www.vouli.net

Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Deutsche Telekom: Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στον ΟΤΕ - «Ανυπόστατη φήμη» τα περί πώλησης του * Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία- νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ * Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα μας * Χρ. Δήμας: Πολύ σημαντικό να συνδέσουμε, ακόμα πιο αποτελεσματικά, τον τουρισμό με το οικοσύστημα καινοτομίας και τις νεοφυείς επιχειρήσεις * Alpha Bank: Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3% * ΕΚΤ: Εύρωστες οι ευρωπαϊκές τράπεζες * Ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY» στην Ουάσιγκτον * Attica Bank: H Ellington ανακοίνωσε την αποχώρηση της * Lidl Ελλάς: Επένδυση 16,7 εκατ. ευρώ για νέο κατάστημα * Αύξηση 61,48% παρουσίασαν το 2022 οι αγορές από το Skroutz Marketplace, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. * ΣΕΒ: Πλατφόρμα για θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στη βιομηχανία * Την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ των premium mixers Fever-Tree για την Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου 2023 η εταιρεία 'Αμβυξ. * Hellenic Cypriot Press Agency * Economy, Business * www.vouli.net από το 1980

13.6.16

Γ. Σταθάκης: Σε θετικό πρόσημο η ελληνική οικονομία απο το β' εξάμηνο του 2016

Γ. Σταθάκης: Σε θετικό πρόσημο η ελληνική οικονομία απο το β' εξάμηνο του 2016



Τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση, παρουσίασε απόψε από το βήμα της ανοιχτής συνεδρίασης της τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γεώργιος Σταθάκης.
¨Η κυβέρνηση στηρίζεται σε τέσσερις πρωτοβουλίες, οι οποίες επιδιώκουν να κινητοποιήσουν την ιδιωτική οικονομία σε νέο μεγάλο κύκλο σημαντικών επενδύσεων με σαφείς προσανατολισμούς¨ σημείωσε και ανέφερε μεταξύ άλλον τον νέο αναπτυξιακό, που ψηφίζεται την Τετάρτη, τους πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, το πακέτο Γιούνκερ, αλλά και τη συνεργασία με διεθνή αναπτυξιακά πιστωτικά ιδρύματα.
Σε ό,τι αφορά το τελευταίο θέμα, ανέφερε ότι εντός του Ιουνίου ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση της μελέτης, που γίνεται από κοινού με την Παγκόσμια Τράπεζα, για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα.
Πρόσθεσε ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η ελληνική οικονομία θα βρεθεί εκ νέου σε θετικό πρόσημο, καθώς «έχει κλείσει ένας κύκλος στον οποίο κομβικό σημείο ήταν η πρώτη αξιολόγηση και ανοίγει ένας νέος για την ελληνική οικονομία, ο οποίος μπορεί να την οδηγήσει σε βιώσιμη πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης».

Ντ. Μπακογιάννη: Η ΝΔ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την κινητροδότηση των επενδυτών
Την εκτίμηση ότι «με ένα εξαιρετικά αρνητικό επενδυτικό κλίμα, υπερφορολόγηση και με λογική ποινικοποίησης του κέρδους ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει» διατύπωσε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την κινητροδότηση των επενδυτών. «Έχουμε κι εμείς μάθει από τα λάθη και τις αδυναμίες μας στο παρελθόν και αυτό που θα παρουσιαστεί στο συνολό του τον Σεπτέμβριο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι η πλήρης πρόταση της ΝΔ για το πώς θα μπορέσει γρήγορα να ανακάμψει η ελληνική οικονομία¨.
Για τον νέο αναπτυξιακό νόμο επισήμανε ότι «είναι πάρα πολύ λίγος και ήρθε πάρα πολύ αργά. ΄Εχει ορισμένα θετικά στοιχεία αλλά δυστυχώς έχει πάρα πολλά αρνητικά. ΄Οταν η χώρα χρειάζεται 100 δισ. ευρώ έως το 2020, τα 500 εκατ. ευρώ σε πέντε χρόνια, που μοιράζει ο αναπτυξιακός νόμος, είναι μια τρύπα στο νερό».

Πρόεδρος ΣΒΒΕ: Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και των πολιτών
Τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και βιομηχανίας με τρόπο έμπρακτο, "που θα συνδυάζει τον στρατηγικό σχεδιασμό με μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη σε γρήγορο όμως χρόνο", ζήτησε, από το βήμα της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος του φορέα, Αθανάσιος Σαββάκης. Επικαλούμενος και την πτώση της Ελλάδας, κατά έξι θέσεις, στην παγκόσμια λίστα ανταγωνιστικότητας του παγκοσμίου φήμης business school της Λωζάνης, ο κ.Σαββάκης σημείωσε ότι "οι θυσίες της τελευταίας επταετίας των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και των πολιτών δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε χαμένες", ενώ πρόσθεσε ότι η έξοδος από την κρίση έχει μια βασική προϋπόθεση: την έμπρακτη υποστήριξη της μεταποιητικής δραστηριότητας.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ