www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

21.6.12

Νέα κυβέρνηση με επίκεντρο το περιβάλλον, την κοινωνία και την ορθή διακυβέρνηση

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2012
Οι εκλογές τις 17ης Ιουνίου ίσως ήταν οι κρισιμότερες εκλογές της μεταπολιτευτικής περιόδου. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν για ομοψυχία, ενότητα και υπευθυνότητα. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους νεοεκλεγέντες βουλευτές και να ευχηθούμε καλή αρχή στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν, με την ελπίδα ότι η πολιτική που θα εφαρμοστεί θα έχει ανθρώπινο πρόσωπο, με άξονα το μέλλον του τόπου.


Πλέον δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Είναι ώρα για αληθινούς ηγέτες. Ηγέτες που θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του λαού στην Πολιτεία. Ήδη η πολύμηνη ακυβερνησία έβαλε σε δεύτερη μοίρα όποια πρωτοβουλία σχετικά με την κοινωνία και το περιβάλλον. Ήρθε η ώρα για ένα κράτος που θα δώσει ανάσα στην επιχειρηματικότητα, που θα ευνοήσει συμπράξεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, που θα δώσει προοπτική στην αειφορία. Είναι καιρός για κινητοποίηση όλων των φορέων, για διαμόρφωση πολιτικών και συντονισμό δράσεων σε διάφορα επίπεδα.
Την ώρα που προβλήματα όπως η φτώχεια, η ανυπαρξία της προνοιακής υποδομής, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ταλανίζουν τη χώρα, η ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της ενώπιον σοβαρών προκλήσεων.
Σήμερα, που οι ηγέτες όλου του κόσμου μαζί με χιλιάδες εκπροσώπους κρατών, διακρατικών οργανισμών, επιχειρήσεων και μη κυβερνητικών οργανώσεων συνέρχονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας προκειμένου να αποφασίσουν πως μπορούν να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη, η ελληνική πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να είναι απούσα από αυτές τις εξελίξεις.
Η νέα κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει τι είδους ανάπτυξη θέλει για την Ελλάδα. Η σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέσω ολοκληρωμένων στρατηγικών προγραμμάτων εταιρικής υπευθυνότητας που υιοθετεί ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων στη χώρα μας, αλλά και η ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας είναι παράμετροι στις οποίες οφείλει να ενσκήψει. Ωστόσο, για να γίνουν αυτά πραγματικότητα, οι επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργούν σε ένα «φιλο-επενδυτικό» περιβάλλον και να είναι ανταγωνιστικές.
Η προσέλκυση των αειφόρων επενδύσεων πρέπει να γίνει σημαία στην εκστρατεία της νέας κυβέρνησης, καθώς η ενθάρρυνση νέων μορφών ανάπτυξης θα λειτουργήσει λυτρωτικά για το οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Τα ενεργειακά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας είναι πολλά, όπως πολλά είναι και τα οφέλη που επιφυλάσσουν. Η δημοσιονομική ελάφρυνση των συνεπών οφειλετών, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος είναι τα σημαντικότερα.
Ακόμα, η Πολιτεία οφείλει να διαμορφώσει το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο απελευθερώνοντας και συσπειρώνοντας υγιείς δυνάμεις της αγοράς, μέσα από τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών, κινήτρων και την αξιοποίηση μηχανισμών για να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις και σε συνέχεια να επιτευχθούν συνέργειες δράσεων της αγοράς.
Η νέα κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει τα λάθη του παρελθόντος και να πραγματοποιήσει αλλαγές εκ θεμελίων σε συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά τις οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις.
Ο λαός έδωσε με τη ψήφο του ένα ηχηρό μήνυμα για ευθύνη, συνεργασία και προοπτική. Ας ευχηθούμε να ακουστεί για το καλό όλων μας.
Μιχάλης Σπανός
Διευθύνων Εταίρος
EuroCharity

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ