www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

17.8.11

Η Symantec Δημοσιεύει την Έκθεση Symantec Intelligence για τον Ιούλιο 2011

Emanuela Lombardo Στέλλα Μπικάκη Ματθαίος Βάλβης
Symantec Action Global Communications Hellas





+39 02 241 15249 210 72 40 160
Emanuela_lombardo@symantec.com
stella.bikakis@actionprgroup.com
matthew.valvis@actionprgroup.com


Η Symantec Δημοσιεύει την Έκθεση Symantec Intelligence για τον Ιούλιο 2011
Επιθετική χρήση των συνεχώς εναλλασσόμενων malware
οδήγησε σε αύξηση των εξελιγμένων επιθέσεων σε κοινωνικά δίκτυα

Αθήνα, 17 Αυγούστου 2011 –Η εταιρεία Symantec Corp. (σύμβολο στο χρηματιστήριο Nasdaq: SYMC) ανακοίνωσε την δημοσίευση της έκθεσής της Symantec Intelligence Report Ιούλιος 2011, την συνδυαστική έκθεση της Symantec που ενσωματώνει την έρευνα και ανάλυση από τις Εκθέσεις Symantec.cloud MessageLabs Intelligence και State of Spam & Phishing. Η ανάλυση αυτού του μήνα αποκαλύπτει μία επιθετική και συνεχώς εναλλασσόμενη κακόβουλη επίθεση πολυμορφικής φύσεως . Με ένα στα 280,9 email να θεωρείται ως κακόβουλο τον μήνα Ιούλιο, η αύξηση αντιστοιχούσε στο 23,7% του συνόλου όλων των email-borne malware που εντοπίστηκαν τον Ιούλιο. Ο αριθμός διπλασιάστηκε σε διάστημα 6 μηνών, κάτι που υποδεικνύει πόσο επιθετική στρατηγική ακολουθούν πλέον οι κυβερνοεγκληματίες.
Click to Tweet: Επιθετική χρήση των συνεχώς εναλλασσόμενων malware οδήγησε σε αύξηση των εξελιγμένων επιθέσεων σε κοινωνικά δίκτυα: http://bit.ly/qenShi
«Ο αριθμός των παραλλαγών του malware που χρησιμοποιείται σε κάθε επίθεση έχει αυξηθεί δραματικά σε σχέση με τους προηγούμενους έξι μήνες. Αυτός ο πολλαπλασιασμός των επιθέσεων malware, αυξάνει το ρίσκο, καθώς οι οργανισμοί δεν μπορούν να τους εντοπίσουν χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές τεχνικές ασφαλείας που διαθέτουν» είπε ο κ. Χρήστος Βεντούρης Technology Manager, της Symantec Ελλάς.

Η έκθεση καταδεικνύει ότι το malware συχνά περιέχεται εντός ενός εκτελέσιμου αρχείου, το οποίο περιλαμβάνεται σε ένα συνημμένο ZIP archive αρχείο και μεταμφιέζεται σε ένα PDF αρχείο ή ένα αρχείο office. «Αυτή η νέα επιθετική προσέγγιση διανομής πολυμορφικού malware σε τέτοια κλίμακα πρέπει να ανησυχεί αρκετές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα εκείνες που βασίζονται αποκλειστικά στα παραδοσιακά μέτρα ασφαλείας, κάτι που τα νέα αυτά είδη malware έχουν «εκπαιδευτεί» να αποφεύγουν. Ένα παράδειγμα αυτής της τεχνικής περιλαμβάνει αλλαγή του startup code σχεδόν σε κάθε έκδοση του malware; ευφυώς αλλάζοντας την δομή του κώδικα, καθίσταται δυσκολότερο για τους εξομοιωτές των προγραμμάτων anti-virus να εντοπίσουν τον κώδικα ως κακόβουλο» πρόσθεσε ο κ. Βεντούρης.
Επιπλέον ανάλυση αποκαλύπτει ότι οι επιθέσεις phishing αναζητούν διάφορα μέσα για να εκμεταλλευτούν τους χρήστες κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με τον κ. Βεντούρη, «Δύο κύρια σημεία από τα οποία διαφαίνεται αυτή η τάση είναι αρχικά η αύξηση του phishing σε wireless application protocol (WAP) σελίδες, ειδικά σχεδιασμένες για φορητές συσκευές και έπειτα η χρήση domain names που έχουν καταχωρηθεί για φορητές συσκευές, όπως για παράδειγμα το domain .mobi.»
Η Symantec εντόπισε phishing sites που εξαπατούσαν τέτοιου είδους ιστοσελίδες και συνεχίζει να παρακολουθεί αυτή την τάση. Τον Ιούλιο, brands και υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης είχαν συχνά εντοπιστεί σε αυτά τα phishing sites. Η στοχοποίηση των χρηστών κινητών τηλεφώνων είναι μέρος της στρατηγικής που ακολουθούν οι κυβερνοεγκληματίες για να επιτύχουν υποκλοπή των προσωπικών τους στοιχείων.
Σημαντικά σημεία της έκθεσης:

Spam: Τον Ιούλιο 2011, το παγκόσμιο ποσοστό spam στην κίνηση των email αυξήθηκε κατά 77,8% σε σχέση με τον Μάιο 2011, παρουσιάζοντας αύξηση 4,9%% (1 στα 1,29 emails).

Phishing: Τον Ιούλιο, η δραστηριότητα phishing αυξήθηκε κατά 0,01% σε σχέση με τον Ιούνιο 2011. Ένα στα 319,3 emails (0.313 %) περιείχαν κάποια μορφή επίθεσης phishing.

E-mail-borne Απειλές: Το παγκόσμιο ποσοστό email-borne ιών στην κίνηση των email ήταν ένα στα 280,9 emails (0.333 %) τον Ιούλιο, μία αύξηση της τάξης των 0,01% από τον Ιούνιο 2011.

Web-based Malware Απειλές: Τον Ιούλιο, η έκθεση Symantec Intelligence εντόπισε ένα μέσο όρο 6,797 Ιστοσελίδων σε καθημερινή βάση που φιλοξενούσαν malware και άλλα πιθανώς ανεπιθύμητα προγράμματα, όπως spyware και adware; Μία αύξηση 25,5% από τον Ιούνιο 2011.

Endpoint Threats: Το πιο συχνό Malware που παρεμποδίστηκε τον τελευταίο μήνα ήταν το W32.Ramnit!html, ένα worm που εξαπλώνεται μέσω removable drives και μολύνει executable αρχεία. Παραλλαγές του Ramnit worm αποτέλεσαν το 17,3% όλων των κακόβουλων λογισμικών που εμποδίστηκαν από τα λογισμικά ασφαλείας τον Ιούλιο.


Κάθετες Τάσεις:
• Τον Ιούλιο, ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας αποτέλεσε το μεγαλύτερο δέλεαρ για τους spammers με ποσοστό 80,7%.
• Τα επίπεδα spam στον τομέα της εκπαίδευσης άγγιξε το 80,3%, ενώ ο φαρμακευτικός τομέας κινήθηκε στο 77,9%. Το επίπεδο spam των υπηρεσιών πληροφορικής ήταν στο 77,8%, ενώ ο Δημόσιος τομέας και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κινήθηκαν στο 77%.
• Ο Δημόσιος Τομέας παρέμεινε εκείνος με τις περισσότερες επιθέσεις phishing τον Ιούλιο, αφού ένα στα 73,2 emails αποτελούσαν επίθεση phishing. Επίσης, ένα στα 62,1 email στον Δημόσιο Τομέα μπλοκαρίστηκε ως κακόβουλο.

Σχετικά Links
• July 2011 Symnatec Intelligence Report (PDF)
• SlideShare Presentation: July 2011 Symantec Intelligence Report
• Symantec.cloud Global Threats
• Symantec.cloud Intelligence Reports
• Symantec.cloud In the News
• Symantec.cloud Podcasts

Συνδεθείτε με την Symantec

• Ακολουθήστε τη Symantec στο Twitter
• Ακολουθήστε το Symantec.cloud στο Twitter
• Γίνετε μέλος της Symantec στο Facebook
• Παρακολουθήστε το Symantec’s SlideShare Channel
• Γίνετε συνδρομητής στο Symantec News RSS Feed
• Επισκεφθείτε το Symantec Connect Business Community

ΤΕΛΟΣ

Σχετικά με το Symantec Intelligence Report

Αυτό το μήνα, για πρώτη φορά, η έκθεση Symantec Intelligence report συνδυάζει την έρευνα και την ανάλυση από τις εκθέσεις Symantec.cloud MessageLabs Intelligence Report και Symantec State of Spam & Phishing Report. Η νέα ενσωματωμένη έκθεση Symantec Intelligence Report, παρέχει την πιο πρόσφατη ανάλυση των απειλών ασφαλείας στο διαδίκτυο, των τάσεων που προέρχονται από την ομάδα Intelligence της Symantec και αφορούν σε malware, spam και άλλες πιθανά επικίνδυνες επιχειρηματικές απειλές. Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία της ανάλυσης αυτής της συνδυαστικής έκθεσης περιλαμβάνει δεδομένα από τον Μάιο και Ιούνιο 2011.


Σχετικά με την Symantec
H Symantec είναι η κορυφαία εταιρία παροχής λύσεων ασφαλείας, αποθήκευσης και διαχείρισης συστημάτων παγκοσμίως, παρέχοντας στους πελάτες της την δυνατότητα να διαχειριστούν με ασφάλεια τον κόσμο της πληροφορίας. Το λογισμικό και οι υπηρεσίες που προσφέρει η Symantec προστατεύουν από περισσότερους κινδύνους, σε περισσότερα σημεία, αποτελεσματικά και με καθολικό τρόπο, έτσι ώστε να υπάρχει εμπιστοσύνη για την χρήση και την αποθήκευση της πληροφορίας. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.symantec.com.

Σημείωση προς τους συντάκτες:
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά την Symantec Corporation και τα προϊόντα της, παρακαλώ επισκεφθείτε το online γραφείο τύπου της Symantec στο www.symantec.com/news. Όλες οι τιμές που εμφανίζονται είναι σε δολάρια ΗΠΑ και ισχύουν μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η επωνυμία Symantec και το λογότυπο Symantec είναι καταχωρημένα εμπορικά σήματα της Symantec Corporation και των θυγατρικών της στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Λοιπές ονομασίες μπορεί να είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους.


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ