Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο.

19.4.18

Π. Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα νέο «κεκαλυμμένο πρόγραμμα»

Π. Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα νέο «κεκαλυμμένο πρόγραμμα»


Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα νέο «κεκαλυμμένο πρόγραμμα» αλλά ένα πλαίσιο που θα εξασφαλίσει την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων μετά την λήξη του προγράμματος υποστήριξε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί κατά την διάρκεια ομιλίας του στην γνωστό ινστιτούτο της Ουάσινγκτον Peterson Institute.
Περιγράφοντας τις τέσσερις βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος μέχρι το καλοκαίρι, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων αναφέρθηκε τόσο στις εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν αλλά και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ετοιμαστεί η Ελλάδα για την επομένη μέρα.
Συνοπτικά αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει:
  • Ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης
  • Δημιουργία Πλαισίου για Συνέχιση Εφαρμογής των Μεταρρυθμίσεων
  • Αξιόπιστη Αναπτυξιακή Στρατηγική
  • Δεσμεύσεις για Μείωση Χρέους
Για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελικής αξιολόγησης ο επίτροπος είπε τα εξής:
«Όλοι οι εταίροι πρέπει να εργαστούν για την ομαλή ολοκλήρωση της τέταρτης και τελικής αξιολόγησης. Ελπίζω ότι η αποστολή των κλιμακίων των θεσμών στις αρχές του επόμενου μήνα θα φτάσει σε τεχνική συμφωνία, η οποία μπορεί να εγκριθεί από την Ευρωομάδα του Μαΐου».

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ