www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

30.5.17

Ν. Παππάς: Προτεραιότητα η άμεση ψηφιοποίηση της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ν. Παππάς: Προτεραιότητα η άμεση ψηφιοποίηση της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Οι προτεραιότητες που έχει βάλει η κυβέρνηση συμπυκνώνονται στην εθνική ψηφιακή στρατηγική, όπου περιλαμβάνουν την άμεση ψηφιοποίηση της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη δομών για τη νεανική και καινοτόμα επιχειρηματικότητα.
Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς  στο χαιρετισμό του χθες, στα εγκαίνια του ανακαινισμένου ιστορικού κτιρίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην οδό Αμερικής 8, όπου θα στεγαστεί το Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας - Θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων ΕΒΕΑ.
Ο κ. Παππάς επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι: «...κυβέρνηση και επιχειρηματική κοινότητα θα πρέπει να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας ώστε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες να πολλαπλασιαστούν και να αποδώσουν καρπούς. Η νεοφυής επιχειρηματικότητα και οι νέες τεχνολογίες μπορούν και πρέπει να εξελιχθούν σε νέα βαριά βιομηχανία του τόπου μας. Να εξελιχθούν σε έναν τομέα της οικονομίας ο οποίος θα υποστηρίξει όλους τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας και θα εγγυηθεί ότι συνολικά η οικονομία μας μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική και πιο παραγωγική.
Η στήριξη της νεοφυούς καινοτόμου επιχειρηματικότητας είναι προτεραιότητα για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αναστραφεί το λεγόμενο brain drain».
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα που διοχετεύει 120 εκ. ευρώ για την υποστήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 5.000 προτάσεις από τις οποίες έχουν επιλεγεί σε πρώτη φάση, 1.500 προς χρηματοδότηση.
Υπάρχει όμως, όπως είπε, και το fund to funds το οποίο σε συνεργασία με Ευρωπαϊκό Επενδυτικό ταμείο χρηματοδοτεί με 260 εκ. ευρώ  κονδύλι το οποίο μέσω της μόχλευσης και ιδιωτικών κεφαλαίων μπορεί να αυξηθεί σημαντικά και να χρηματοδοτήσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις με προτεραιότητα στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
«Στη χώρα μας επιστημονικό και επιχειρηματικό προσωπικό, διαθέτουμε know how. Μέχρι τώρα αυτό που μας έλειπε ήταν η οργάνωση, ο συντονισμός και η συνένωση των δυνάμεων. Είμαστε αποφασισμένοι, μαζί με τις επιχειρήσεις, να φτιάξουμε μία οικονομία η οποία γνωρίζει πραγματικά τις νέες τεχνολογίες, ξέρει πώς να τις διαχέει στην καθημερινή ζωή. Οφείλουμε και μπορούμε να φέρουμε το αύριο σήμερα για όλους τους έλληνες πολίτες» κατέληξε ο κ. Νίκος Παππάς.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ