. Η ταυτοποίηση των προπληρωμένων καρτών κινητής τηλεφωνίας θα οδηγήσει στη μείωση της διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας, τη δυσανάλογη σχέση κόστους και οφέλους και την ανάπτυξη «μαύρης αγοράς» για κλεμμένες ή παράνομες κάρτες SIM.

Τέτοιου είδους αποφάσεις θα επενεργήσουν αρνητικά σε μια περίοδο που προτεραιότητα για τη Cyta είναι η διατήρηση και αύξηση της αξίας της. Η Cyta απευθύνει έκκληση προς την Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων, πριν τη λήψη της οποιασδήποτε απόφασης και προώθησης του θέματος ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, να επιδιώξει εκ νέου το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, τόσο με τη Cyta, όσο και με τους άλλους πάροχους  κινητής τηλεφωνίας.  CytCΨ
 Η Cyta παραμένει στη διάθεση τόσο της Βουλής, όσο και της κυβέρνησης για συζήτηση του θέματος.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ