www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

26.2.18

Δ. Παπαδημητρίου: Κερδίζουμε το στοίχημα των επενδύσεων

Δ. Παπαδημητρίου: Κερδίζουμε το στοίχημα των επενδύσεων


«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει αποκτήσει μια πρωτοφανή σταθερότητα που δεν είχε για μια δεκαετία» τονίζει ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνέντευξή του στο "ΕΘΝΟΣ", με αφορμή τη συμμετοχή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σε πάνελ, όπου θα επίκεντρο της προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά της.
 «Το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά που όχι μόνο η ελληνική οικονομία παρουσίασε τέσσερα τρίμηνα ανάπτυξης, αλλά παράλληλα προσεγγίσαμε τα 4 δισ. ευρώ άμεσων ξένων επενδύσεων. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, που δεν παραπέμπει στην εποχή συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πριν από το 2015, όπως τεχνηέντως προσπαθούν πολλοί να πείσουν, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Τέτοιους αριθμούς η ελληνική οικονομία έχει να δει από το 2006, δηλαδή από την εποχή της απόλυτης κανονικότητας» επισημαίνει ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος τονίζει: «Το 2017 οι ιδιωτικές επενδύσεις βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο για τα τελευταία έξι χρόνια, δηλαδή στα 9,9 δισ.».
   Στην ερώτηση για το αν θα συνεχιστεί αυτή η εικόνα και το 2018, ο υπουργός Οικονομίας απαντά: «Όχι μόνο, θα ενταθεί κιόλας. Εντός του 2018 έχει ανακοινωθεί μια σειρά από τεράστιες επενδύσεις στη βιομηχανία και στον τουρισμό, ενώ υπάρχει αντίστοιχο μεγάλο ενδιαφέρον για τις επενδύσεις χαρτοφυλακίου. Παράλληλα, το επενδυτικό ενδιαφέρον βαίνει αυξανόμενο, κάτι που προκύπτει από τους ξένους επενδυτές που ζητούν σε συνεχή βάση να μας συναντήσουν».

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ