www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

14.6.12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την οικονομία 14/06/2012


Η Κυβέρνηση κάνει προσπάθειες προς μερικές κατευθύνσεις, έχοντας μπροστά της διάφορα σενάρια αναφορικά με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο γεύματος που παρέθεσε η Πρεσβεία της Δανίας στο πλαίσιο της Δανέζικης Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ο κ. Στεφάνου κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Υφυπουργού Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα ότι μπορεί να υπάρξει συνδυασμός προσφυγής στον Μηχανισμό και δανεισμού από Ρωσία ή ακόμη και Κίνα, είπε: «Είναι γεγονός ότι κάνουμε προσπάθειες προς μερικές κατευθύνσεις, έχοντας μπροστά μας διάφορα σενάρια αναφορικά με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που ασφαλώς ενδιαφέρει ολόκληρη την οικονομία, διότι γνωρίζετε και τον ρόλο των τραπεζών.

Από κεί και πέρα αυτά είναι λεπτά θέματα τα οποία χειριζόμαστε σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα, έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν για τη χώρα μας και την οικονομία μας. Οι επιλογές που είχαμε μπροστά μας και συνεχίζουμε να έχουμε είναι ασφαλώς η εξασφάλιση διακρατικού δανεισμού. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για αναχρηματοδότηση των τραπεζών με δικούς τους πόρους. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είχαμε προχωρήσει και στην έκδοση διατάγματος που στείλαμε στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει ασφαλώς και την πιθανότητα για προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης. Ακόμη, όμως, τα πράγματα είναι ρευστά, εργαζόμαστε προς διάφορες κατευθύνσεις και ανάλογα τα χειριζόμαστε για το καλό του τόπου».

Κληθείς να πει αν στην περίπτωση που επιτύχουν αυτές οι προσπάθειες για εξωτερικό δανεισμό αυτό θα αποκλείσει προσφυγή στον Μηχανισμό ή αν θα είναι συνδυασμός και των δυο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «δεν θα ήθελα να πω περισσότερα πράγματα, διότι αυτά εξαρτώνται από διάφορα δεδομένα τα οποία θα τα κρίνουμε όταν θα έχουμε μπροστά μας και κάποια συγκεκριμένα πράγματα».

Ερωτηθείς αν ο στόχος είναι να γίνει διακρατικός δανεισμός, ούτως ώστε στον Μηχανισμό να πάμε με ένα μικρότερο ποσό από αυτό που χρειάζεται η Λαϊκή Τράπεζα έτσι ώστε να αποφευχθούν οι όροι που θα τεθούν από τον Μηχανισμό, ο κ. Στεφάνου είπε: «Είχαμε κάνει ξεκάθαρο ότι ο στόχος μας είναι να αποφύγουμε τον Μηχανισμό, κάτι, όμως, που κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει, είναι ότι ίσως χρειαστεί να καταφύγουμε στον Μηχανισμό. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι από κεί και πέρα λόγω και της λεπτότητας των θεμάτων, και αυτά είναι θέματα που δεν παρακολουθούμε μόνο εμείς και δεν απασχολούν μόνο εμάς, απασχολούν ολόκληρη την Ευρώπη, γι’ αυτό και δεν θέλουμε να επεκταθούμε περισσότερο σε αυτά».

Κληθείς να σχολιάσει φήμες ότι το Σαββατοκύριακο θα υποβληθεί αίτηση προς τον Μηχανισμό, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «κυκλοφορούν πολλές φήμες και συνήθως οι φήμες δημιουργούν και πανικό. Θα πω και θα δηλώσω ξανά αυτό που είπαμε και χθες και προχθές: δεν έχουμε κάνει αίτηση για ένταξη στον Μηχανισμό».

Ερωτηθείς ποιο είναι το χρηματικό ποσό συνολικά που επιδιώκουμε να λάβουμε, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «υπάρχουν διάφορα σενάρια και εδώ γίνονται διάφορες διεργασίες. Όταν θα έρθει η ώρα, ανάλογα με τις εξελίξεις, θα δούμε και πώς θα δράσουμε».

Σε ερώτηση πότε θα κατατεθούν στη Βουλή τα μέτρα για εξυγίανση της οικονομίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «εργαζόμαστε πολύ εντατικά. Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του πακέτου, διότι όντως πρέπει σύντομα να είμαστε σε θέση να τα εξαγγείλουμε και να τα προωθήσουμε».

Σε ερώτηση αν το πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει μόνο φορολογίες, ο κ. Στεφάνου διερωτήθηκε: «Ποιος είπε ότι θα έχει φορολογικά μέτρα; Θα πω αυτό που είπε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: αυτό το πακέτο μέτρων δεν θα έχει να κάνει με τους εργαζόμενους».

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ