Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο.

3.5.18

Θετικά τα στρες τεστ των τραπεζών

Στ. Πιτσιόρλας: Θετικά τα στρες τεστ των τραπεζών, είμαστε στην έξοδο


Τη θετική έκβαση των στρες τεστ για το τραπεζικό σύστημα, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας από την Καστοριά, εγκαινιάζοντας την 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που διοργανώνει στις 3-6 Μαΐου, ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς "Ο Προφήτης Ηλίας", σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo AE.
«Το Σάββατο θα ανακοινωθεί ότι οι τράπεζες μας περνούν τα στρες τεστ γεγονός που θα μας λύσει ένα μεγάλο άγχος» ανέφερε ο υφυπουργός, τόνισε ότι από δω και στο εξής «οι τράπεζες θα μπορούν να παρέχουν ρευστότητα στην αγορά, γιατί μέχρι γιατί τώρα δεν μπορούσαν», και μίλησε για καλύτερες δυνατότητες που «θα προσφέρουμε στα φορολογικά των επιχειρήσεων από τον προϋπολογισμό του 2019».
«Μετά από οκτώ χρόνια βρισκόμαστε στην έξοδο από την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε ο τόπος, οι θυσίες που υποβλήθηκε ο ελληνικός λαός είναι πάρα πολύ μεγάλες, το κόστος πολύ βαρύ», τόνισε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, και ζήτησε από όλους «να διδαχθούμε από την μεγάλη περιπέτεια που έζησε ο τόπος και να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση και ξανακυλήσουμε στα ίδια προβλήματα».
Κάνοντας σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, επισήμανε ότι στην κρίση δεν βρεθήκαμε τυχαία, υπήρξαν προβλήματα που μας οδήγησαν εδώ και ότι «η Ελλάδα το 2009 έφτασε στα όρια της ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης». Εξήγησε ότι η χώρα δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στον κόσμο, στην παγκόσμια αγορά και τέλος δεν μπόρεσε να χρηματοδοτήσει από μόνη της ούτε τις ανάγκες της. «Αυτό μας οδήγησε στην ανάγκη των δανειστών» και «οι δανειστές μάς επέβαλλαν τα προγράμματα που μας επέβαλλαν», σημείωσε ο κ Πιτσιόρλας.
Αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και στις ανταγωνιστικές αγορές που καλούνται να ανταπεξέλθουν οι Έλληνες γουνοποιοί σημείωσε ότι η βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος και η πιστοποίησή της θα συμβάλλουν σημαντικά στην θέση της γούνας στην παγκόσμια αγορά.
Απαντώντας στα αιτήματα των γουνοποιών που εκφράστηκαν από τον πρόεδρο του συνδέσμου Γιάννη Κορεντσίδη και αφορούν την παροχή κινήτρων, χρηματοδοτήσεων και φοροαπαλλαγών, ο Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε ότι «από πουθενά δεν βρέχει λεφτά, το κράτος είναι σε δύσκολη θέση, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας» και κάλεσε τους επιχειρηματίες «να δουλέψουμε όλοι μαζί, να αλλάξουμε την μοίρα μας πετυχαίνοντας τους στόχους μας».

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ