Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο.

9.5.17

Προτάσεις του ΣΕΒ για την ψηφιακή στρατηγική

Προτάσεις του ΣΕΒ για την ψηφιακή στρατηγική

Η εφαρμογή της ενιαίας ψηφιακής αναγνώρισης (eID, που θα μπορούσε να αντικαταστήσει κωδικούς όπως ο ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ, ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας), η καθιέρωση της ψηφιακής υπογραφής, η παροχή στοχευμένων και οριζόντιων φορολογικών κινήτρων για τη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών και η απλούστευση του ρυθμιστικού πλαισίου αδειοδότησης ευρυζωνικών δικτύων σταθερής και κινητής, είναι ορισμένες από τις (συνολικά 60) δράσεις που περιλαμβάνονται στη μελέτη του ΣΕΒ για την ψηφιακή οικονομία.
Η μελέτη θα παρουσιαστεί σε συνέδριο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος αυτήν την εβδομάδα, στην Αθήνα, με συμμετοχή του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Άντρους Άνσιπ.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφιακής Οικονομίας του Συνδέσμου, Μ. Τσαμάζ, τονίστηκε ότι η Ελλάδα είναι ουραγός στον δείκτη ψηφιακής ανάπτυξης (26η μεταξύ των 28 χωρών) και ότι χρειάζονται επιπλέον επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ την επόμενη τετραετία, έως το 2021, πέραν των ήδη προγραμματισμένων, προκειμένου να κλείσει η ψαλίδα. Χαρακτηρίσθηκαν ως θετικές εξελίξεις η εκπόνηση ψηφιακής στρατηγικής, η ίδρυση υπουργείου ψηφιακής πολιτικής και η ψήφιση του επενδυτικού νόμου που δίνει έμφαση στην καινοτομία. Στον αντίποδα, αν δεν υλοποιηθούν οι δράσεις για την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας αναμένεται περαιτέρω υποβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και των επιχειρήσεων αλλά και διαρροή εγκεφάλων (brain drain) προς το εξωτερικό.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ