www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

30.7.13

ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ: «ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ»






Το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Αντρέας Τελεβάντος, με δηλώσεις του χαιρέτισε την έξοδο της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης, κάλεσε τους μέτοχους να δραστηριοποιηθούν, για  επανέλθει η αξιοπιστία της τράπεζας και ζήτησε να σταματήσει η δημόσια αντιπαράθεση.



«Η διάσωση της Τράπεζας Κύπρου είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Οι δημόσιες αντιπαραθέσεις για την πορεία της Τράπεζας δυσκολεύουν την προσπάθεια για εξυγίανση της. Ευθύνες για τη σημερινή της κατάντια υπάρχουν και μάλιστα βαρύτατες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι θεσμοί της πολιτείας θα τις αποδώσουν σ’ αυτούς που τους ανήκουν. Πρώτη προτεραιότητα τώρα πρέπει να είναι η νηφάλια και ορθολογιστική αξιολόγηση των δεδομένων και η συλλογική αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί, μετά από την απομείωση των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου», είπε ο κ. Τελεβάντος και συνέχισε:

«Είναι θετικό το γεγονός ότι η Τράπεζα Κύπρου θα εξέλθει τις επόμενες ώρες από το καθεστώτος εξυγίανσης. Από δω και πέρα, οι μέτοχοι της Τράπεζας θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη των αποφάσεων, έτσι ώστε να επανέλθει η αναγκαία εμπιστοσύνη στην Τράπεζα Κύπρου και κατ’ επέκταση γενικότερα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το κράτος πρέπει να έλθει αρωγός στην προσπάθεια των μετόχων, για ομαλοποίηση της λειτουργίας της Τράπεζας», τόνισε ο Αντρέας Τελεβάντος και πρόσθεσε:

«Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε με έμφαση, ότι για το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ εξυγίανση θα επιτευχθεί μόνο όταν απομακρυνθούν από την Τράπεζα Κύπρου τα υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη που ευθύνονται για τους κακούς χειρισμούς και τις λανθασμένες αποφάσεις, που έφεραν την Τράπεζα στο χείλος της καταστροφής. Δεν είναι δυνατόν και δίκαιο να χάνουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι στην Τράπεζα, λόγω των λανθασμένων χειρισμών διοικητικών στελεχών και οι αξιωματούχοι αυτοί να παραμένουν και να αναβαθμίζονται. Όλοι αυτοί που εκ του αποτελέσματος κρίνονται ανεπαρκείς πρέπει να φύγουν και να επωμισθούν τις συνέπειες των καταστροφικών τους αποφάσεων», κατέληξε ο κ. Τελεβάντος .











ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ: «ΜΕ ΤΟ ΓΕΣΥ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΠΑΥΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ»

Το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Αντρέας Τελεβάντος, με δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη για οριστική εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

«Η μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας είναι μονόδρομος και περνά μέσα από την εφαρμογή ενός ενοποιημένου συστήματος υγείας. Με την εφαρμογή του ΓεΣΥ προωθείται η αποτελεσματική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη βάση ενός μικτού συστήματος υγείας.

Το νέο σύστημα θα είναι κοινωνικά δίκαιο, καθολικό και θα διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση», είπε ο κ. Τελεβάντος και συνέχισε:

«Μόνο η οριστική εφαρμογή Γενικού Σχεδίου Υγείας θα μειώσει τις δημόσιες δαπάνες και θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας. Με το ΓεΣΥ θα παταχθεί η αλόγιστη συνταγογραφία φαρμάκων, θα ελεγχθούν οι τιμές στην αγορά φαρμάκων και εργαστηριακών αναλύσεων. Ακόμα θα περιοριστούν οι λίστες αναμονής και τα φαινόμενα διαπλοκής και «μέσου». Θα παταχθεί η φοροδιαφυγή στον τομέα υγείας.

Θα σταματήσει η εκμετάλλευση, ασθενών και τα φαινόμενα πλαστοπροσωπίας. Ο εκσυγχρονισμός ολόκληρου τους συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας στην πατρίδα μας θα συμβάλει δραστικά στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και τη βελτίωση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών. Με το ΓεΣΥ η πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας θα παύσει να είναι προνόμιο των ολίγων», κατέληξε ο κ. Τελεβάντος .







ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ