Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο.

13.6.16

Γ. Σταθάκης: Σε θετικό πρόσημο η ελληνική οικονομία απο το β' εξάμηνο του 2016

Γ. Σταθάκης: Σε θετικό πρόσημο η ελληνική οικονομία απο το β' εξάμηνο του 2016Τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση, παρουσίασε απόψε από το βήμα της ανοιχτής συνεδρίασης της τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γεώργιος Σταθάκης.
¨Η κυβέρνηση στηρίζεται σε τέσσερις πρωτοβουλίες, οι οποίες επιδιώκουν να κινητοποιήσουν την ιδιωτική οικονομία σε νέο μεγάλο κύκλο σημαντικών επενδύσεων με σαφείς προσανατολισμούς¨ σημείωσε και ανέφερε μεταξύ άλλον τον νέο αναπτυξιακό, που ψηφίζεται την Τετάρτη, τους πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, το πακέτο Γιούνκερ, αλλά και τη συνεργασία με διεθνή αναπτυξιακά πιστωτικά ιδρύματα.
Σε ό,τι αφορά το τελευταίο θέμα, ανέφερε ότι εντός του Ιουνίου ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση της μελέτης, που γίνεται από κοινού με την Παγκόσμια Τράπεζα, για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα.
Πρόσθεσε ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η ελληνική οικονομία θα βρεθεί εκ νέου σε θετικό πρόσημο, καθώς «έχει κλείσει ένας κύκλος στον οποίο κομβικό σημείο ήταν η πρώτη αξιολόγηση και ανοίγει ένας νέος για την ελληνική οικονομία, ο οποίος μπορεί να την οδηγήσει σε βιώσιμη πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης».

Ντ. Μπακογιάννη: Η ΝΔ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την κινητροδότηση των επενδυτών
Την εκτίμηση ότι «με ένα εξαιρετικά αρνητικό επενδυτικό κλίμα, υπερφορολόγηση και με λογική ποινικοποίησης του κέρδους ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει» διατύπωσε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την κινητροδότηση των επενδυτών. «Έχουμε κι εμείς μάθει από τα λάθη και τις αδυναμίες μας στο παρελθόν και αυτό που θα παρουσιαστεί στο συνολό του τον Σεπτέμβριο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι η πλήρης πρόταση της ΝΔ για το πώς θα μπορέσει γρήγορα να ανακάμψει η ελληνική οικονομία¨.
Για τον νέο αναπτυξιακό νόμο επισήμανε ότι «είναι πάρα πολύ λίγος και ήρθε πάρα πολύ αργά. ΄Εχει ορισμένα θετικά στοιχεία αλλά δυστυχώς έχει πάρα πολλά αρνητικά. ΄Οταν η χώρα χρειάζεται 100 δισ. ευρώ έως το 2020, τα 500 εκατ. ευρώ σε πέντε χρόνια, που μοιράζει ο αναπτυξιακός νόμος, είναι μια τρύπα στο νερό».

Πρόεδρος ΣΒΒΕ: Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και των πολιτών
Τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και βιομηχανίας με τρόπο έμπρακτο, "που θα συνδυάζει τον στρατηγικό σχεδιασμό με μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη σε γρήγορο όμως χρόνο", ζήτησε, από το βήμα της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος του φορέα, Αθανάσιος Σαββάκης. Επικαλούμενος και την πτώση της Ελλάδας, κατά έξι θέσεις, στην παγκόσμια λίστα ανταγωνιστικότητας του παγκοσμίου φήμης business school της Λωζάνης, ο κ.Σαββάκης σημείωσε ότι "οι θυσίες της τελευταίας επταετίας των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και των πολιτών δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε χαμένες", ενώ πρόσθεσε ότι η έξοδος από την κρίση έχει μια βασική προϋπόθεση: την έμπρακτη υποστήριξη της μεταποιητικής δραστηριότητας.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ