www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

21.2.12


Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση της EuroCharity στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την καταπολέμηση του φαινομένου της φτώχειας
Ευκαιρία συσπείρωσης δυνάμεων του επιχειρηματικού τομέα



Πρόταση κατέθεσε η EuroCharity προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρη Κρεμαστινό και τον ανεξάρτητο Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με αφορμή τη συμμετοχή της στην Ειδική Συνεδρία στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα: Νέα Φτώχεια και Κοινωνικός Αποκλεισμός: Πολιτικές Καταπολέμησης & Καθιέρωση ενός Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 στην αίθουσα της Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής.
Ο Διευθύνων Εταίρος της EuroCharity κ. Μιχάλης Σπανός στην πρότασή του ανέφερε:
«Σε συνέχεια σχετικής σας πρόσκλησης θα θέλαμε να σας κοινοποιήσουμε κάποιες σκέψεις και να θέσουμε υπόψη σας την παρακάτω πρόταση.
Σήμερα, το πολυδιάστατο φαινόμενο της φτώχειας αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Για την αντιμετώπισή του χρειάζεται η κινητοποίηση όλων των φορέων, αλλά και η διαμόρφωση πολιτικών και ο συντονισμός δράσεων σε διάφορα επίπεδα.
Η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να εξετάσει τη σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέσω ολοκληρωμένων στρατηγικών προγραμμάτων εταιρικής υπευθυνότητας που υιοθετεί ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων στη χώρα μας, παρά την περίοδο που διανύουμε.
Η Πολιτεία διαμορφώνοντας το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο θα μπορούσε να απελευθερώσει και να συντονίσει υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικής αγοράς, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια άμβλυνσης του φαινομένου της φτώχειας.
Ειδικά τα τελευταία χρόνια, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας (τόσο ελληνικές όσο και πολυεθνικές), παρατηρώντας την ραγδαία αύξηση των ποσοστών φτώχειας στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην ανακούφιση ομάδων πληθυσμού στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούνται, προσφέροντας εκτός από χρήματα πολλά είδη σίτισης, ένδυσης, υπόδησης, στέγασης, καθώς και ανεκτίμητη εθελοντική εργασία μέσω των εργαζομένων τους.
Έχοντας ως σκοπό την επίτευξη μεγαλύτερων αποτελεσμάτων, την προσέλκυση περισσότερων φορέων στην προσπάθειά αυτή αλλά και την αναγνώριση του κοινωνικού έργου που επιτελούν οι επιχειρήσεις στη χώρα μας, η Πολιτεία θα μπορούσε να αποτελέσει τον καταλυτικό παράγοντα στην προσπάθεια αυτή, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες αλλά και κίνητρα για να επιτευχθούν συνέργιες δράσεων του επιχειρηματικού κόσμου.
Ωστόσο αυτό απαιτεί καλή οργάνωση, ευελιξία και αποτελεσματική λειτουργία ενός τέτοιου μηχανισμού, ο οποίος θα διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση, την αδιαμφισβήτητη διαφάνεια και τη διαρκή ενημέρωση (reporting) όλων των ενδιαφερόμενων μερών σε όλα τα επίπεδα.
Πιστεύουμε ότι μέσα από μια τέτοια πρωτοβουλία, δίνεται μια σημαντική ευκαιρία συσπείρωσης δυνάμεων του επιχειρηματικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών, μέσω της αστείρευτης βοήθειας των μη κυβερνητικών οργανώσεων αλλά και της αξιοποίησης των μηχανισμών και δομών της Ελληνικής Πολιτείας, ενάντια στην καταπολέμηση του φαινομένου της φτώχειας στη χώρα μας».
- Τέλος –

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ