www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

22.7.15

Βαρουφάκης, Αγροτική Τράπεζα και τα Ειδικά Δικαστήρια… Του Γιάννη Κανελλάκη




Βαρουφάκης, Αγροτική Τράπεζα
και τα Ειδικά Δικαστήρια…
Του Γιάννη Κανελλάκη

          Οργισμένοι συμπολίτες μας καυτηρίαζαν την συμπεριφορά  του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στη διάρκεια της 6μηνης υπουργικής του δραστηριότητας στην κυβέρνηση Σύριζα. Ο διάλογος μεταξύ των ήταν οξύς και ο θυμός ασυγκράτητος: « Εάν ο κ. Βαρουφάκης, έλεγαν, αποδεχτεί ότι εργαζόταν μυστικά σε βάρος της χώρας μας και του λαού μας και στόχευε, σε συνεργασία με τον γερμανό συνάδελφο τον Σόιμπλε, να επαναφέρει την Ελλάδα στην δραχμή, τότε πρέπει να οδηγηθεί σε Ειδικά Δικαστήρια για εσχάτη προδοσία».
          Ο διάλογος έχει «ανάψει» και τα πνεύματα οξύνονται: «Δυστυχώς, σ΄ αυτή τη χώρα, είπαν, δεν δικάζονται οι προδότες αλλά οι αθώοι. Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις που θα δικαστεί κάποιος για εγκλήματα κατά του λαού και του έθνους, γι΄ αυτό και καταστρεφόμαστε. Τόσοι πρωθυπουργοί, υπουργοί και πολλοί άλλοι είναι υπεύθυνοι και συνένοχοι για την χρεοκοπία αυτής της χώρας, αλλά ουδείς τιμωρήθηκε. Είναι κράτος δικαίου αυτό;»
          Η παρέα οργισμένων και νεοφτώχων (λόγω μέτρων), μεγαλώνει. Η οργή και ο θυμός τους για την Ελλάδα «των απατεώνων, των διαπλεκόμενων, διεφθαρμένων και ατιμώρητων,» έχει φθάσει στο «κόκκινο». Η αναφορά τους στην κάθαρση γίνεται με πολλούς και καυστικούς τρόπους: «Τόσοι πρωθυπουργοί μίλησαν για κάθαρση, διαφάνεια και τιμωρία των ενόχων για την κρίση. Είδατε εσείς να γίνεται κάποια κάθαρση στη σαπίλα αυτής της κοινωνίας; Νάνοι αποδείχτηκαν όλοι. Και ο σημερινός πρωθυπουργός, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, στα βήματα των προηγούμενων βαδίζει. Που είναι οι απατεώνες και ληστές αυτής της χώρας που θα οδηγούνταν στα ειδικά δικαστήρια; Που είναι η λίστα Λαγκάρντ και τόσα άλλα;»
          Στην συνέχεια η «μπάλα» πήγε στο μεγάλο σκάνδαλο με την Αγροτική Τράπεζα, που όπως αποκαλύφθηκε τελευταία, 5 δις. ευρώ εξαφανίστηκαν από τα ταμεία και πήγαν στις τσέπες των φίλων, κολλητών, διεφθαρμένων, σάπιων, τοκογλύφων, κομματόσκυλων, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων και πολλών άλλων.
          «Γνωρίζουν πολύ καλά, είπαν κάποιοι πρώην υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας, τι έκαναν οι διοικητές Μητσάκος, Λάμπρου, και κάποιοι άλλοι κομματοσαλίγκαροι του Σάλα. Μοίραζαν εκατομμύρια ευρώ λες και τα έβγαζαν από τις τσέπες τους. Αυτοί οι κύριοι, δυστυχώς, κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι με εκατομμύρια σε καταθέσεις στο εξωτερικό, πολυτελή ζωή, πολυτελή αυτοκίνητα, διαμερίσματα στο Κολωνάκι και διάφορα άλλα. Αυτούς πότε θα τους καλέσει ο εισαγγελέας της κάθαρσης; Πότε θα καθίσουν στο εδώλιο να δικαστούν για τα εγκλήματα τους; Ποιοι είναι οι συνένοχοι και τους κρύβουν; Κύριε Τσίπρα θα υλοποιήσετε τις υποσχέσεις σας για κάθαρση και τιμωρία των απατεώνων ή όχι; Και κάποια πρωτοπαλίκαρα του ετοιμόρροπου τραπεζίτη Σάλα πότε θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό; Κύριε πρωθυπουργέ, ή θα τολμήσετε εσείς ή θα τολμήσετε εσείς ή θα τολμήσουμε εμείς. Και τότε ο σώζων εαυτόν σωθείτω…»
          Οι αντιδράσεις χιλιάδων συμπολιτών μας, που για μια ακόμη φορά θα εξαθλιωθούν οικονομικά με τα νέα μέτρα, γίνονται όλο και πιο πυκνές, και εκφράζοντας με οργή και πικρία, γιατί θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν αυτά που έκλεψαν οι απατεώνες. Είναι στο χέρι πλέον του κ. Τσίπρα να τους δικαιώσει όπως το είχε εξαγγείλει και προεκλογικά.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ