Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο.

4.4.18

Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου στην πράξη

Αλ. Χαρίτσης για το EquiFund: Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου στην πράξη


Για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στην πράξη κάνει λόγο στον λογαριασμό του στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στο EquiFund, εν όψει της ανοιχτής εκδήλωσης στις 16 Απριλίου 2018 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για καινοτόμες επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους χρηματοδότησης.
«Η αλλαγή παραγωγικού μοντέλου στην πράξη. Το EquiFund, η επενδυτική πρωτοβουλία του @MinDevGR & του #EIF, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στις 16/4 στη @Stegi_occ για καινοτόμες επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους χρηματοδότησης https://equifund.gr/event/ #GrowthStrategy»
(Πηγή: https://twitter.com/alexischaritsis)
Τo Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund) συστάθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) για να στηρίξει ερευνητές, προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς φοιτητές, υφιστάμενους και νέους επιχειρηματίες και καινοτόμες και δυναμικές επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους υλοποίησης και χρηματοδότησης της επιχειρηματικής τους ιδέας.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό εργαλείο τέτοιου τύπου σε όλη την Ευρώπη. Το Υπουργείο Οικονομίας διαθέτει στο EquiFund 200 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Το ΕΙF συμμετέχει με 60 εκατ. ευρώ και η ΕΤΕπ, από το σχέδιο Γιούνκερ, με περίπου 40 εκατ. ευρώ, ενώ οι ιδιώτες επενδυτές συνεισφέρουν με πρόσθετους ίδιους πόρους.
Το EquiFund καινοτομεί ως προς τον τρόπο χρηματοδότησης. Οι επενδυτές, έχοντας αξιολογήσει την επιχειρηματική ιδέα ή την δραστηριότητα της υφιστάμενης επιχείρησης, αποφασίζουν να επενδύσουν στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχοντας ενεργά στο ίδιο το επιχειρηματικό σχήμα. Μεταφέρουν τεχνογνωσία και διευκολύνουν τις συνέργειες μεταξύ των επιχειρήσεων.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ