www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

10.11.16

«Διαβατήριο» για την έξοδο στις αγορές η ποσοτική χαλάρωση

Γ. Στουρνάρας: «Διαβατήριο» για την έξοδο στις αγορές η ποσοτική χαλάρωση

Βήματα προς την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων προανήγγειλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.
Ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι "σταδιακά πρόκειται να άρουμε τους περιορισμούς που ισχύουν στην κίνηση κεφαλαίων συντόμως. Ωστόσο η πλήρης άρση τους βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής. Για να φθάσουμε εκεί απαιτείται η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, να προχωρήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους, και να συμπεριληφθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Πάνω από όλα όμως θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα ανακτηθεί πλήρως η εμπιστοσύνη", ανέφερε ο ίδιος.
Ο διοικητής της ΤτΕ αποσαφήνισε ότι αν δεν ξεκινήσει μία σοβαρή συζήτηση για την ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους η Ελλάς δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (σ.σ αγοράς κρατικών ομολόγων) που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), υπογραμμίζοντας ότι η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ